Inkább próbáld meg úgy rávenni, hogy valamilyen élményre költse el a pénzt. Pl. üdülés a nagyszülökkel, ha már úgyis tölük lesz a pénz. Sokkal szebb élmény, lesz mire visszaemlékeznie, ha a nagyszülök mar nem lesznek.
2022. ápr. 3. 20:53
42/59 anonim válasza:
Amúgy sosem kesö elkezdeni arra buzditani, hogy ne szórja a pénzt. Beszélhetnel vele, hogy a ruhai egy részét adja el, vagy adja oda egy adományboltnak vagy az ukránoknak. Vagy simán csak hogy nem kell annyi ruha, lehetne takarékosabb. Próbáljon meg egy évig semmilyen ruhát sem venni. Úgyis van vagy egy évtizedre elegendö ruhája. Ez amúgy is egy manapság menö kihivás nyugaton, hogy egy évig nulla vásárlás. Egy év alatt úgysem változik annyit a divat. Meg a környezetnek is jót tesz, ha kevesebbet költenek az emberek az ún. fast fashion-re.
2022. ápr. 3. 21:02
43/59 anonim válasza:
41! Volt bolondos álmom, állatmenhelyet akartam nyitni, szerettem volna körbeutazni a világot, akartam egzotikus búvártanfolyamra menni, elkezdtem gyűjteni arra, hogy veszek egy hegedűt, mert imádtam a hangját.
Bocsi, egy táska szerintem nem bolondos álom, hanem idióta felszínes baromság.
2022. ápr. 3. 21:07
44/59 anonim válasza:
42. Beszarok. Te 18 évesen a nagyanyáddal akartál pancsolni? Persze, amikor már nincsenek az ember töltene velük időt, de ne várjuk már el egy 18 éves lánytól, hogy a nagymamájával való nyaralásra költse a pénzét :D
2022. ápr. 3. 21:09
45/59 anonim válasza:
Min lepődtél meg, kérdező? Ha sosem tanítottátok meg takarékoskodni és megbecsülni, amije van, hanem mindent megkapott, amit csak kiejtett a száján, akkor persze, hogy a saját pénzét is valami drága vacakra költené. Még most sem túl késő elkezdeni nevelni, persze már nem lesz egyszerű.
2022. ápr. 3. 21:17
46/59 anonim válasza:
Ugyanmár, nem kell mindenért a szülőt okolni. A gyerek nem a szülő kicsiben. Saját egyéniség van, akarata, elgondolása az életről. Nálunk a családban mindenki tud a pénzzel bánni a gyerekemet kivéve. Őt nem zavarja, ha elfogy a pénze a következő fizetésig. Az se zavarta ha nem maradt zsebpénze a következőig. Majd ha rá lesz kényszerülve, talán megtanulja beosztani. De amíg itthon él, etetjuk, van fűtés, meleg víz, addig számára nincs igazán tétje a dolognak. Nem cigizik egy hétig, mert nincs rá pénze, vagy nem.megy bulizni - nem zavarja. Majd ha külön él és nem tud magának ennivalót venni vagy nem jut a számlára,mert elkoltotte, akkor majd megtanulja beosztani. Vagy akkor sem. Vannak felnőttek is, akik képtelenek a pénzzel bánni
2022. ápr. 3. 21:24
47/59 anonim válasza:
Az lesz a szr, amikor a gyerek havi mondjuk 200at elkölt ruhára meg bulira, aztán neadj isten, lesz egy 250-es fizuja felnőttként, aminek a fele a kötelezőkre fog elmenni.
Rohadt nagy szpásként fogja megélni, aztán majd veri nálatok az ajtót, hogy finanszírozzátok a luxus baromságait 30évesen is. Jobb esetben átpártol apuci pénzéről férjecske penzének költésére.
2022. ápr. 4. 05:39
48/59 anonim válasza:
Vagy épp radobben, hogy q pénzért dolgozni kell, nem a fan terem és bizony megtanulja beosztani.
2022. ápr. 4. 06:04
49/59 anonim válasza:
Ami szintén nagy szpás lesz, mert havi 200 elverése után igencsak fáj a 250et beosztani.
Ezért nem kéne a gyereket +20as szintről indírani az életben, mert utána a talpraállás és önállóságot rohadt nagy pofonnak fogja megélni. Ha megtanulja beosztani a pénzét, akkor is.
Mert eddig semmit nem kellett beosztania.
2022. ápr. 4. 06:08
50/59 anonim válasza:
50!
Nézd, ha még van hozzá az anyagi háttér, akkor átlag szülő bizony megad mindent a gyereknek, amit tud. Tudom, te egyike vagy a ritka tudatos szülőknek, aki bizony semmi extrát nem ad, mert akkor ugye nem tanulja meg q gyerek beosztani ami van, de az átlag bizony nem ilyen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!