Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednétek a 16 éves fiatoka...

Elengednétek a 16 éves fiatokat Szegedről Székesfehérvárra Szilveszterezni?

Figyelt kérdés
Egy 5 fős társasággal menne akikkel már többször volt Pesten, és itt Szegeden is, az egyikük otthonában lennének. Én nem akarom elengedni mert ha valami baj van, innen Szegedről nem tudok Fehérvárra felmenni, de már napok óta erről beszél, és nem hagy békén vele. Nektek mi a véleményetek?

2021. dec. 8. 21:39
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
38%
Nem. Engem egyébként elengedtek mindenhova. Én nem fogom, sok dolgot én is a saját káromon tanultam meg, jobb lett volna ha nem engednek el bárhova.
2021. dec. 8. 21:46
 2/33 anonim ***** válasza:
73%
Persze
2021. dec. 8. 21:47
 3/33 anonim ***** válasza:
69%

Simán. Lépten nyomon mátok ennyi időseket egyedül utazgatni hosszabb távokra, szórakozóhelyeken, fesztiválokon, mindenütt ott vannak ennyi idősen. És megsúgok valamit: nem az anyjukkal.

Megőrülnék, ha 16 évesen ennyi életterem se lenne...

2021. dec. 8. 21:49
 4/33 anonim ***** válasza:
72%

Ideje elvágni a köldökzsinórt.

Ha valami baj van, arra ott vannak a haverjai, a rendőrök meg a mentők.

Miben tudnál segíteni, amiben más nem?

2021. dec. 8. 21:53
 5/33 anonim ***** válasza:
24%
16 évesen nem engedném. Majd 18 évesen mehet oda ahova akar. Sajnálom...mi szülők tartozunk felelősséggel érte. (Én is szegedi vagyok...juhuuuuu, sziaaa 😊)
2021. dec. 8. 21:56
 6/33 anonim ***** válasza:
16%
Nem.
2021. dec. 8. 22:13
 7/33 anonim ***** válasza:
28%
Nem. Fel sem merülne.
2021. dec. 8. 22:32
 8/33 anonim ***** válasza:
83%
Én 14 évesen Hollandiába repültem egyedül majd vissza, hogy a rokonokkal szilveszterezzek… Szóval igen. Ilyen idősen gondolom már tud egyedül tömegközlekedni és 16 évesen már szoktak azért bulizni is. Mi legalábbis buliztunk.
2021. dec. 8. 22:55
 9/33 Derjaderja ***** válasza:
13%

Dehogyis.

8, Hollandiába rokonokhoz én is engedném.

2021. dec. 8. 22:59
 10/33 anonim ***** válasza:
92%

Milyen baja lenne ami elég nagy ahhoz hogy egy 16 éves fiú felhívja az anyukáját szilveszter éjjel és neked még aznap este oda kelljen menned mindenképpen, de ahhoz elég kicsi hogy nem kell inkább rendőrt/mentőt hívni anyu helyett?

Mármint én 15 éves koromban kezdtem hasonló házibulikba járni, 10-20 fős társaságok valaki otthonában. Nem ilyen messzire, csak Budapest körüli falvakba, de olyan szempontból mindegy hogy ezekre a helyekre szilveszterkor úgy délután 4 után csak kocsival lehet lejutni, a szüleim meg természetesen szintén ittak, nem ültek vigyázzban otthon. Az azóta elmúlt 10+ évben minden évben voltam ilyen bulin, és minden évben hallottam történeteket legalább 3-5 hasonló buliról ahova mindenféle ismerőseim mentek. Se nekem, se senki másnak ezeken a bulikon soha fel sem merült hogy azonnal szüksége lenne a szüleire, és tényleg el sem tudom képzelni milyen szituációban lenne.

16 éves, nem először ül vonaton, volt már Pesten, barátokkal lesz akikkel ha jól értem bulizott is már együtt, és biztonságos környezetben. Ha eddig nem adott rá okot hogy kételkedj, én elengedném azzal a feltétellel hogy legalább üzenetet ír hogy minden oké amikor megérkezik, éjfélkor és reggel amikor felkel, és mértéket tart.

2021. dec. 9. 05:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!