Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy kezeljem jól azt, hogy a...

Hogy kezeljem jól azt, hogy a gyerekeim utálják, ha csak én tudok menni értük a suliba, mert lúzer vagyok és nem vezetek, sokat kell miattam gyalogolniuk, villamosozniuk?

Figyelt kérdés

Velük hogyan kezeljem?

Magamban, hogy nézzek ezzel szembe? Nem tudok vezetni, sokszor próbáltam, de nem tudok. Az apjuk szerint antitalentum vagyok, totál alkalmatlan rá. ( van jogsim, sok jogosítványos gyakorló órán voltam, de így sem)

2021. nov. 15. 05:16
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Valami képzavar van nálad. A körzetes iskola titeket köteles (!!!!) felvenni, a vidékieket elhajtani, ahogy az előző írja.

Másrészt, ha apuka száját gyakran hagyja el becsmérlő megjegyzés veled kapcsolatban, pl a vezetés témában, akkor az a stílus, hozzáállás a gyerekekben is kialakul. Ha ilyen helyzet mégsem állna fent, akkor pedig a kedves kamaszodó gyerekeket helyre kéne tenni. Ha hagyod, hogy így bánjanak veled, később csak rosszabb lesz.

Ha pl ők bénáznak valamiben, görbe tükröt mutathatsz nekik: "na mi van lúzerkém?", persze utána átbeszélve, milyen érzés az, ha a saját anyja lúzernek hívja, milyen érzés ez neked, amikor ők csinálják. Ha akarják folytatni, te is fogod.

Ha ilyenhez nem füllik a fogad, akkor is vannak lehetőségek nevelni őket.

2021. nov. 15. 07:08
 12/43 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, nem az a bajod, hogy be kell járni a gyerekekkel, neked súlyos önértékelési problémáid vannak, a gyerekeid is ezért nőnek a fejedre. Hidd el, ha derűsen buszoznál velük, és lesz.rnád, ki mit gondol, és nem szoronganál mindenen, ők se hisztiznének. De ők pontosan tudják, milyen könnyű téged elbizonytalanítani. Az, hogy simán elkullogtál, mikor a körzetes iskola lepattintotta MINDKÉT gyerekedet, csak ugyanezt bizonyítja, képtelen vagy kiállni magadért, mert értéktelennek érzed magad. Azt, hogy nem tudsz vezetni, se te mondod igazából, hanem a férjed. Egy vinnyogó, rettegő nyuszi vagy. Sajnállak, de amíg nem szeded össze magad, nem lesz változás. Szakembert javaslok.
2021. nov. 15. 07:14
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nincs autónk, gyerek 12 éves. Eszembe sem jutott, hogy lúzer vagyok.
2021. nov. 15. 07:55
 14/43 A kérdező kommentje:

Nincs képzavarom .A körzetes iskola elutasítja a körzetes gyereket, ha nincs annyi hely,amennyi körzetes jelentkező. Annyi gyereket tud felvenni, ahány hely van, többet nem, ha van több körzetes, ha nincs.

A szülő elintézi, hogy a kiszemelt iskolában papíron körzetesek legyene, be vannnak jelentve üzletbe, ismerős ismerőséhez vagy jobb esetben a nagyihoz, de sose laktak ott, de mégis körzetesnek minősülnek annak ellenére, hogy sose laktak ott, de papírjuk van róla.

Nem kullogtam el. Elmentem a felső vezetésig, az volt rá a válasz, hogy az iskola nem vizsgálja, hogy ki körzetes, ki nem életvitelileg, csak a lakcímkártya számít semmi más. A körzetes gyerekeken belül meg az igazgató hatásköre eldönteni, hogy a körzetes gyerekek közül kit vesz fel és kit nem, ahogy ő gondolja, ő dönt, nincs rá szabály ( a hátrányos helyzetű meg hasonló előnyök után.)

2021. nov. 15. 08:45
 15/43 Andi80018 ***** válasza:
86%

Én abszolút megértem a gyerekeket, ez a másfél órás út ultrabrutál. Mikor kelnek, ötkor? És mikor érnek haza?

Ha tudtátok, hogy ez a szitu lesz elsőben is, akkor miért nem vagy ti költöztök közelebb, vagy, azt én sem értem, miért nem jutott hely a körzetesben. Sehol nincs olyan, hogy a messzebbről járókat előbb felveszik, mint akik oda tartoznak.

A mi sulinkba pl. megnézik a lakhelyet, és, ha van is hely, de a gyerek ügyeletre szorul, illetve alig esik be a szülő ötre, fel se veszik.

A jogsi pedig nem a te hibád, nem innen kell a témakört megfogni.

Arra is kíváncsi lennék, hogy így mennyit fognak majd tudni tanulni, hogy járnak bármilyen külön foglalkozásra...

Én maximálisan megértem a gyerekeidet, pláne, ha azt nézem, hogy az én fiam is negyedikes, tavaly óta egyedül jár, de kettő percre van a bejárata. Én sem vezetek.

Az idő a gyereknek is pénz ám....A férjed is nemhogy megoldáson törné a fejét, ha az egész család lelúzerez, attól még nem lesz közelebb az iskola..

2021. nov. 15. 08:56
 16/43 anonim ***** válasza:
98%

Hát, én ezt nem tudom megérteni. Az iskolának kötelessége felvenni a körzetes gyereket. Ha nincs elég hely, akkor indítani kell második osztályt. Nálunk most 2 osztály indult elsőben, az igazgató elintézte, még tanárt is vettek fel.

Szerintem kamu az egész kérdés.

2021. nov. 15. 08:59
 17/43 A kérdező kommentje:
Mert nálatok a tanyán csak két osztálynyi gyerek van, a világ tágabb, mint a faluhatárod, máshol sokkal több gyerek van és ha jól értesült lennél, nemcsak hinnéd azt magadról, akkor tudnád, hogy ez bevett szokás, hogy a jobb iskolákba így juttatják be a gyerekeket a szülők, van ahol egy lakásba 7-8 család is be volt jelentkezve, mert így körzetesek lettek papíron, mást a suli nem nézett.
2021. nov. 15. 09:18
 18/43 anonim ***** válasza:
82%
hát én is lúzernek érezném magam, ha a gyerekemnek napi másfél (ha reggel se tudja az apjuk vinni őket, akkor három) órát kellene hóban-fagyban tömegközlekednie, amikor van jogosítvány, van autó, van benzinpénz, csak hisztis pcsa vagyok és csakazértse.
2021. nov. 15. 09:26
 19/43 anonim ***** válasza:
92%

Eleve fordulj pszichiáterhez.

A gyerekeidet föl kellett volna venni a körzetesbe, akármit hadoválsz itt össze-vissza.

A gyerekeid meg csak tőled vagy az apjuktól tanulhatták, hogy lúzer vagy.

Ja, és jól elcseszted a nevelésüket, mert az átlag gyerek imád buszozni.

2021. nov. 15. 09:31
 20/43 anonim ***** válasza:
87%

A körzetesnek kutya kötelessége felvenni a gyerekeidet.

buta vagy.

2021. nov. 15. 09:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!