Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vigyem pszichológushoz emiatt?

Vigyem pszichológushoz emiatt?

Figyelt kérdés
Mit tegyek ha gimnazista gyerekem folyamatosan elkésik a suliból mert lekési a járatokat? Nemcsak a suliból késik el hanem mindenhonnan. Én dolgozom korán elmegyek otthonról.Soha életembe nem késtem el sehonnan még gyerekkoromba sem Ő mindenhonnan elkésik már nagyon aggódom emiatt. Létezik ilyen betegség? Mert ez már annyira elfajult hogy életképtelen lesz ha kikerül a nagybetűsbe :(
2021. okt. 14. 09:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell pszichológus ehez.

A férjem is mindig húzza az időt meg marha feledékeny.

Ő egyszerűen ilyen.

2021. okt. 14. 11:43
 12/14 Derjaderja ***** válasza:
94%

Szerintem egyrészt a kamaszok nem érzik jól az időt, masrészt az en párom is ilyen alkat. Amikor épp időben lenne, még talál valamit gyorsan, amivel elúszik.

Amit szerinte fél ora alatt megcsinal, arra en kettőt számolok neki.

Szerintem ő is adhd-s amugy, mar korábban felmerült. Ő is 4-kor kel reggel, hogy 6ra kesz legyen...

Egyelőre én a fiaddal listáznám és kimérném a teendőket. Egyszer játssza el Neked a keszülődést és merjétek le. Írd ki neki egy nagy papírra.

Pl öltözködés 6:30-6:50. Azt az időt írd amit tényleg öltözködik ne egy ideálisat.

A fontos pontokra állíts be vmi ébresztőórát, akár 5 különbözőt. Ha van telefonja, az tudja ezt a funkciót, még nevet is adhatsz neki.

Ha elúszik, nézze meg, hol csúszott el. Mondom, a notórius kesők ott szoktak, hogy túl kevés időre saccolnak vmit, azt hiszik, jól allnak, és még akkor gyorsan ezt vagy azt csinálnak.

Ez így ki fog számára is derülni.

És előző este pakolja össze a tatyot, készítse ki a ruháit.

2021. okt. 14. 11:48
 13/14 anonim ***** válasza:
65%

Felesleges. Vannak emberek, akik egyszerűen ilyenek. Amíg nem árt másnak, addig az ő baja.

Nekem van egy szaktársam, aki a szobatársam is a koliban. Én már teljesen kész vagyok s mennék, mikor ő még keni a pástétomos kenyeret. Meg mivel egy helyre megyünk, nem hagyhatom csak ott. De nemsokára szerintem az lesz, mert kezd elegem lenni, hogy én minden reggel stresszelek, hiába hogy időben kész vagyok, mert őfelsége még ráér...

2021. okt. 14. 18:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Minek pszichológus? Onnan is elkésne…

Viccet félretéve, nem hinném, hogy ez betegség lenne. Régen én is mindig mindenhonnan elkéstem, ha 7:50-re értem a suliba, már kérdezték a többiek, hogy baj van-e, mert furcsa volt engem olyan korán bent látni. Nálam az volt a baj, hogy mindig fáradt voltam, fél óra volt kikelnem az ágyból, aztán utolsó pillanatban jutott eszembe berakni ezt meg azt. Nekem az segített, hogy öt percente ébresztettem magam, és az állandó csörgés halálra idegesített, ezért inkább felkeltem. Ha pedig volt valami fontosabb dolgom reggel, akkor szintén ébresztőt állítottam be neki. Ez segített beosztani az időmet. Talán neki is működne.

2021. okt. 14. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!