T.i hogy mondanátok meg egy 10 évesnek, hogy nem adjátok kölcsön neki a könyveteket?
József Attila életéről szól a könyv. A java nem vészes, de a vége miatt nem adnám kölcsön, mert azt is leírják benne, hogy hogyan viselkedett idegileg kiborulva, meg hogy állandóan az öngyilkosságról beszélt és utána leírják azt is, hogy pontosan hogy nézett ki a holtteste. Én ezt így nem adnám nyugodt szívvel egy 10 éves kezébe.
Ha azt mondom, hogy nem idős a könyvhöz, akkor lehet azt éreztetem vele, hogy éretlennek, picinek, butának tartom, pedig egyiket sem gondolom róla.
Ha csak simán nem adom oda akkor azt hiszi sajnálom tőle, nem bízok meg benne, ami szintén nem igaz.
Ha elmondom, hogy mi az igazság, akkor valószínűleg jobban el akarja olvasni, hogy bizonyítsa, őt nem lehet egy holttesttel vagy egyebekkel megijeszteni.
Épp meséltem a barátnőmnek, hogy olvastam a könyvet és meghallotta a 10 éves gyereke és kérte, hogy majd adjam neki kökcsön, de hirtelen nem tudtam mit mondani, a fenti dilemmám miatt.
Ti mit mondanátok neki, ha legközelebb találkoztok vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!