Kamasz fiam érzelmi sérült vagy ez normális, ha nem kommunikál, nem kötődik érzelmileg senkihez?
Figyelt kérdés
Tudom, minden kamasz ilyen, érzelmileg eltávolodik a szüleitől, de nem mindegy, mennyire. Nem látszik rajta a kötődés. Ha hazajön, eszik, nem beszélget senkivel, bevonul a szobájába. Látszólag közönyös mindenkivel. Udvarias, nem lázad, segítőkész, megcsinál mindent, ha kérem, de a hogy vagy mi újság jellegű kérdéseket hárítja. Hát a két év digitális otthon lét a középsuliból az betett neki. Meg az, hogy volt mindenféle állata, hörcsög, teknősök stb. akik ugye rövid ideig élnek, S egyszer azt mondta: nem tartok többet állatot, nem jó megszeretni őket, mert akkor fáj, ha elveszítjük. Úgy érzem nem akar kötődni, nem akar magának fájdalmat. Viszont ez fura, hogy se öröm, se bánat nem látszik rajta. Mikor a nagyi is meghalt olyan közönyösen viselkedett a temetésen... Próbáltam felé sokszor közeledni, hogy beszélgessünk erről, de hárít. Mit lehet tenni?2022. febr. 17. 17:43
11/19 anonim válasza:
Nem kell ebből akkora ügyet csinálni, lényeg, hogy udvarias, segítőkész. Sok férfi felnőttkorára komoly hallgatag lesz, ez amolyan férfias tulajdonás a női cserfességgel ellentétben.
13/19 anonim válasza:
Kedves kédező, én nem szülőkint írok, hanem mint középső gyerek... Szar középsőnek lenni. Én is olyan voltam mint a fiad ilyen idősen (most 26 vagyok). Hasonló voltam gyerekként is, én sem szerettem egyedül boltba menni (pedig pici faluban lakom ahol mindenki ismer mindenkit) Anyám mikor terhes volt velem akkor meghalt az egyik rokonunk, és apám sem könnyű eset így volt aggodalomban bőven része mikor terhes volt velem... Tesóival mi a helyzet? Jól kijönnek? Nincs veszekedés? Testvérféltékenység? Hány év van nagy és a középső közt? Középsőnek azért rossz lenni, mert van a kicsi meg van a nagy, a nagy azért kap több figyelmet mert már nagy, aki kicsivel meg azért kell többet foglakozni mert ő még kicsi.. a középső meg úgy elmarad nem jut rá elég figyelem...Felmerült bennem egy dolog amikor írtad hogy nem szeret strandra járni.. szociális fóbia, túl nagy félelem attól hogy más mit gondol, hogy más elítélhet..
14/19 anonim válasza:
Mi történt azóta veletek, kérdező?
15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdésed és a 13-nak is az őszinte sorokat. Alakulgatunk. A kistesóval (10 éves) jól kijön, de a 22 éves bátyjával nem nagyon beszél. Inkább úgy làtom, lényegretörő a kommunikációja. Hasznos dolgokról lehet vele elbeszélgetni elvont érzelmi fogalmakról nem. Pl. segített nekem megtanítani pár dolgot az okostelefon számítógép használatban és ezekről szívesen beszél. Most a nyári szünetben külföldi diákmunkàra ment, és jó érzés, hogy mindig hív minket messengeren. Tök érdekes, hogy itthon ugye nem szeret beszélni, kommunikálni az emberekkel, most külföldön angolul beszélve sokkal nyitottabb és bátrabb, mindenkinek ő fordít.
2023. júl. 23. 00:12
16/19 anonim válasza:
Nem akarok okos lenni úgy, hogy nem vagyok az, de nem zaklatta őt egész véletlenül szexuálisan kiskorában a bátyja?
17/19 A kérdező kommentje:
Neked ez miből jött át? Ez elég meredek feltételezés?!!!
Tutira nem. Semmi baja a bátyjával, csak nincsenek egy hullámhosszon. A legnagyobb fiamnak már felesége van meg gyereke, a középső meg még nem tart ebben az életszakaszban ezért nincs túl sok közös témájuk egymással.
2023. júl. 24. 13:22
18/19 anonim válasza:
Kicsit autisztikusnak tűnik a srácod.
19/19 anonim válasza:
Az is lehet, hogy szekálják a suliban. Rászállt valami banda és terrorizálják.
Be kéne íratni a nyáron küzdősportra, ott magabiztosságra tudna szert tenni és jó társaságra lelhetne az edzőtársakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!