Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lányom ballagási pénzéből...

Lányom ballagási pénzéből felesleges holmit akar vásárolni. Hogy beszéljem le róla?

Figyelt kérdés

Gimis ballagás.

Felesleges, drága, túlárazott. Nem is magát a terméket fizeti meg, hanem a márkát, a logót.

Azt mondja, hogy az az ő pénze és neki régi vágya, máskor nem tudná megvenni.

(nagyszülőktől jönne rá a pénz)

2022. ápr. 3. 15:37
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
93%
De kérdező, te vagy az, aki ha túl sok cucca van, nem leülsz vele szelektálni vagy segítesz neki eladni a felesleget a jófogáson, hanem csinaltatsz neki még egy szekrényt. Fizeted az össze-vissza rendelgetéseit. Mégis mitől lenne meg benne az igény, hogy spóroljon, értelmesen költse a penzt, ha pontosan tudja, hogy nem kell neki. Gondolom, az a terv, hogy egyetemre lakast kap (vagy ingyen albit), jogsit fizettek neki, autót kap. Meg akarmennyi zsebpenzt, plusz ugyanúgy bármit, amit megkíván. Mi a banatnak spórolna?
2022. ápr. 3. 16:55
 32/59 anonim ***** válasza:
92%
Engem nem a táska vagy a pénz zavarna a legjobban, hanem, hogy ennyire felszínes a lányom, hogy 18 évesen, amikor saját életébe fektethetne és önállósodhatna, a legnagyobb álma EGY TÁSKA.
2022. ápr. 3. 17:10
 33/59 anonim ***** válasza:
89%
33as egyet értek!
2022. ápr. 3. 17:11
 34/59 anonim ***** válasza:
88%

Valószínűleg eddig is mindent megkapott, azért lett ilyen hülye materialista p.csa. Ezután is elvárja ezt,plusz "saját ballagási pénzből" meg megveszi azt, amit eddig direktbe nem akartatok megvenni neki.

Segítek: nem fogja jogsira és autóra, nyelvtanfolyamra költeni, mivel azt úgyis ti fizetitek neki, táskával együtt is.

2022. ápr. 3. 17:15
 35/59 anonim ***** válasza:
91%
Mindent megkap, így nem alakult ki benne az igény, hogy értékes, maradandó dolgokra gyűjtsön,költsön. Nagyon elszúrtátok Kérdező, ideje lenne bekeményíteni. "Jól van vedd meg a táskát,de tőlünk ne számíts autóra, jogsira. Be van fejezve a pénzelésed, el lehet menni dolgozni!" S ehhez tartani is magatokat. Dehát ezt soha sem fogjátok megtenni úgysem...
2022. ápr. 3. 17:41
 36/59 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno ékszereket akart venni a mamám, de a végén inkább pénzt adott, hogy vegyek valamit. Én abból a pénzből sátort és hálózsákot vettem. De nem szóltak bele. Nem vagyunk egyformák.
2022. ápr. 3. 18:17
 37/59 anonim ***** válasza:
82%

#30: 👍👍👍

Pontosan! 😁

2022. ápr. 3. 18:36
 38/59 anonim ***** válasza:
89%

#35: teljesen egyértelmű.

Csodalom, h a kerdező ezt nem akarja látni...

2022. ápr. 3. 18:38
 39/59 anonim ***** válasza:
55%
Én hagynám hogy megvegye. Rá fog ébredni, hogy nem nyújt akkora örömöt, nem éri meg. Ha nem veszi meg, akkor csak vágyni fog rá, felértékelődik a szemében. Ha megveszi, akkor jó eséllyel rájön, hogy az csak egy táska.
2022. ápr. 3. 20:37
 40/59 anonim ***** válasza:
66%
Semmi rossz nincs abban, ha egy 18 évesnek egy táska az álma. Nem 38 ö, csak 18! Nem is értem. Nektek nem volt semmi bolondos dolgotok/vágyatok?
2022. ápr. 3. 20:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!