Ez olyan nagy "bűn"?
13 éves lány vagyok, idén kezdtem a hetedik osztályt. Tavaly elég jó volt az átlagom, ( 4.8 ) amit idén is szeretnék megtartani.
Nagyszüleimmel és Anyukámmal élünk egy házban ( nagymamámék az emeleten, mi pedig ketten a földszinten ). Anyukám egy utazási irodában dolgozik, és még nem jött haza, mert várnia kell a vendégeket. Szóval a Nagyszüleimmel vagyok itthon.
A Nagymamám mindenkinek "vezényel", mindenkit irányít. Délelőtt apukáméknál voltam, és úgy volt, hogy ott megtanulok hétfőre, mert nincs sok lecke. De bevallom, semmi kedvem nem volt, inkább a kedvenc könyvemet olvastam, és segítettem szilvát magozni.
Kb. 1 órával ezelőtt értem haza, és a Mamám ( aki 85 éves ) megkérdezte, hogy megtanultam-e? Mondtam neki, hogy nem, mert nem volt kedvem, majd holnap megtanulok. Erre azt mondta, hogy: "Először a kötelesség, aztán a szórakozás!" ( Tehát ezt úgy értette, hogy előbb tanuljak, aztán számítógépezhetek. ) Na, én nem így tettem, amit most szégyenlek is! :´(
Most lejött a Mamám, de szóba sem hoza az "Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás!"-t. Nem tudom, hogy most mit tegyek?
Kezdjek el tanulni, vagy elég, ha holnap megtanulok?
:) De aranyos vagy! Csak láttam az írásodból, meg írtad is, hogy jó tanuló vagy. :)
Nem gondoltam, hogy veszekedni akarsz, csak gondoltam, ne tépelődjél, inkább pihenj.
Sajna, az én családommal nem ilyen fényes a helyzet-. :(
De örülök, hogy Te, Ti jól vagytok, csak így tovább! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!