Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elvehetik az ex férjemtől a...

Elvehetik az ex férjemtől a gyerek felügyeleti jogot, mert a 16 éves gyereket sörrel itatta?

Figyelt kérdés
Minden második hétvége az exemé. Egy beszélgetésből kihallgattam, hogy amikor vele van, akkor sörrel kínálja a gyereket. Amikor meg kérdőre vontam, akkor annyi volt a válasz, hogy ezzel nincs semmi baj, nagyfiú már. Én egy csepp alkoholt nem adtam neki idáig nem is engedtem neki soha. Így most meg én vagyok a szigorú anya.

2023. márc. 13. 15:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

"Azért ha a lightos alkoholista ismerőseimet is nézem (napi egy pohár bor, meg buliban több), akkor többségében nem 18 éves kor fölött próbálták ki az alkoholt, hanem otthon a szülőkkel".

Én nem ezt látom egyáltalán.

2023. márc. 13. 19:57
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi baj azzal ha az apja megkínálja sörrel,inkább otthon próbálja ki mint részegen fetrengjen valahol később nem ismerve a következményeket. Attól mert ihat sört még nem lesz mindennapos meg alkoholista.
2023. márc. 13. 20:42
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Ugye tudod, hogy az osztálybulikon s egyéb iskolai rendezvényeken azokat kell mindig stabil oldalfekvésbe tenni, akiktől otthon tiltják a piát?
2023. márc. 13. 22:23
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért eltiltani, mert 16 évesen az apjával sörözött? Meglepne. Amíg az apja nem tukmálja, hanem csak kis mennyiségben megengedi a gyerek kérésére, addig szerintem rendben van. Eléggé a hazai kultúra része az alkoholfogyasztás (sajnos), ha nem az apjával próbálja ki, akkor majd az osztálytársakkal, barátokkal, bárki mással. Akkor már inkább az apa.

Nálunk az osztályban általában az a lány volt a legrészegebb, akit a szülei tiltottak az alkoholtól. Minket olyan szinten nem tiltottak, hogy 10 évesen már kaphattam egy korty bort a vasárnapi ebédhez, ha kértem. Egyikünk sem lett alkoholista, a bátyám például egyáltalán nem is iszik, mert nem szereti, én sem voltam még részeg, a nővérem azt mondta, hogy neki egyszer sikerült sokat innia. Ha úgy vesszük, bejött a szüleim stratégiája.

2023. márc. 13. 23:46
 25/33 anonim ***** válasza:
0%
Igen, hivatalos úton elvehetik, mivel még kiskorú, és nem, nem vásárolhat még alkoholt. Jelezd nyugodtan.
2023. márc. 14. 10:02
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
25. Még jó, hogy nem erről van szó.
2023. márc. 14. 10:30
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Bárcsak ez lenne szülők részéről a legnagyobb hiba, amit a gyerekükkel szemben elkövetnek...
2023. márc. 14. 10:32
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is szigorú vagy. 16 évesen miért ne ihatna néha sört? Bulizni nem szokott menni a haverokkal? Olyankor ásványvizet iszik? Nekem is tiltották az alkoholt, cigit, bulizást, és mivel elég lázadó típus voltam, azt érték el vele, hogy titokban csináltam, nem mondtam el itthon semmit. Ettől függetlenül nem lettem alkoholista, diplomám van, dolgozom 20 éve. A lányom is 16 most, én nem tiltom tőle ezeket a dolgokat. Ahogy látom, ugyanazt csinálja, mit én anno, annyi különbséggel, hogy elmond itthon (majdnem) mindent. Ha tiltod, csak azt fogod elérni, hogy hazudni fog.
2023. márc. 14. 11:46
 29/33 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy vehetik.
2023. márc. 15. 17:43
 30/33 anonim ***** válasza:
80%

Egy AA-s ismerős mondta, hogy a hozzájuk kerülő emberek alapján egyértelműen összefüggés van aközött, hogy valaki milyen korán fogyasztott először alkoholt és hogy végül alkoholproblémái lettek-e. Ezt összeadva azzal, hogy volt alkoholista családban a kifogásod alapvetően jogos.

Viszont ici-picit sem áll arányban azzal, hogy emiatt a láthatást akarod elvenni tőle, és elég antipatikus, hogy ez egyáltalán felmerült benned. Amúgy sem lenne lehetséges, Magyarországon a 16 évesek alkoholfogyasztása teljesen elfogadott, amint a válaszokból láthatod.

2023. márc. 16. 05:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!