16 éves gyerekek egyedül mennek balatonra heten.Elemgednétek?
Szerintem se lehet altalanositani.
Nekem voltak olyan "ismeroseim,akik 16 evesen a dianas cukorkaval szorakoztak,hogy feldugdossak maguknak, en ehhez kepest mar gyerekkent azon veszekedtem anyukammal,hogy miert nem szabad csak ugy atrohanni a 4 savos uton,szoval eszembe se jutott volna felelotlenul szexelni,vagy piasan a vizbe menni stb. Merlegelni kell,hogy mennyire erett az adott szemely, esetleg mennyire befolyasolhato a baratai altal.
Majd lehet figyelni a híradóját egész nyáron. Szinte minden nap lesz valami a Balatonról, és kb mind megelőzhető lett volna.
A szakszerű mentésre meg nem kéne alapozni, hogy ó ha baj van, majd jönnek. El se kéne odáig jutni.
igen mind megelőzhető lett volna, ha sok kis pancsi-pancsi szerencsétlen felfogja, hogy az ÉLŐvíz azért élő, mert ha nem tartod be a szabályait és nem tiszteled, kinyír téged a pcsába.
balatonon nőttem fel, szeretem, imádom, pici kölyökkorom óta a legjobb barátom és kedvenc játékom egyben, soha nem mernék belemenni, amikor feltámad a szél és elkezdenek zörögni a nyárfák (nyír. sose tudom melyik melyik). mert láttam viharban, hullámozva, felborítva dolgokat amik úszni akartak rajta, este a híradót a halottakkal és a partti őrség helikoptereit. tudom, mert kedves szüleim vették a fáradtságot és megtanították, hogy a hullám nem kifele visz és segít, még ha úgy is néz ki, hanem bevisz a víz közepére és megesz. tudom hogy a part hirtelen mélyül, hogy sok a hínár és az alga, hogy látszólag teljesen random elkezd néha hullámozni magának, és hogy mi az a pont, ameddig kiúszhatok, mert onnan még bármi történjék is, vissza bírok úszni (nálam 25 méter, és nyílt vízen is meg tudom mondani, az milyen messe van, nem kell bója és tereptárgy)
nem megyek vízbe felügyelet nélkül, úgy, hogy senki nem vár rám a parton, ha ettem, ha kávéztam, ha dél van, ha fátyolfelhők vannak, ha zörög a fa és ha hallgat a madár. tudom hol van a két legközelebbi viharjelzés, és a fél szemem azon, a másik a vízen.
ez mind megvan, a kislánynál és társainál is, akkor jó utat. ha nincs, menjenek a helyi élményfürdőbe, pancsolni ott is jó, és sokkal biztonságosabb.
Aki egy 16 évest nem tart elég felelőségteljesnek, hogy a Balatonban (amibe ha egy km-t begyalogosz is csak mellig ér) egyedül fürödjün, és "páztázni" szeretné a vizet, hogy vajon mikor fulladnak bele mind a 7-en egyszerre a térdig érő vízbe, az mégis meddig szeretné őrizetben tartani a gyerekét?
Aki 16 évesen nem tud úszni az 20 évesen meg 30 évesen se fog tudni úszni. Gondolom akkor is szüksége lesz szerintetek a szülői felügyeletre...
7-en lesznek, nem egyedül, ha probléma esetén egy 16 éves nem tud megfelelő segítséget kérni akkor ott nem a gyerekkel, hanem a szülővel van a probléma aki teljes önállótlanságra nevelte.
Nagyobb az esélye annak hogy az iskolába vezető úton autóbalesetben halnak meg mint annak, hogy belefulladnak a Balatonba, de gondolom azért minden reggel autóval viszitek őket az iskoláig....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!