Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Igazságtalan vagyok?

Igazságtalan vagyok?

Figyelt kérdés

Egy 16éves lányom, és egy 14 éves fiam van. A lányt nem érdekli semmi, hobbija sincs igazán, és arra is nehéz rávenni, hogy elmenjen a boltba. Autószerelő vagyok, és a fiamat már egészen kicsi kora óta érdeklik a műszaki dolgok, gyakran segít nekem a műhelyben. Tegnap is 6órát dolgozott velem és adtam neki 10ezer forintot, úgy hogy nem is kértem és pénzt sem ajánlottam, ő csak jött magától, mert szereti csinálni és tanulni. Már többször adtam így neki kisebb összegeket, amiket összegyűjtött és vett magának ezt-azt, amire a nővére féltékeny.

Most a feleségem is azzal vádol, hogy igazságtalan vagyok, mert csak a fiúnak adok pénzt. De hát mégis kinek kellene adnom? Annak a gyereknek aki csak alanyi jogon várja, vagy annak, aki tesz is érte? Természetesen imádom a lányomat is, de ő suli/tanulás után csak a barátnőivel lóg, vagy telefonozik. A feleségemnek sem segít a háztartásban semmit, max hetente egyszer elmegy a boltba kenyérért.

2022. jún. 12. 16:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%
Egyiknek sem adnék pénzt! A fiad hobbiból segít, a lányodnak meg ki kellene adni házimunkákat.Vegye úgy, hogy az meg az ó hobbija. Ha nem teszi meg, megtalálnám a módját, hogy észhez térjen.
2022. jún. 12. 18:58
 12/23 anonim ***** válasza:
88%
Szóval a fiú a hobbijára kapott 10ezer forintot? Mert ha nem te kérted, hogy segítsen, s pénzt se ajánlottál, akkor azért csinálta, mert szeret a műhelyben ténykedni. Az meg nem egy szinten van azzal, mintha a lányt odatennétek főzni, úgy hogy ő nem szeret...
2022. jún. 12. 19:59
 13/23 A kérdező kommentje:

Mi a rossz abban ha a hobbijával pénzt is kereshet? Gyerekként szinte teljesértékű munkát végez.

Éleg sz@r hely lenne a világ, ha mindenki gyűlölné a munkáját és csak azzal lehetne pénzt keresni amit utálunk csinálni.

2022. jún. 12. 20:03
 14/23 anonim ***** válasza:
97%

13 egyet értek.

Ez egy szerencsés véletlen hogy még szereti is azt amivel talán később pénzt kereshet.

2022. jún. 12. 20:20
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Jó úton haladtok, hogy a gyerekek megutálják egymást egy eletre.

Üljetek le négyen és szépen beszéljétek ezt át. Nem ovisok már, lehet velük beszélni.

2022. jún. 13. 07:41
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

A kamasz énem a lány helyében biztosan megsértődne, hogy ő nem kaphat plusz pénzt csak mert nem szeret kocsit szerelni. Neki felajánlottàl valami más lehetőséget? Pl ha ebben vagy abban segít ő is kaphat? Amúgy az is simán lehet van hobbija csak épp nem tudsz róla.. egy tinilányról beszélünk..biztos vagyok benne hogy nem köt mindent az apja orrára. Pláne ha még sértve is érzi magát. Nem vagy igazságtalan, de hogy nem értesz a tini lányodhoz és láthatóan meg sem próbálsz ezen változtatni az biztos. Szerintem.. és persze elmehetne diákmunkázni.. de azért ne hasonlítsuk már össze mikor az ember szerződik aztán semmi pénzért széthajtják egy raktárban meg hasonló kulimunkákban ahhoz, hogy otthon segít apának olyan munkában amit még kedvel is... ja és lehet hogy lusta tini, de hidd el a korosztályának nagy része ilyen, ha sajnálod tőle a telefont akkor viszont ne vedd meg neki legközelebb.. ezzel csak tovább rontod a kapcsolatotokat, mert ő biztosan nem érti miért sajnálod tőle a drágább telefont, te meg láthatóan gyűjtöd magadba a mérget vele kapcsolatban.

Rövidebben: Nem vagy igazságtalan. A lányod tini a hisztisebb kategóriából, neked meg bajod van ezzel és ahelyett, hogy próbálnád vele rendezni, újabb helyzeteket generálsz hogy táplálhasd a haragod eszköznek használva a könnyebben kezelhető gyereket. Szerintem.

2022. jún. 13. 08:16
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt erzem, hogy a kerdezőnek a fia a kedvence, és a felesége próbalja ezt kompenzalni a lany felé.
2022. jún. 13. 09:50
 18/23 anonim ***** válasza:
51%
Neked van igazaf.
2022. jún. 13. 12:50
 19/23 anonim ***** válasza:
97%
Ez konkrétan az, mintha a fiú Legozni szeretne szabadidejében, a lány meg olvasni. A fiú meg kapna pénzt a Legozásra, a lány meg nem, mert ő nem Legozik.
2022. jún. 13. 12:54
 20/23 anonim ***** válasza:
94%

Azért adni a gyereknek pénzt mert azt csinálja, ami érdekli, az tényleg taplóság és le lehet pontozni. Persze, hogy szívesen megy, ha szereti is.

Házimunkáért meg nem adunk pénzt, azt alanyi jogon meg kell csinálni. Nekem sem ad pénzt senki se az ablakpucolásért, se a portörlésért. A takarítást, a kerti munkát nem azért kell csinálni, mert szeretjük, hanem mert meg kell csinálni. Hülyeség ezt jutalmazni, főleg ilyen nagy gyerekeknél.

2022. jún. 13. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!