Egy mindjárt 17 éves kamasz lányt itthon lehet hagyni egyedül 4 hónapra?
En abban sem vagyok biztos, hogy ez így legális. Bármi gond lesz, csúnyán megütheted a bokád.
Biztos, hogy nem csinálnám akkor sem, ha megbízható. Más se hiányozna, mint hogy börtönbe kerüljek, mert valami gond van. Oké, hogy egy 17 évest életszerűtlen a nap 24 órájában őrizni, de akkor is kiskorú még.
Semmi gond majd én ránézek néha néha, vigyázok rá.
Megbízható jeligére.
Kizárt!
Több okból is.
Én felnőtt vagyok, de még én is szarul érzem magam, mikor a férjem napokat nincs itthon a munkája miatt. Soha nem tenném ki ennek a gyerekemet.
Ez a gyereken múlik.. minket hagytak otthon 2 hónapra, 16 és 19 évesek voltunk. Egy ilyen idős tinédzsernek már nem kéne, hogy ez gondot okozzon. Amúgy ő mit mond? Beszélj vele.
Mennyire megbízható?
Erőteljesen próbálok visszaemlékezni a 17 éves kori énemre.
A lakást/házat már biztos nem gyújtottam volna fel, viszont nem is lettem volna egyedül egy napot sem, ezt garantálom :D Valaki tuti mindig lett volna nálam. Akkor alakult az első igazi nagy szerelem az életemben ami tartott is 6 évig valószínű, hogy javarészt ő lett volna nálam, amikor nem akkor meg barátnők.
Volt, hogy hagytak otthon nyaralásos 1-2 hétre, suliba bejártam, takarítottam, bevásároltam, kutyát elláttam… de itt a baráti körbe is bizodalmat kell fektetni. Szerintem.
Ha normálisan önállóságra lett nevelve, akkor működőképes ez a konstrukció.
Feltéve az alábbiakat:
Mivel Ausztriában lesz a munkavállalás, nincs messze, (majdnem) minden hétvégén hazajössz.
Ha netán komolyabban beteg lesz a gyereked, akkor haza tudsz jönni, vagy itthoni rokon tudja ápolni.
Azt nem értem, hogy felsoroltad a férjed rokonait, de hol vannak a tieid? A te szüleid, te testvéreid/sógornőid nem tudnak néha ránézni?
Utána itthon lenne jövedelmed? Mert ha utána munkanélküli leszel itthon, akkor simán felélheted azt, amit abban a 4 hónapban megtakarítottál, szóval nem biztos, hogy anyagilag rentábilis lesz a dolog. Akkor inkább maradj a jelenlegi magyarországi állásodban.
Szerintem 17 évesen ez túl hosszú idő, ennyit nehéz egyedül lenni még egy felnőttnek is. És akkor ott van annak is a kérdése, hogy 18 éves koráig te vagy érte a felelős...
Arra semmi esély, hogy magaddal vidd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!