Minek a problémája az, hogy ha a kamaszok (15-16 évesek) képtelenek elolvasni az iskolai kötelező drámákat?
21
Én már a Csipikét is szívből utáltam, pedig mikor el kellett olvasni, még azt se tudtam, mi az az internet.
Semelyiket nem olvastam el, mert halálosan semmi értelme.
Imádok olvasni és sokat olvasok, de csak azért mert "kötelező", kizárt.
Nem érdekel, nem akarom elpocsékolni az időmet, amikor más, számomra sokkal érdekesebb könyveket is olvashatok.
"aztán a modern szavaknál meg nézegetsz"
Ez a "nézegetsz" is modern szó lenne? 😅
Ennyit még nem változott a nyelvtan, nyelvhelyesség, hogy ilyen faramuci módon fogalmazzunk.
Én büszkén felvállalom (18 évesen), hogy egyiket sem olvastam el, és büszke vagyok rá. Rövid összefoglalókat olvastam belőle, megírtam kettesre a dolgozatokat, és viszontlátásra.
Ha nem 2000 éves fosokat adnának a gyerekek kezébe, ami miatt már felnőttkorban is elveszik az olvasás iránti érdeklődés, akkor talán el is olvasnánk őket. 7. osztályban az emlékek őrét olvastuk, 8.-ban pedig nyárra választható olvasmány volt (pl. Percy Jackson, Doyle: A sátán kutyája, stb.)
A magyar oktatás kísérletet sem tesz az irodalom más fajta megközelítésére, az ő hibájuk az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!