Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez olyan nagy "bűn"?

Ez olyan nagy "bűn"?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok, idén kezdtem a hetedik osztályt. Tavaly elég jó volt az átlagom, ( 4.8 ) amit idén is szeretnék megtartani.

Nagyszüleimmel és Anyukámmal élünk egy házban ( nagymamámék az emeleten, mi pedig ketten a földszinten ). Anyukám egy utazási irodában dolgozik, és még nem jött haza, mert várnia kell a vendégeket. Szóval a Nagyszüleimmel vagyok itthon.

A Nagymamám mindenkinek "vezényel", mindenkit irányít. Délelőtt apukáméknál voltam, és úgy volt, hogy ott megtanulok hétfőre, mert nincs sok lecke. De bevallom, semmi kedvem nem volt, inkább a kedvenc könyvemet olvastam, és segítettem szilvát magozni.

Kb. 1 órával ezelőtt értem haza, és a Mamám ( aki 85 éves ) megkérdezte, hogy megtanultam-e? Mondtam neki, hogy nem, mert nem volt kedvem, majd holnap megtanulok. Erre azt mondta, hogy: "Először a kötelesség, aztán a szórakozás!" ( Tehát ezt úgy értette, hogy előbb tanuljak, aztán számítógépezhetek. ) Na, én nem így tettem, amit most szégyenlek is! :´(

Most lejött a Mamám, de szóba sem hoza az "Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás!"-t. Nem tudom, hogy most mit tegyek?

Kezdjek el tanulni, vagy elég, ha holnap megtanulok?

2010. szept. 4. 18:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen, ez pontosan így van. Köszönöm az érdemleges válaszokat, HOLNAP fogok megtanulni, és ez így lesz minden héten!
2010. szept. 4. 19:45
 12/17 anonim ***** válasza:
77%
örülj annak hogy elég egy nap alatt megtanulnod! ha majd gimis leszel rájössz hogy egy hétvége semmire sem elég... 17/L
2010. szept. 4. 19:54
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát igen....én is ettől tartok!! :(
2010. szept. 4. 20:02
 14/17 anonim ***** válasza:

:) De aranyos vagy! Csak láttam az írásodból, meg írtad is, hogy jó tanuló vagy. :)

Nem gondoltam, hogy veszekedni akarsz, csak gondoltam, ne tépelődjél, inkább pihenj.

Sajna, az én családommal nem ilyen fényes a helyzet-. :(

De örülök, hogy Te, Ti jól vagytok, csak így tovább! :)

2010. szept. 4. 20:34
 15/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat, és mégegyszer elnézést kérek, hogy olyan türelmetlen voltam....:´(
2010. szept. 4. 20:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Nyugi, nagyanyád kicsit már be van gyöpösödve, soha nem tanultam szinte péntekenként, mégis állami szakon vagyok főiskolán, na ennyi. 7. elején meg mit kell még annyit seggelni? Semmit, max fél-1 óra az egész, még vasárnap is ráérsz vele, ha most nincs hozzá kedved.
2010. szept. 4. 21:13
 17/17 anonim ***** válasza:
ELÉG HOLNAP HA MECSISZIK EGY ROSSZABB JEGY AKKOR IS KI LEHET JAVITANI
2010. szept. 5. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!