Vegyek a 12 éves lànyomnak egy hőrcsögöt?
Te ismered a gyerekedet.
A keresztlányom 10 évesen kapott hörcsögöt, szépen ellátja
Az a kerdes, hogy te akarsz-e horcsogot, hajlando vagy-e gondozni, ha o nem fogja.
Mert benne van a pakliban,hogy nem fogja, de egy allat egyebkent is elsosorban a szulo felelossege, mert nyilvan neked kell megoldani az anyagi reszet is, elintezni, hogy nyaralas, utazas alatt valaki vigyazzon ra, orvoshoz vinni es stb.
Ezt csak te tudhatod, hogy belefer-e, mi nem.
Én 10 évesen kaptam az első hörcsögömet, azóta is tartunk szinte folyamatosan, emellett a Hörcsögmentés egyik ideiglenes befogadója vagyok. Első körben nézz utána a tartásuknak, hogy egyáltalán belefér -e ez nektek, egy kezdőszett kb. 20 ezer körüli/feletti összeg. Tartással kapcsolatban a horcsoginfo.hu oldalt ajánlom, minden fontos információ össze van szedve.
Alapvetően egy hörcsöggel nem kell nagyon sokat foglalkozni, kaját kell neki naponta adni, vizet, zöldséget, heti 2-3 alkalommal a pisis helyét kell takarítani, illetve a forgács egy részét 2-3 havonta kell cserélni. Éjszakai állatok, napközben nem szabad felébreszteni, ezt mindenképpen fontos tisztázni. Illetve speciális, egzotikus állatorvosra van szüksége, nézzetek körül, hogy ki van hozzátok a legközelebb, illetve keszuljetek fel, ha messzi van, hogy utazni kell majd.
Normál esetben 12 évesen alkalmas lehet egy hörcsög ellátására, de persze te ismered a gyereked.
Persze kalkuláld bele, ha ráun, a te dolgod lesz ellátni. De legalább akkor adtál neki esélyt, hogy megtudd, elég felelősségteljes-e.
Ez esetben előnye a hörcsögnek, más kiskedvenccel szemben, hogy csak 2 évig él, nem 8-10 év elköteleződés, mint egy tengerimalac vagy nyuszi esetében.
Nekem volt hörcsögöm, és pont a rövid élete miatt nem akartam többet hörit. Nagyon sajnáltam, amikor elment. ☹
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!