Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elvehetik az ex férjemtől a...

Elvehetik az ex férjemtől a gyerek felügyeleti jogot, mert a 16 éves gyereket sörrel itatta?

Figyelt kérdés
Minden második hétvége az exemé. Egy beszélgetésből kihallgattam, hogy amikor vele van, akkor sörrel kínálja a gyereket. Amikor meg kérdőre vontam, akkor annyi volt a válasz, hogy ezzel nincs semmi baj, nagyfiú már. Én egy csepp alkoholt nem adtam neki idáig nem is engedtem neki soha. Így most meg én vagyok a szigorú anya.

2023. márc. 13. 15:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%
Te tenyleg azt hiszed, hogy 16 evesen a haverjaival meg nem ivott, nem dohanyzott, sot nem is szexelt senkivel ??
2023. márc. 13. 16:08
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
18 év alatti nem vehet alkoholt, de ez nem jelenti hogy nem is ihat kis mennyiségben szülői felügyelettel.
2023. márc. 13. 16:55
 13/33 anonim ***** válasza:
26%

11

Nem véletlen ítélték az apjának. Magyarországon ez azért elég ritka, csak akkor van ha kb az anyuka elmebeteg. Valószínűleg itt is ez a helyzet.

2023. márc. 13. 17:01
 14/33 anonim ***** válasza:
99%
13 Minden második hétvége az apáé. Ezzel kezdte. Attól még tényleg kicsit kontroll mániás.
2023. márc. 13. 17:12
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
A tiltással csak azt éred el, hogy a fiad jobban fog lázadni. Alkoholfogyasztásnál a mértéket kell megtanulni. 16 évesen semmi baja nem lesz néhány korty sörtől.
2023. márc. 13. 17:20
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tényleg te vagy a szigorú anya... Basszus 16 éves, nem 6. Szerinted a haverjaival mit csinál? Meséket olvas?
2023. márc. 13. 17:38
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Gimis legjobb barátnőmet ugyanígy tiltotta az anyja az alkoholtól. Elkerült másik városba egyetemre, alkoholista és drogos lett.
2023. márc. 13. 17:40
 18/33 anonim ***** válasza:
24%

Nekem meglepőek a válaszok.

Azért ha a lightos alkoholista ismerőseimet is nézem (napi egy pohár bor, meg buliban több), akkor többségében nem 18 éves kor fölött próbálták ki az alkoholt, hanem otthon a szülőkkel.

Az antialkoholista, vagy nagyon keveset ivó ismerősök meg általában nem. Ahogy a cigire rászokók többsége is 18 év alatt kezdett el dohányozni, nem 30 évesen.

2023. márc. 13. 18:49
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
18-as: az antialkoholista ismerőseidet valószínűleg egy percig nem tiltották az alkoholtól, csupán ők ilyen beállítottságúak...
2023. márc. 13. 19:17
 20/33 anonim ***** válasza:
78%

#19 Engem eléggé tiltottak. A férjemet is. A férjem gimis baráti köréből (9-en + párok járunk össze) is mindenkit egy csajt leszámítva.

Egy srác lett alkoholista, illetve két csaj fogyaszt szerintem aránylag rendszeresen alkoholt (ha elmennek bulizni stb.), az egyikük, akinek engedték gyerekként is, ő valami könnyű drogot is szív (fű?).

A többiek, a fiúk közül néha páran isznak azzal, aki rengeteget iszik, de nem mindig. Nyaralni is jártunk együtt ott sem nagyon ittak 1-1 sörnél többet három nap alatt. A lányok sem isznak sokat, van aki egyáltalán nem, van akinek 1-1 hosszú lépés lecsúszik egy nap alatt.

Szóval nekem ez a tapasztalatom, de persze lehet, hogy más körökben mozgok.

2023. márc. 13. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!