Vigyem pszichológushoz emiatt?
És őt hogy érinti, hogy késik mindenhonnan? Zavarja, vagy nem érdekli?
Szerintem nem kell pszichológus, csak ti, beszéljetek vele, hogy ennek lehetnek következményei (suliban igazolatlan hiányzás, később munkából kirúgás, stb), segítsetek neki megnézni, hogy mikor kell indulnia, hogy időben beérjen.
A suliból késést én szigorúan venném, ha nem változtat, zsebpénz megvonás, egyéb retorziók felvetése esetleg szóba jöhet.
2021. okt. 14. 09:23
Gimis koromban engem suliba menet mindig az egyik barátnőm ébresztett, pedig az iskola mellett laktam szinte. Én is utolsó percig húztam a dolgokat, főleg ha tudtam, hogy olyan órám van amiről lóghatok. Szinte minden reggel elkéstem, mégsem lettem életképtelen, most felnőttként munkahelyemről 5 év alatt egyszer késtem le a buszt, akkor is azért mert nem állítottam ébresztőt.
Szerintem nincs vele semmi gond, ezért nem kell pszichológus, egyszerűen csak valószínű, hogy későn fekszik le, mobilozik, ilyenek és fáradt, nem piheni ki magát rendesen.
2021. okt. 14. 09:34
3/14 A kérdező kommentje:
Zavarja igen és elbeszélgettünk meg is érti de mégis elkésik továbbra is ezért is ilyedtem meg.Próbálkozik de egyszerűen nem sikerül időben elindulnia. Volt már hogy épp otthon voltam és edzésre ment volna délutáni busszal de azt is lekéste. Ilyenkor látom mivel húzza el az időt téblából össze vissza, gondolom reggel is ezt csinálja. Az a baj a köv busz 1 óra múlva megy így már elég sok az igazolatlanja
4/14 A kérdező kommentje:
2 es Felkel időben és készülődik is de egyszerűen nem érzi az időt nem indul el pedig van óra de ha nem is nézi akkor persze hogy elkésik
Nekem anyósom hajnal 4kor kel, hogy 7re összeszedje magát, ő is elég sokat "totyog". Felkel, egy wc, kávé, öltözés, fésülködés, még egy wc, kaja, bepakolás, de azért indulás előtt még játszik egy wc(nála ez szerinten idegi alapon van, ha menni kell valahová, legalább 2x menni kell előtte). Férjem dettó, kezd rá hasonlítani (ő meg a wc-n olvas híreket), bár neki elég fél óra/1óra, most még..
2021. okt. 14. 10:01
Férjem adhd-s és mikor megismertem ő is mindenhonnan elkésett, most már jobb a helyzet, kellett hozzá 15 év. Fiad mindig egy korábbi járathoz menjen. Én egyébként volt, hogy felírtam egy papírra x helyekre mennyi idő odaérni, mert neki minden 10 perc volt fejben, az is, ami 1 órára van.
2021. okt. 14. 10:04
7/14 A kérdező kommentje:
Még egy fontos infó Azért gondolom hogy valamiféle betegség ez mert még itthon is elkésik a szó szoros értelmében :D Pl ha valakivel megbeszél egy videóhívást képes arról is elkésni mert előtte húzza az időt téblából akkor jut eszébe épp valami más stb
Lehet hogy simán csak életképtelen.
2021. okt. 14. 10:19
39 vagyok. Mindig minden honnan elkések. Ez van. Ehez nem kell orvos. Semmi nem múlik ezen.
2021. okt. 14. 10:44
Szorosabb napirenddel kezdenem. Pl. elozo este amit lehet bepakolni, kikesziteni, atgondolni. Indulas elott csak a legszuksegesebbeket vegezni. Erre meghatarozni X idot.
2021. okt. 14. 10:51
Kapcsolódó kérdések: