12 éves gyerekem már a tanév eleje óta nagyon sokat gépezik,napi 6-8 órát!Hogyan csökkentsem ezt nála?
Irasd be sportra, vagy valami kézműves foglalkozásra.
Azért gépezik ennyit (valószínűleg), mert unatkozik. Olyan barátai valszeg nincs, akik rendes barátok lennének, max olyan, akivel a suliban elvan, de sulin kívül nem kérnek a másikból.
Fogod és elrakod a gépet. Hétvégén megkapja napi 1-2 órára. Pont.
Te vagy a szülő, cselekedj!
Szerintem nem baj ha játszik, amennyiben elvégzi a napi feladatait, és tanult.
Tehát hazaér a suliból, egyen, csinálja meg a házit, olvassa át a másnapi anyagot, rakjon rendet a szobájában, kretívkodjon, vagy sportoljon, vagy olvasson, töltse veletek a vacsi időt, és este 8-10 között kockulhat kicsit. Én engedném a napi játékot, mert elég képmutató lennék ha nem engedném lévén én is kocka voltam, és a férjem mai napig gamer.
Szóval csináljon mást is, és naponta legyen korlátozva. Szerintem szigorú dolog heti 2 órára korlátozni. Mivel játszik amúgy? Az se mindegy.
A Minecraft nem rossz, lényegében lego gépen. A War Thundernek utána kellett járjak, de én azt nem engedném mert MMO. Egyrészt online, én félteném az online világtól, másrészt az MMO-kba nagyon bele lehet merülni, már észre se veszed és ott élsz.
A végigjátszós videókat se nagyon pártolom, akkor már inkább játssza végig, de nem kommentálom a férjem is nézi őket. Ez olyan mintha nem focizna hanem foci meccset nézne.
A kockulás sem borzasztó hobbi, csak megfelelő egyensúlyt kell találni a játékban és a való életben. Ne menjen semmi kárára. Amit nem engednék még neki az a MOBA, mert nagyon stresszeli őket, na meg az is online.
Van pár nagyon jó játék, nézz körbe te is, hogy ha már játszik az legyen értelmes, ami az érzelmeit fejleszti.
", ha teljesítette az iskolai feladatokat, a szabad levegőn is volt, és sportolt is, miért én szabjam meg, hogy Ő mit csináljon a szabadidejével?"
Mert nem egy másik felnőtt emberről beszélsz, hanem egy gyerekről, akinek az egészséges mentális fejlődéséért is felelsz. Napi több óra képernyőidő nem egészséges, ezen nincs mit vitatkozni. Akkor sem, ha nincs már házi és futott 30 percet a ház körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!