Van egy 12 éves tini fiú az egyik baráti társaságunkban, vele vannak gondok. Ti mit csinálnátok?
Tereld el a figyelmét, beszélgess vele, nézzetek vicces videókat. Nem tudom ki vagy a sztoriban.
Én a szüleivel sem beszélnék. Biztosan látták már ők is, mit gondolsz mi fog történni, ha szólsz nekik? A merevedésre a hegyi beszéd nincs hatással ebben a korban. Lehet szorongás is, hormonok. Pszichés gondjai is lehetnek, bármi. Az pedig sajnos sok esetben a családból indul. Még több traumát is okozhatsz, ha esetleg a szülők leteremtik emiatt. Ha bizalmi a viszony a kissrácca, empátiával fordulsz felé, beszélgetsz vele, nem róla, akkor még ki is derülhet az oka.
El tudom képzelni, hogy a szülei nem veszik észre amúgy. Mert nekik még mindig ugyanaz a kisfiú és eszükbe sem jut, meg nem nézegetik. Mint mikor egy férfi nem veszi észre egy nő új frizuráját, na ez is pont ilyen lehet. A vak is látja, de van aki mégsem.
Én szólnék. Mert ez suliban is előfordulhat akkor, meg nyilvános helyeken is. Ha összejártok, kell hogy legyetek ennyire jóban, hogy finoman lehessen erről pár szót szólni, hogy látom érik a fiatok, nem ártana vele beszélgetni, hogy mások előtt azért ne mutatkozzon így, mert kellemetlen lehet másoknak, meg gáz is. 13 éves lányom van, ő sose látta így az osztálytársait, szóval biztos oda lehet azért erre figyelni.
Első gondolatom az volt, hogy speci a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!