Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11,5 éves lánynak "pasi"?

11,5 éves lánynak "pasi"?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A lányom a minap nagyon aranyosan odajött hozzám, hogy mit szólnék hozzá,ha lenne barátja, tehát pasija. 12 éves fiúról van szó, szóval nem idősebb.

Hirtelen csak annyit tudtam mondani, hogy maradjanak csak a barátság szinten, nem baj, ha sokat beszélgetnek,az nem baj. (Felvilágosított leányzó, pubertáskor nagyban játszik már és elég nőies vonalakkal ellátott.)

Ma a lányom azt kérdezte, hogy átmehet-e holnap vagy valamikor a barátjához? Dúl a love, hallom, de ezt azért nem engedtem. A táborban ismerkedtek meg. Egy városban lakunk, de nem egy suliba járnak, így kb 1 hétig tart még a dolog.

Adjatok légyszi tanácsot, hogy mit csináljak? Majdnemhogy be vagyok pánikolva. Tiltani nem akarok semmit, de kordában tartani igen. Alapvető fontos dolgokat elmondtam már neki és fogom még neki, de olyan korai még ez az egész majdnem 12 évesen! Vagy nem?

2021. aug. 4. 23:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha tiltod csak megutàl, vagy a hàtad mögött talàlkoznak.

Örülj neki, hogy megbìzik benned. 11 èvesen nem az àgyba bùjàs lesz az első dolguk, hagyd hagy legyenek szerelmesek.

Kèsőbb jò emlèk lesz nekik az első szerelem, kèzen fogva mászkàlàs, csòk.

2021. aug. 4. 23:37
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Mint írtam tiltani nem akarok semmit. Találkozni sem tudnak nélkülem, hisz egyedül nem jár még sehova, ahhoz túl messze lakunk mindentől város ide vagy oda.

Ez a része nem okoz gondot.

Lehet, hogy inkább ahhoz kell segítség, hogy én hogyan dolgozzam fel ezt a rohanást?! 🙈😂Hogy álljak a dologhoz és milyen tanácsokkal lássam el őt?

2021. aug. 4. 23:47
 3/17 anonim ***** válasza:
78%
Rohanást? Óvodás korban már előfordul, hogy egy fiú és egy lány "járnak" és "szerelmesek". Ez már az én gyerekkoromban is így volt. Nincs ebben semmi fura. Az viszont fura, hogy te furának tartod. Mit vártál, hogy 18 éves koráig mégcsak pasija sem lesz? Hagyd élni és örülj neki, hogy bízik benned annyira, hogy beavatott. Nem kell mindjárt a szüzességét félteni, meg az esküvőt szervezni, sem tanácsokkal ellátni, ha nem kéri.
2021. aug. 5. 00:08
 4/17 anonim ***** válasza:
96%
Mikor azt kérdezte, átmehet-e, én azt javasoltam volna, hívja át ő a srácot. Te is nyugodtabb vagy, ha "szem előtt" vannak, nyilván meghagyva a magánszférát, hogy pl a szobájában nem ülsz a nyakukon.
2021. aug. 5. 00:21
 5/17 anonim ***** válasza:
88%

"Mint írtam tiltani nem akarok semmit." vs. "Dúl a love, hallom, de ezt azért nem engedtem"

Nem érzel itt egy pici ellentmondást? Meg mi ebben a fura meg a rohanás? Azt sem értem, hogy miért "maradjanak csak a barátság szinten" - már az óvodások is "szerelmesek", nekem az első "férjem" ( :D ) is ekkoriban volt. Ne arra gondolj, hogy ők olyan szerelmi életet akarnak élni, mint a felnőttek, vagy az idősebb kamaszok...

2021. aug. 5. 00:22
 6/17 anonim ***** válasza:
37%

Én meg nem akarom megijeszteni a kérdezőt de már 12 évesen is előfordulhat a dolog.

Legalábbis a fiúk nagyrésze már 12 év körül képes rá.

Ahogy lányok egy jelentős része is.

De valószinűleg nem lesz még olyan.

Hívja át a fiút úgy tudod figyelni

2021. aug. 5. 06:12
 7/17 anonim ***** válasza:
80%
Nyugodtan megengedheted. Semmi sem fog történni
2021. aug. 5. 07:25
 8/17 anonim ***** válasza:
93%

Hat éve, amikor én voltam ennyi idős sok lánynak volt pasija ennyi idősen. Volt akik inkább barátoknak tűntek csak. Meg volt az az ordenáré réteg, akik mini-harmincasnak, egy kis alpári stílussal megfűszerezve. Ilyen kis szex immitálás nyilvánosan, nyilvános tapi, meg ilyenek. De az utóbbi inkább azok voltak, akikre tojtak a szülők, szóval szerintem nem kel emiatt aggódnod.

Nekem is volt "párom" 12 évesen, igaz, mi egy suliba jártunk. A rendes csókig is csak másfél év alatt jutottunk el, addig csak szájrapuszi volt. Kb olyan, mintja lett volna egy sima barátom, csak kézenfogva járkáltunk fagyizni, meg néha volt egy-egy szájra puszi... Ja meg mivel mind a ketten kiemelkedően jó tanulók voltunk a suliba, folyton meg volt a versengés a legtöbb tantárgynál, hogy melyikőnk tud többet, főleg matekból. Szóval nekünk többször volt "randink", amin vagy valami tantárgyról volt szó, vagy kifejezetten matek verseny feladatokat oldottunk meg.

Szóval nem hiszem, hogy normális 12 éveseknél gondot okoz egy kapcsolat, pláne,ha egyidősek. Ha normális a kapcsolatotok és foglalkozol, akkor valszeg nem fog mini ribncot játszani, mint sok osztálytársam, akikkel nem foglalkoztak a szülők. És én a leírásodból ítélve nem azt érzem, hogy a gyerek csak nő mint a gaz. Szóval nem hiszem, hogy baj lesz. Csak ne építsd le a bizalmat a gyerekkel, és minden rendben lesz. Ismerd meg a srácot te is, az még megnyugtató is lehet.

2021. aug. 5. 09:40
 9/17 anonim ***** válasza:
89%

Nekem kb ennyi idősen volt egy fiú barátom. Mi nem voltunk szerelmesek, de kb össze voltunk nőve.

Sose tiltottak, folyton átjártam hozzá és ő is hozzám. Ismerték egymást a szülők, még az öccsével is szoktam játszani amikor ott voltam.

Semmilyen szinten nem volt köztünk soha semmilyen erotikus dolog, eszünkbe se jutott soha.

Ha nálatok "járnak" a gyerekek, lehet h megfogják egymás kezét, esetleg lesz egy szájrapuszi, de szerintem más miatt nem kell aggódni.

Én 13-14 évesen csókolóztam először és iszonyúan féltem, az igazi tinédzserkori pasimmal is fél évig jártam, mire lefeküdtünk.

Esetleg találkozzanak nálatok és beszélj a fiú szüleivel, hogy csak felügyelet alatt legyenek náluk.

2021. aug. 5. 23:18
 10/17 anonim ***** válasza:
91%

"Tiltani nem akarok semmit"

"Dúl a love, hallom, de ezt azért nem engedtem"

🤔

2021. aug. 6. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!