Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennél, ha a 17 éves...

Mit tennél, ha a 17 éves lányodról kiderülne, hogy terhes és ő mindenképp meg akarná tartani?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 14. 22:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
70%
Fognam a fejem, hogy hogy lehettek ilyen hulyek, es miert nem vedekezett, amikor kicsi kora ota keszitettem ra mindig az eletkoranak megfeleloen. Viszont, ha mar elcseszte, legalabb vallalja a kovetkezmenyeket. Tamogatnam ebben, de csak olyan mertekben, amiben szukseges, a gyereket nem nevelnem helyette. Abban tamogatnam, hogy kulon tudjon koltozni, lehetoleg a gyerek apjaval, illetve, hogy elvegezze a sulit, egyetemet. 1 evet otthon lehetne a gyerekkel, utana bolcsi, es menne szepen dolgozni levelezo szak mellett, az apa pedig kivenne a reszet, de minimum fizetne maga, vagy a szulein keresztul a gyerektartast. Abban is segitenem oket hetvegente, hogy kettesben is tudjanak neha idot tolteni, olyankor vigyaznank a kicsire, illetve reszt vennek az eleteben, amennyire a munkam engedi, mintha 5-10 evvel kesobb szuletett volna, hiszen kivancsi lennek a sajat unokamra, a gyerekem meg a gyerekem maradna. Kovettem el en is hibakat eletrmsoran, megha nem is pont ilyet, nem tornek palcat felette. Ha szandekosan esett teherbe, az megint mas, akkor fogalmam sincs, mit tennek.
2022. ápr. 15. 07:36
 12/63 anonim ***** válasza:
73%

Hat most biztos lepontoztok, de nagyon gaznak tartom, hogy a legtobben ledobjatok magatokrol a felelosseget :D "majd a lany eldonti"

A 17 eves kiskoru es GYEREK. Egy 14 evesnek is ugyanigy engednetek, hogy dontson az egesz jovojerol meg egy masik gyerek eleterol?

Kozben meg ha csak egy tetovalast akar, akkor ajuldoztok meg tiltjatok foggal korommel? De gyereket vallalni gyerek fejjel az oke??

Persze hogy meg akarja tartani, mikor omlik ra mindenhonnan, hogy az "abortusz gyilkossag", "a legszebb dolog anyanak lenni", fogamzasgatlasrol meg egy budos szo nem esik. Ha nem tervezett a baba (feltetelezem nem) es tudta hogy baleset tortent, akkor is tehetett volna ellene esemeny utanival. Kerdes, hogy errol peldaul hallott-e?

A terhesseg komplikaciorol? Az esetleges maradando karosodasokrol? Hogy ha a kedves apuka lelep, akkor milyen lehetosegei lesznek? Ugye?? Nem csak az unokaert kell acsingozni. Haho! A sajat lanyotok elete nem szamit?

Amikor en voltam ennyi idos, nekem nem beszeltek errol. Hasznaljatok gumit, ennyi volt a felvilagositas :) most meg ennyi se. Szerencsere nekem csak egyszer kellett hasznalni esemeny utanit.

2022. ápr. 15. 08:21
 13/63 anonim ***** válasza:
91%

Én 19 évesen jártam a lány cipőjében, abortusz ellenes voltam. Akkor anyám leült velem beszélgetni, hogy inkább az abortuszt támogatná, de persze ha megtartom, akkor is támogatni fog, gondoljam át. Elmondott mindent. Végül elvetettem. Hálás vagyok anyunak, mert ha megtartom, az egész életem tönkre tette volna. Most van 2 gyerekem, látom, hogy akkor képtelen lettem volna gyereket nevelni, főleg egyedülállóként. Ha lányom lenne, ugyanezt mondanám neki.

(Akaratom ellenére történt az együttlét, és sokáig féltem bárkinek beszélni róla.)

