Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi a véleményetek a kompetenci...

Mi a véleményetek a kompetencia mérésről, amelyben a 4. -es,6. -as és a 8. -asok tudását mérik fel?

Figyelt kérdés
2010. szept. 17. 17:41
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
nem ér semmit...értelmetlen h.ülye kérdések vannak benne, és pff...én most vagyok 10.es, és nekünk is lesz még idén, de nem ér semmit....ezzel csak az iskola átlagát javitjuk-.-
2010. szept. 19. 08:39
 22/25 anonim ***** válasza:
Miről beszéltek:D?? Én 7.es vagyok..de ilyesmiről még nem hallottam:D:S
2010. szept. 19. 13:25
 23/25 anonim ***** válasza:
Itt csak 8.ban van.
2010. szept. 19. 13:25
 24/25 anonim válasza:
Ezek a felmérések alapvetően nem azért készülnek, hogy megtudják, mennyit tanultatok meg az órákon leadott anyagból... a kérdések is azért tűnnek hülyeségnek, mert elvileg pont az lenne a lényegük, hogy felmérjék: az órán elsajátított lexikális tudást mennyire tudjátok alkalmazni életközelibb példákon. (Ezért szól így a kérdés, hogy pl. a kisebb vagy nagyobb pizzát gazdaságosabb megvenni, ahelyett, hogy egyszerűen a kör területét számoltatnák ki... a feladat lényegében ugyanaz, csak máshogy van megfogalmazva. És érdekes, de csak ettől, hogy nem szigorúan matematikai szöveggel van feltéve a kérdés, sok jó matekos meg sem tudja csinálni!) Szóval elvileg arra jó az egész, hogy ezeket az eredményeket összesítik, az Oktatási Hivatalban az okosok kielemzik szépen, és megállapítják, hogy mit kellene változtatni a tananyagban, hogy aztán később ezek a feladatok ne okozhassanak problémát. És elvileg sulin belül ennek teljesen névtelenül kellene zajlania, és osztályozni sem kellene, mert nem azért van.
2010. szept. 19. 14:47
 25/25 anonim válasza:

Mondja meg valaki őszintén mire való ez?

A mi iskolánkban például úgy zajlik, hogy a tanárnő megmondja a válaszokat a diákoknak, csak azért, hogy jó legyen az iskola átlaga...

Az egyik ismerősünk, másik iskolába jár, de ugyanez volt a tapasztalata,.

Akkor ez a mérés értelmetlen, mert nem a diákok, hanem a tanárok tudását méri.

2011. júl. 21. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!