Kit kérnétek fel keresztszülőnek? 2 gyereket szeretnénk, abból az első most született. Összesen 3 testvérünk van, így nem tudjuk igazságosan eldönteni, de én a testvérem gyerekeinek keresztanyja vagyok.
Barátokat szerintem semmiképp ne!
Nem lehet egy gyerkőcnek több keresztszülője?
Én azt kérném fel a tesóim közül, akivel tartom a kapcsolatot és jó a viszonyunk.
A barátokat semmiképp nem javasonám én is, arra már sajna elég sok rossz példát láttam.
Leírom neked, hogy nálunk hogy van.
1 gyerekünk van és nem is lesz több. Nekem egy tesóm van, a páromnak 4. Az egyértelmű volt, hogy az én tesóm keresztszülő lesz és a párom is választott egyet a tesói közül. A tesóknál már többüknél van gyerek és egyik-másik keresztszülő is, mi azokat választottuk, akik még nem keresztszülők sehol.
Én is keresztanya vagyok, az unokatesómék gyerekének. Náluk úgy volt, hogy a lánynak 1 fiú tesója, az unokabátyámnak 2 fiú tesója volt (egyik még ugyan kiskorú), de még mindegyik egyedülálló, így engem kértek fel keresztanyának. Keresztapa meg a lány tesója + 1 unokabátyám lett. A második gyereküknél ugyan ez volt a felállás, bár már nős lett közben mindkét fiú testvér, de ők úgy gondolták, hogy akkor már legyen egyforma minkét gyereknek. (remélem tudtál követni... :))
Én azt javasolnám, hogy legyenek a tesódék és a párod édes tesója, a második gyereknél szintén a tesódék + a párod húga.
Igazából túl sok jelentősége nálunk nincs, mert minden gyerek a családban egyforma. Attól még, hogy egyik gyereknek ez a másiknak az a keresztszülője ugyanúgy felköszöntik alkalmakon mindkettőt stb.
no, saját példa:
nálunk a mi részünkről az "szokás" hogy egyik családból az egyik,másik félről a másik kerezstszülő. nekem egy testvérem van, akinek első gyermekének én vagyok a kerezstanyja. a férjemnek még két testvére van, onnan az egyik testvérének a lányának a kerezstapja, bárt a másik testvérénél is van 3 gyerek. szóval, a lányomnak a bátyám lesz a kerezstapja, mivel én már 14 éve kleresztanya vagyok általa, a keresztanyja meg a férjem testvére lesz. mondjuk nekünk több gyerekünk nem lesz! én midnenképpen helyedben a testvéredetz hívnám keresztszülőnek,hiszen úgymond ő már megtisztelt azzal hogy keresztanya lett belőled! a másik keresztszülő meg lehetne a párod családjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!