2022. ápr. 15. 08:27
 14/63 anonim ***** válasza:
82%
Bárhogy döntene támogatnám. Abortuszra semmi esetre sem beszélném rá, egy kamasznak is vannak érzései, neki kell azzal tovább élni, és lehet, hogy egy abortusz érzelmileg megviselné. Elkallódni viszont nem hagynám, ha már min. bölcsis korú a gyerek, ragaszkodnék hozzá, hogy fejezze be estin az iskolát és tanuljon tovább. De remélem nevelnék bele olyan értékrendet, hogy ez természetes legyen a számára. Apukával azért leülnék beszélgetni, hogy mik a tervei, vállalja a felelősséget vagy sem, nyilván az könnyebb lenne nekünk, ha a párja és annak a családja is támogatja pénzügyileg és érzelmileg is. Azt viszont nem várnám el, hogy végzettség nélkül olyat dolgozzon amit nem szeret, tanuljon tovább, szerezzen szakmát, addig eltartanám őket. Engem is eltartottak a szüleim 24 éven át, addig neki is belefér még egy szakma megszerzése. Oké a baba plusz kiadás, de akkor is úgy gondolom, hogy egy "hiba" miatt ne tegye tönkre az egész életét!
2022. ápr. 15. 08:41
 15/63 anonim ***** válasza:
73%

Megkérdezném mi ka tervei, hol és miből szeretnék felnevelni a gyereket. Mert gondolom nem az én nyakamon akar felnőttest játszani.

Maximum addig engedném hogy nálam lakjanak(csak a lányom és a gyerek) míg másfél éves lesz a kicsi. Utána mehet bölcsibe a lány meg dolgozni és folytathatja estin az iskolát, össze is költözhetnek az apukával(albérletbe).

Azt viszont tudatosítanám a lányomban hogy ha megtartja, övé az egész felelősség, az ő gyereke, ő fog felkeni éjszaka, neki kell lemondani a barátnős programokról és bulikról, mert én nem fogok kelni éjszaka és nem fogok vigyázni rá míg szórakozik. Az anyagiak nagy részét is neki kell előteremtenie majd (gyes, családi, plusz gyerektartás)

2022. ápr. 15. 08:59
 16/63 anonim ***** válasza:
75%

12. Nem ledobjuk magunkról a felelősséget. Mindannyian aki azt írtuk, hogy hagyjuk hogy ő döntsön, leírtuk azt is hogy elmondanánk mi mivel jár, alaposan átbeszélnénk.

Nekem volt abortuszom, 19 évesen. Felnőtt voltam, meg is tarthattam volna, de anyám belekényszerített hogy elvetessem. Volt ott minden, érzelmi, anyagi zsarolás, fenyegetés, szidalmazás, átkozódás, csak empátia, szeretet és segítő szándék nem.

Ez is egy út, de nem a jó anya-lánya kapcsolat felé.

2022. ápr. 15. 09:39
 17/63 anonim ***** válasza:
38%

16-os

De, azzal hogy a gyerek dont, igenis ledobjatok magatokrol a felelosseget. Nem azt mondtam, hogy kenyszeriteni kell valamire, csak a helyes dontes fele kell terelni.

Amennyiben szerinte az a jo, ha megtartja aztan majd elete vegeig inkontinenciaban szenved vagy egyeb maradando egeszsegugyi karosodasa lesz (mert lehet, csak errol tilos beszelni), akkor majd lehet sirankozni. Illetve majd a Pesten hallottamban kunyeral, mint a tobbi sorstars.

2022. ápr. 15. 10:10
 18/63 anonim ***** válasza:
41%

Végig néztem ahogy nővérem gyerek fejjel, a kopasz seggére szül, majd nevelhettem szüleimmel unokaöcsémét.

Biztosan nem engedném a lányomnak, hogy megszülje,ha mindenáron megakarja tartani mehet a párjához anyóspajtás nyakára. Lehet felnőttesdit játszani..

Lehet lepontozni.

2022. ápr. 15. 11:00
 19/63 anonim ***** válasza:
34%

18. Attól hogy a nővérednek nem ment, más lehet jó anya gyermekfejjel. Én láttam már párat.

Aki itt huhog meg kidobná a gyereket otthonról egy 1.5 évessel annak tuti nincs ilyen korú gyereke. De egyáltalán gyereke se 😂🤦🏼‍♀️

2022. ápr. 15. 11:11
 20/63 anonim ***** válasza:
87%

19#

😂 3 gyermekem van, és képzeld nem kopasz seggre szűltem gyerek fejjel. Épp ezért nem engedném egyiknek sem, hogy elcsessze az egész életét, a gyerekről nem is beszélve..

Amellett egy gyerek se a szülő pénztárcájára akarjon felnőtt lenni és gyereket nevelni..

18# voltam.

2022. ápr. 15. 11:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!