Lányom ballagási pénzéből felesleges holmit akar vásárolni. Hogy beszéljem le róla?
Gimis ballagás.
Felesleges, drága, túlárazott. Nem is magát a terméket fizeti meg, hanem a márkát, a logót.
Azt mondja, hogy az az ő pénze és neki régi vágya, máskor nem tudná megvenni.
(nagyszülőktől jönne rá a pénz)
Függ attól is, hogy milyen termék. Ha mondjuk egy csilli-villi jimmy choo magassarkú (hogy extrém példát hozzak) akkor arról biztos megpróbálnám lebeszélni, mivel nem fogja tudni kihasználni.
Ha arról lenne szó, hogy egy drágább telefont/tabletet/egyéb okoskütyüt szeretne, akkor nem szólnék bele, akkor sem, ha szerintem vehetne olcsóbbat is.
Az ő pénze, ha valamennyire hasznos cucc, hát vegye...
Felnőtt ember
Te nevelted eddig, ha 18 év alatt nem tanítottad meg neki, mire érdemes költeni, mire nem, akkor most mit akarsz már???
Hát megnézném, hogy a lányom 10+ évig használ egy táskát, amikor a ruháira 3-4 hét alatt un rá és úgy jár hozzánk a futár, mintha haza menne..
Meg ez egy sima kistáska, nem utazáshoz való, nem bőrönd. Éppen belefér egy telefon, kisebb pénztárca, kulcsok.
Tavaly már majdnem megvette, mert a pénzt összegyűjtötte rá, de végül másra költötte el. Úgy érzem, hogy neki ez azért kell, hogy mutogathassa, aztán ősszel már más lesz, ami nélkül ő ne tudna élni.
Négyes vagyok. Hát én nem tudom... Persze, biztosan tartósabb és strapabíróbb egy eredeti márkás táska, de azért valljuk be, viccesen mutat, mikor Rozika felszáll a Lui táskájával az öt órási buszra Piripócs felé (nem a falut degradálom, én is kisközségben élek).
Persze ezzel eléggé sarkítottam, de így már megértem a kérdezőt.
Megpróbálnám finoman lebeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!