Elvehetik az ex férjemtől a gyerek felügyeleti jogot, mert a 16 éves gyereket sörrel itatta?
"Azért ha a lightos alkoholista ismerőseimet is nézem (napi egy pohár bor, meg buliban több), akkor többségében nem 18 éves kor fölött próbálták ki az alkoholt, hanem otthon a szülőkkel".
Én nem ezt látom egyáltalán.
Azért eltiltani, mert 16 évesen az apjával sörözött? Meglepne. Amíg az apja nem tukmálja, hanem csak kis mennyiségben megengedi a gyerek kérésére, addig szerintem rendben van. Eléggé a hazai kultúra része az alkoholfogyasztás (sajnos), ha nem az apjával próbálja ki, akkor majd az osztálytársakkal, barátokkal, bárki mással. Akkor már inkább az apa.
Nálunk az osztályban általában az a lány volt a legrészegebb, akit a szülei tiltottak az alkoholtól. Minket olyan szinten nem tiltottak, hogy 10 évesen már kaphattam egy korty bort a vasárnapi ebédhez, ha kértem. Egyikünk sem lett alkoholista, a bátyám például egyáltalán nem is iszik, mert nem szereti, én sem voltam még részeg, a nővérem azt mondta, hogy neki egyszer sikerült sokat innia. Ha úgy vesszük, bejött a szüleim stratégiája.
Egy AA-s ismerős mondta, hogy a hozzájuk kerülő emberek alapján egyértelműen összefüggés van aközött, hogy valaki milyen korán fogyasztott először alkoholt és hogy végül alkoholproblémái lettek-e. Ezt összeadva azzal, hogy volt alkoholista családban a kifogásod alapvetően jogos.
Viszont ici-picit sem áll arányban azzal, hogy emiatt a láthatást akarod elvenni tőle, és elég antipatikus, hogy ez egyáltalán felmerült benned. Amúgy sem lenne lehetséges, Magyarországon a 16 évesek alkoholfogyasztása teljesen elfogadott, amint a válaszokból láthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!