Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez olyan nagy "bűn"?

Ez olyan nagy "bűn"?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok, idén kezdtem a hetedik osztályt. Tavaly elég jó volt az átlagom, ( 4.8 ) amit idén is szeretnék megtartani.

Nagyszüleimmel és Anyukámmal élünk egy házban ( nagymamámék az emeleten, mi pedig ketten a földszinten ). Anyukám egy utazási irodában dolgozik, és még nem jött haza, mert várnia kell a vendégeket. Szóval a Nagyszüleimmel vagyok itthon.

A Nagymamám mindenkinek "vezényel", mindenkit irányít. Délelőtt apukáméknál voltam, és úgy volt, hogy ott megtanulok hétfőre, mert nincs sok lecke. De bevallom, semmi kedvem nem volt, inkább a kedvenc könyvemet olvastam, és segítettem szilvát magozni.

Kb. 1 órával ezelőtt értem haza, és a Mamám ( aki 85 éves ) megkérdezte, hogy megtanultam-e? Mondtam neki, hogy nem, mert nem volt kedvem, majd holnap megtanulok. Erre azt mondta, hogy: "Először a kötelesség, aztán a szórakozás!" ( Tehát ezt úgy értette, hogy előbb tanuljak, aztán számítógépezhetek. ) Na, én nem így tettem, amit most szégyenlek is! :´(

Most lejött a Mamám, de szóba sem hoza az "Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás!"-t. Nem tudom, hogy most mit tegyek?

Kezdjek el tanulni, vagy elég, ha holnap megtanulok?

2010. szept. 4. 18:58
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Ja, és a másik! Anyukám ( aki 55 éves ) azt mondta ( telefonon ), hogy nyugodtan menjek át a szomszédba játszani a barátnőmmel.

Na, így teljesen összekeveredtem!?

2010. szept. 4. 19:00
 2/17 A kérdező kommentje:

Tehát a "választék":

- "Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás" - tehát tanuljak meg, majd utána menjek a szomszédba, vagy maradjak itthon;

- Ne tanuljak, hanem maradjak itthon/ menjek át a szomszédba játszani .

2010. szept. 4. 19:01
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Mond meg a mamádnak, hogy anyukád megengedte, hogy átmenj a barátnődhöz, és mond meg, hogy ráér holnap is tanulni, még csak év eleje van, nem adhattak fel 5 oldalnyi matek példát.. szóval, szerintem ne legyen bűntudatod, csak mond meg a nagyidnak, és menj a barátnődhöz.

13/L most kezdtem a 8.-at :D

2010. szept. 4. 19:04
 4/17 anonim válasza:
66%

Örülök,hogy ekkora problémáid vannak.

Irigylem a probléma megoldó lépességed.

2010. szept. 4. 19:05
 5/17 anonim ***** válasza:
79%
Hát a való életben sajnos előbb van kötelesség utána a szórakozás. Most nem gondolom, hogy mindenképp le kell ülnöd tanulnod, év eleje is van, szombat is van, leckéd is kevés van, szerintem mehetsz barátnőzni. Viszont ne csinálj rendszert belőle, hidd el jobb túl lenni a kellemetlen dolgokon , ne halogasd. Mamád egy másik korban nőtt föl, ahol bizony a gyerekeknek nemigen volt gyerekkoruk, ott szó sem lehetett előbb szórakozásról. Ne hibáztasd ezért, ezek az ősinek tűnő alapelvek valahol még mindig megállják a helyüket.
2010. szept. 4. 19:05
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

:D hát, ez jó.

A mutter mondja a jót. Játszál, pihenjél, barátnőzzél.

De ne hanyagold el a sulit, később pedig a többi kötelességet sem.

1,(nagymutter) változat prímán vezet a maximalizmus, teljesítménykényszer rögös útjára, persze azért nem kell átesni a ló túloldalára.

De azóta nyilván megoldottad mindet.

2010. szept. 4. 19:07
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, valószínű, hogy én ( is ) amellett döntök, hogy átmegyek a barátnőmhöz, amíg Anya haza nem jön. ( kb. fél- egy óra múlva, mert akkor Anya is átjön, és beszélget a barátnőm Anyukájával . )

Különben itt ül a Nagyim, nézi a TV-t, és közben beszélgetünk. Mintha nem is mondott volna semmit egy órával ezelőtt!

2010. szept. 4. 19:10
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, Kedves Utolsó! Olyan jó, hogy Te tudsz mindent! Különben én is maximalistának érzem magamat, mert amikor tudok valamit (pl. a suliban németet tanulunk) akkor mindig többet szeretnék tudni (jelentkeztem különórára, és indultam versenyen; ill. elkezdtem taulni az angol nyelvet.)

Gondolom, Te nagyon sok tiszteletet táplálsz a családod iránt! (mutter, nagymutter)....

2010. szept. 4. 19:12
 9/17 A kérdező kommentje:
De ne hidd! Én nem veszekedni akartam. Elnézést, ha így jött le az írásomból!
2010. szept. 4. 19:13
 10/17 anonim ***** válasza:
77%

el tudom képzelni mennyit kell tanulnod 7. elején...

fél óra alatt megvan

2010. szept. 4. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!