Elengednétek a 16 éves fiatokat Szegedről
Székesfehérvárra Szilveszterezni?
20
Nem is arra írtam, hanem azokra a paravirágokra, akik legszívesebben gyomorszondán keresztül táplálnák a gyereket, nehogy félrenyeljen, mert sz vEsZéLyEs!!!!4
Meg arra, aki a kamasz gyerekét nem hagyja élni.
2021. dec. 9. 09:41
22/33 A kérdező kommentje:
15. Válaszoló. A képhez hozzátartozik hogy állítása szerint nem az utcán lesznek, hanem az ismerőse otthonában. Viszont Én Szilveszterkor dolgozom, az Apja meg a kisebbik gyerekünkre vigyáz. Attól félek hogy nem csak 5-en lesznek mint ahogy állítja, hanem egy nagyobb házibuliba megy. Azt az állításod miszerint a gyerekem ír a nevemben, válaszra sem méltatom, főleg hogy Én nem értékeltem senkit a válaszolók közül, se azt aki velem értett egyet, se a fiammal.
Majd éljen a saját felelősségére a saját keresetéből, ha ez neki az élet.
Számtalan helyre elengedném, mi is pl voltunk egy hétre is a hegyekben sátorozni 17 évesen, engedném másnàl aludni, bulizni estig stb, de pont szilveszterezni felnőtt felügyelet nèlkül más kamaszokkal más városba nem.
Szinte adja magát, hogy pia meg drog meg még ki tudja mi legyen.
Nincs baj egy pár vbk-val sem, de itt többet érzek, és tényleg az hogy az egész városban mindenki más is részegen randalírozik, az nem növeli a bizalmamat. Más egy sima este.
2021. dec. 9. 10:09
2021. dec. 9. 10:09
Mondjuk az igaz hogy a házibuli még megnyugtatóbb mint vmi közbuli. Ismered a többieket?
2021. dec. 9. 10:11
26/33 A kérdező kommentje:
Igen, Én is attól félek hogy nagyon bepiál, vagy elfogad valami drogot, hiába világosítottuk fel a drogokról és hatásaikről már 12 éves korában. Lesz egy papíron nagykorú srác a társaságban (19 éves) de Őt nem gondolom felelős felnőttnek. A társasággal többször volt már itt-ott, és van is olyan köztük akikkel személyesen is találkoztam már és a szüleit is ismerem. Attól félek hogy elmennek közösen valami nagyobb házibuliba, ahol több ember van akiket nem ismer, leitatják, bedrogozzák, kirabolják, megverik. Semmiképp sem engedem el, de kíváncsi voltam hogy a többi szülő hogy látja ezt.
2021. dec. 9. 10:20
26. Én is ettől félnék. Én nem vagyok paramami (kisebbek a gyerekeim amúgy), de a drog elég aggasztó. Nekem már felnőtt koromból van drogos élményem (Hollandia, konfi után 2 kollégával elszívtunk összesen 1 cigit, mindkettőjüket én támogattam haza, a nevüket nem tudták, akárkivel akárhová elmentek volna, felnőtt diplomás vagány 2 emberről van szó, pia ilyet nem csinál csak nagyon kevés embernél, hogy 2 kortytól beszámíthatatlan).
Tudom hogy nem lehet őkez megkímèlni mindentől, de itt nekem is soknak tűnik a nyájeffekt.
2021. dec. 9. 10:34
A szilveszter tapasztalataim alapján olyan, hogy a buli általában közepes alatti hangulatú, viszont mindenki úgy leissza magát ahogy csak tudja, ennek oka a kötelező buli, minden más időpontban jobb házibulik voltak nálam, mint szilveszterkor. Amikor még fiatalabb voltam, kétszer itta le magát nálam kiskorú, mindkétszer megoldottuk itthon, de oda kellett rájuk figyelni, az egyiknél gondolkodtam a detoxon. Én szerintem várjon még ezzel a fiad, a szomszéd utcába átengedném, de ilyen messzire nem, bár az is igaz, hogy az említett esetek közel laktak, de nem szóltunk a szüleiknek, csak hagytuk, hogy kialudják magukat.
2021. dec. 9. 10:54
Ha drogozni akarna, már megtette volna a ti településeteken is. Én legelőször (inkább le sem írom hány évesen, mert páran szívrohamot kapnak) a saját pici falumban a nyílt utcán a busz felé sétálva szívtam el egy füves cigit. Egy sima nyáriszüneti nap volt és délelőtt. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha erre hajlik a gyerek, már megtette volna és ha figyeled/ismered a jeleit fel is tűnhetett. A legtöbben nem buliban drogoznak először, hanem szűk baráti körben.
2021. dec. 9. 12:42
További kérdések: