Hogyan nyugodjak meg? (Érettségi)
Sziasztok!
Csütörtökön írtam előrehozott érettségit angolból. Megnéztem a hivatalos megoldókulcsot és bár nem nagyon emlékszem milyen betűket írtam be, mégis úgy érzem, hogy szinte egyik sem stimmel.
Teljesen bepánikoltam, mit tegyek? Még van egy hónap a megtekintésig, addig hogyan nyugodjak le?? :SSS
Már megírtad, szóval már tök mindegy, nem?
Változtatni nem tudsz rajta. Ha rosszul sikerült, akkor megírod újra. Ez nem olyasmi, ami egyszeri és megismételhetetlen, és rámegy az életet (ahogy egyetlen vizsga sem ilyen). Nyugalom, ez csak egy vizsga, semmi más! N31
Előrehozott....................................
Tök mind1, mert jövőre újra megírhatod.
Amíg iskolába jár addig csak egyszer írhat közép szintűt, utána esetleg szintemelőzhet, vagyis írhat egy emelt szintűt. De két közepet nem. Újra közepet csak akkor, ha már nem középiskolás, és akkor már fizetni kell érte. Csak a tisztánlátás kedvéért.
De amúgy ne idegeskedj kérdező, az angol az egyik legkönnyebb érettségi, ha meg esetleg az írásbeli nem is sikerült annyira jól, akkor szóbelivel még javíthatsz rajta.
Amikor en erettsegiztem, meg nagyon mas volt a rendszer, ezert nezz utana mindenkepp!
Ha jol tudom, kozepfoku nyelvvizsgaval kivalthato a kozepszintu erettsegi, es idovel ugyis szukseged lesz ra. Szoval ha egy even belul megcsinalod (most nyaron lesz idod "tanulni"), akkor meg jobban is jartal vele.
Tanulas alatt meg foleg a netrol letoltott angol nyelvu (eleinte angol feliratos) filmeket ertem, esetleg angol nyelvu musorokat (youtube tele van veluk). Kell hozza valamilyen alap nyelvtudas, de viszonylag olcso es nagyon elvezetes modja az angol gyakorlasanak. Angol nyelvu konyvekkel szinten tele a net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!