13 éves a lányom, mi alapjában véve vidám család vagyunk, sokat beszélgetünk, nevetünk. Pár hónapja a lányom teljesen megváltozott. Egész nap a szobájában van, alig mozdul ki, ha benyitok hozzá gyakran ki vannak sírva a szemei. Kérdezem tőle mi a baj, általában az a válasz hogy gyűlöli magát,csúnyának tartja magát, hogy neki nincsenek barátai. Ami nem igaz, csak úgy nézem mostanában mindenkit ignorál.Azt mondja a sírás folyton elkapja csak úgy, van hogy pl zuhanyzás közben. Volt már sokszor hogy faggattam, kismama vagyok, volt, hogy már kiakadtam és vitáztam vele emiatt. Ha mondom neki keressen hobbit vagy amivel lefoglalja magát akkor az a válasz hogy őt semmi nem érdekli.
Kikészülök tőle. Annyira aggódom hogy napi szinten sírok miatta én is.
Azt mondta hiába vinném pszichológushoz annak se mondaná el, hogy mi baja.
Lehet, hogy buta kérdés, de nincs már olyan, hogy iskolapszichológus? Én kifejezetten szívesen jártam, mert tényleg mindent elmondhattam. Segített kicsit rendezni a kavargó, kusza érzéseket és gondolatokat.
2022. jún. 10. 21:18
22/28 anonim válasza:
Esetleg az iskola pszichológushoz bejárhat heti 1x-2x
2022. jún. 10. 21:27
23/28 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk iskolapszichológus nincs, és a legtöbb problémát a tanárok és az iskolatársak okozzák. Azt mondja egy tanárnője megjegyzéseket tesz az öltözködésére nyáron, ezért próbálja takarni magát teljesen és elvesztette az önbizalmát. Egy másik tanára gúnyneveket ragaszt rá, sült hal és egyebek...voltam már bent emiatt az igazgatóság de úgy látom nem történt pozitív változás. Gondolom ezért nem szólt a kislány már másodszor.
2022. jún. 11. 08:56
24/28 A kérdező kommentje:
Tényleg mindent megpróbálok amivel ellensúlyozni tudom az iskolai rosszat. Két hetente viszem kozmetikushoz, szereti ha tiszta az arca, a bankkártyám viheti vásárolni ha új ruhát szeretne...igaz mostanában nem járunk el együtt itthonról mivel veszélyeztetett terhes vagyok, de próbálom kompenzálni. Viszont nem elég hogy magával is hadakozik, a kortársai tizenévesen már isznak cigiznek, ebből kivonta magát, de jelenleg egy olyan barátja sincs akitől pozitív visszajelzést kapna, kritizálás helyett.
2022. jún. 11. 09:07
25/28 anonim válasza:
Szerintem nemcsak a kozmetikus fontos, hanem hogy a kutyust intézze. Az ő állata, felelősséget vállalt érte. Emellett egy állat gondozása rengeteg örömet ad! :)
2022. jún. 11. 09:09
26/28 anonim válasza:
Magánban is van gyerekpszichológus. Iskolát kellene váltani.
2022. jún. 11. 12:02
27/28 anonim válasza:
"egy tanárnője megjegyzéseket tesz az öltözködésére nyáron"
Ez nagyon talányosan hangzik. Kifejtenéd bővebben?
Ha azért tesz megjegyzéseket a tanárnő, mert olyan ruhákat hord a lányod, amikből mindene kilátszik/átlátszik, akkor akár igaza is lehet. Értem, hogy a lányod kezd kamaszodni, fontos neki, hogy a fiúk szeme megakadjon rajta, de azért bizonyos határokat be kéne tartani.
2022. jún. 12. 17:34
28/28 anonim válasza:
13 éves kamaszlány mellé beszülsz még egyet, hát nem csodálom, hogy nincs jó kedve. Én is utáltam volna ezt a helyzetet az ő helyében, max. nem mondja meg neked, mert nem akar megbántani. Feltételezem, csomó érzelmi támogatás elmarad most, mert kismama vagy, körülötted forognak a dolgok. Az, hogy ez kamaszkori depresszió vagy később is fennáll-e majd, az elválik idővel. Egy jó pszichológus nem ártana az egész családnak, ez nem valami mumus, hanem csak jó hatása lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!