Ez olyan nagy "bűn"?
13 éves lány vagyok, idén kezdtem a hetedik osztályt. Tavaly elég jó volt az átlagom, ( 4.8 ) amit idén is szeretnék megtartani.
Nagyszüleimmel és Anyukámmal élünk egy házban ( nagymamámék az emeleten, mi pedig ketten a földszinten ). Anyukám egy utazási irodában dolgozik, és még nem jött haza, mert várnia kell a vendégeket. Szóval a Nagyszüleimmel vagyok itthon.
A Nagymamám mindenkinek "vezényel", mindenkit irányít. Délelőtt apukáméknál voltam, és úgy volt, hogy ott megtanulok hétfőre, mert nincs sok lecke. De bevallom, semmi kedvem nem volt, inkább a kedvenc könyvemet olvastam, és segítettem szilvát magozni.
Kb. 1 órával ezelőtt értem haza, és a Mamám ( aki 85 éves ) megkérdezte, hogy megtanultam-e? Mondtam neki, hogy nem, mert nem volt kedvem, majd holnap megtanulok. Erre azt mondta, hogy: "Először a kötelesség, aztán a szórakozás!" ( Tehát ezt úgy értette, hogy előbb tanuljak, aztán számítógépezhetek. ) Na, én nem így tettem, amit most szégyenlek is! :´(
Most lejött a Mamám, de szóba sem hoza az "Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás!"-t. Nem tudom, hogy most mit tegyek?
Kezdjek el tanulni, vagy elég, ha holnap megtanulok?
Ja, és a másik! Anyukám ( aki 55 éves ) azt mondta ( telefonon ), hogy nyugodtan menjek át a szomszédba játszani a barátnőmmel.
Na, így teljesen összekeveredtem!?
Tehát a "választék":
- "Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás" - tehát tanuljak meg, majd utána menjek a szomszédba, vagy maradjak itthon;
- Ne tanuljak, hanem maradjak itthon/ menjek át a szomszédba játszani .
Mond meg a mamádnak, hogy anyukád megengedte, hogy átmenj a barátnődhöz, és mond meg, hogy ráér holnap is tanulni, még csak év eleje van, nem adhattak fel 5 oldalnyi matek példát.. szóval, szerintem ne legyen bűntudatod, csak mond meg a nagyidnak, és menj a barátnődhöz.
13/L most kezdtem a 8.-at :D
Örülök,hogy ekkora problémáid vannak.
Irigylem a probléma megoldó lépességed.
:D hát, ez jó.
A mutter mondja a jót. Játszál, pihenjél, barátnőzzél.
De ne hanyagold el a sulit, később pedig a többi kötelességet sem.
1,(nagymutter) változat prímán vezet a maximalizmus, teljesítménykényszer rögös útjára, persze azért nem kell átesni a ló túloldalára.
De azóta nyilván megoldottad mindet.
Köszönöm a válaszaitokat, valószínű, hogy én ( is ) amellett döntök, hogy átmegyek a barátnőmhöz, amíg Anya haza nem jön. ( kb. fél- egy óra múlva, mert akkor Anya is átjön, és beszélget a barátnőm Anyukájával . )
Különben itt ül a Nagyim, nézi a TV-t, és közben beszélgetünk. Mintha nem is mondott volna semmit egy órával ezelőtt!
Köszönöm a válaszodat, Kedves Utolsó! Olyan jó, hogy Te tudsz mindent! Különben én is maximalistának érzem magamat, mert amikor tudok valamit (pl. a suliban németet tanulunk) akkor mindig többet szeretnék tudni (jelentkeztem különórára, és indultam versenyen; ill. elkezdtem taulni az angol nyelvet.)
Gondolom, Te nagyon sok tiszteletet táplálsz a családod iránt! (mutter, nagymutter)....
el tudom képzelni mennyit kell tanulnod 7. elején...
fél óra alatt megvan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!