Erőltessem neki az angol nyelvet?
Kamasz gyermekemet nem érdeklik a nyelvek (az eszperantón kívül, de azt is csak szórakozásból tanulgatta a barátnőivel).
Németet tanult általános alsóban, de nem szerette, rosszul teljesített, felsőben viszont angolt kezdett el tanulni, amit szintén utál, nem megy neki.
Jövőre megy középiskolába, és választhat, hogy franciát vagy angolt tanuljon.
A francia sem érdekli igazán, de inkább ezt tanulná, mint az angolt.
Mit javasoltok, mit tegyek? Engedjem neki a franciát? Vagy erőltessem az angolt?
A nyelvtanárt ne javasoljátok, próbáltuk... 😅
Szerintem a francia nehezebb. Inkább csak váltani akar, egy idő után ezt se fogja szeretni.
De mivel kamasz, hagynám dönteni. Legyen bármilyen nyelv, elkonyvelnem, hogy nem egy nyelvzseni, elvarnam, hogy ne álljon bukásra, magához képest teljesítsen jól.
Ha úgy alakul, az élet majd megtanitja. Férjem se volt jó angolból, nem is tudott angolul, aztán suli után kimenet Írországba dolgozni, ott megtanult. 2 évet töltött kint, ma bármit elintéz angolul, allasinterjúját is angolul csinálta.
En viszont nem engednem valtani, mert a francia nehez, abbol siman megbukna, ezzel szemben az angol azert minimalis tanulassal bukas nelkul meguszhato gimiben.
Franciabol sokkal tobbet kell tanulni ahhoz is, hogy a minimalis elvart meglegyen.
Csak menekulni akar, ez egyertelmu, csupan azt nem tudja meg, hogy ezerszer rosszabbul jarna a masik nyelvvel.
Engem erdekelt a francia anno, azert valasztottam azt masodik nyelvkent gimiben, de meg igy is elegge szenvedtem vele, pedig en tenyleg meg akartam tanulni.
Hasonló helyzetben voltam gimiben. Azt tanulja tovább amit addig is tanult, én az angolt erőltetném.
Én németet tanultam általánosban és annyira utáltam, hogy kikönyörögtem az olaszt, és az se ment jobban. Az angol vilagnyelv, feküdjön rá arra.
Még egy szavazat az angol mellett.
Ma már egyszerűen muszáj. Ha azt már erős középszinten beszéli, mehet második nyelv.
Amúgy én is azt érzem, hogy inkább csak nincs kedve és válogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!