12 éves lányt hogyan lehet abba az irányba terelni, amit a szülő tart helyesnek?
Ahelyett, amit a kortársaitól lát?
Mindenképp egy agresszor mindent tiltó szülővé kell válnom, vagy valahogyan fel lehet benne ébreszteni a természetes igényt arra, hogy pl. vigye valamire.
Nem kell agresszívvé válnod, de igen, valamilyen szinten szigorúnak kell lenned. Ne dőlj be ennek a "hazugságra tanít, aki tiltással nevel" hülyeségnek, mert már a mi kamaszkorunkban - 15 éve - is az ilyen tiltás helyett mindent megengedő, haver szülők gyermekei voltak, akik nyíltan rendszeresen cigiztek, ittak, kimaradtak 9-10-ig már általános iskolásként és dugtak menőzésből.
Persze, mi, szigorúbban fogott gyerekek is elszívtunk 1-1 cigit titokban, ha kaptunk, hogy menőbbnek tűnjünk, de mivel nem volt lehetőségünk többre, ezek megmaradtak ilyen alkalmi dolognak, nem bagóztuk végig pl. a tinikorunkat.
"Ahelyett, amit a kortársaitól lát?"
Miért, mit lát a kortársaitól? Kifejtené valaki?
12-13 évesen rhadtul nem a jövőm érdekelt, meg, hogy vigyem valamire, hanem próbáltam elfogadni a végre látható mellemet, a magasságomat (hirtelen nőttem vagy 15 cm-t) az új testalkatomat, a menstruációt, meg az azzal járó mindent.
Ez a sok, hirtelen változás valahogy sokkal jobban érdekelt, mint hogy orvos leszek-e vagy irodalmár.
16 évesen kezdtem sejteni, hogy mit szeretnék csinálni a jövőben - és végül totál máshol kötöttem ki 30 évesen.
7-es, ugyanazt, mint mi láttuk 20 évvel ezelőtt :D A pia, cigi, szex akkor is megvolt, a lógás, a tetkó, festett haj, smink. Etc.
Az osztályban a lányok azon menőztek, ki feküdt le több pasival, hogyan tud beszólni a tanárnak, a csendesebb osztálytársnak, stb.
Apáméknál is ez volt 50 évvel ezelőtt, nincs új a nap alatt :D
Nekem a lázadás is tiltva volt. Nem lehetett internetem otthon csak 15 évesen, mindennap lekiabálták a fejem és elhordtak mindennek, sehova nem mehettem el. Mindent tiltottak. Így kénytelen voltam azon az úton maradni amit az anyám rámerőltetett. Örültem ha évi 2x mehettem moziba. Sajnos nekem ez jutott. Vaskézzel fogtak. Még barátaim sem voltak az iskolában. :( Engem így neveltek fel és azért nem lettem olyan mint a többi.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!