Terhes lettem, hogy mondjam meg itthon, ha ez a családban érzékenyebb téma?
Tudom, hogy az abortusz alapból is az, de mikor anya hozzáment a mostohaapámhoz, utána évekig próbálkoztak, hogy legyen közös gyerekük, voltak is kezeléseken, meg minden. Nem jött össze végül. Nem azt mondom, hogy belerokkantak, mert itt vagyok én, nagyon szeretnek, a férje is, de tudom, hogy anyukám akkor nagyon vágyott még egy gyerekre.
17 vagyok, így muszáj tudnia legalább anyának.
Tudja hogy a barátommal élünk nemi életet, fogamzásgátlót is szedek már egy ideje.
Legyen itt a barátom is? Vagy inkább csak kettesben legyünk, ha elmondom? Személyesen mondjam el?
#10.
Nem vagyok abortusz ellenes, legalább is olyan értelemben nem, hogy egyáltalán nem tartom én sem jó ötletnek azt, hogy a kérdező szülje meg a gyermeket.
Olyan értelemben viszont abortusz ellenes vagyok, hogy vallom: nem kéne eddig a helyzetig eljutni.
Nem, ha "tabletta mellett teherbe esett", az nem felelős hozzáállás a szexuális élethez.
Nyugodtan lepontozhatsz, de a felelőtlenség ilyen formáját nem tudom szó nélkül hagyni vagy támogatni.
Semmi sem nyújt 100%-os biztonságot, a tabletta sem. Ha ezt sem tudod, akkor te sem állsz túl felelőségteljesen a szexuális élethez. Igen, lehet, hogy a kérdező nem szedte rendesen. De lehet, hogy egyszerűen csak beleesett abba a 0.3 hibaszázalékba. Ritka, de megesik. Ezért kár leírni valakit, amikor nem is tudhatod pontosan, mi történt.
"Ezért kár leírni valakit, amikor nem is tudhatod pontosan, mi történt." Pontosan. Ugyanezért támogatni sem tudom, mert nem tudhatjuk pontosan, mi történt.
De mint a korosztály elég alapos ismerője, vannak fenntartásaim a sztorival kapcsolatban.
És nem, nem kell emiatt "öngyizni". De azért az a kijelentés után, miszerint "Nem úgy gondolok erre az egészre, mint egy babára, hanem mintha beteg lennék és ez kell ahhoz, hogy meggyógyuljak." sajnos nem tudok szimpatizálni a kérdezővel.
Hajrá, élvezhettek továbbra is a lepontozásomra, kedves egészségetekre.
De én nem is erre a véleményedre reagáltam, hanem arra, hogy felelőtlen, amiért tabletta mellett teherbe esett.
Nekem is fura ez a szöveg, nekem az abortusz gondolatába is belesajdul a szívem, hiába tudom, hogy mondjuk tiniként erre az ember nemigen áll készen, és hogy ebben az esetben ez a helyes döntés. De nem mindenki ilyen, szerintem emiatt kár idegeskedni, ez mások élete, mások döntése. Én se akarnám, hogy amiatt ítéljenek el, mert sajnálom, hogy abortuszra van szükségem... Ez pont olyan felesleges, mint azon vitatkozni valakivel, hogy miért nem akar soha gyereket.
Egészen biztos, hogy terhes vagy?
Négyszemközt mondd el neki. Először valószínűleg rosszul fogja érinteni, de beszéljétek meg, utána jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!