Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány évesen lehet egy lánynak pasija ? Mért van az ha egy 13-15 évesnek már van és ez elfogadott ? Mit kell sietni evvel a pasi dologal?
Szerintem 16 felett már simán kialakulhat egy jó kapcsolat.
13-15 évesen az a "menő", ha valaki már pasizik. Ilyen korban még nem fejlődik ki rendesen az érzelmi inteligencia, ezért náluk teljesen másról szól egy kapcsolat, mint később. Ráadásul a "menő csajok" sietnek ezzel, különben kikerülnek a menők köréből. Szerintem ez nevetségesen gyerekes felfogás.
Sietni?
Normális körülmények között már 8-10 évesen, sőt, akár korábban is kialakulhat a szerelem, ami egyébként nagyban hozzájárul az egészséges személyiségfejlődéshez.
Természetesen ezt mindig az életkori sajátosságoknak megfelelően kell kezelni, tehát nyilván két 8 évesnek nem ugyanolyan lesz egy kapcsolat, mint két harmincasnak, de ez elmondható minden életkorról: pl. két huszonévesnek sem ugyanolyan egy párkapcsolat, mint pl. két 90 évesnek.
Szóval: nem, nem siet el senki semmit, sőt, kifejezetten hátrányos tud lenni, ha valaki felnőttként ébred rá, hogy "jé, létezik másik nem is". Az ilyenekből lesznek a felnőttként tök éretlen, ép kapcsolatra alkalmatlan egyének.
Szerintem ez nagyon egyéni. Ismerek olyan párt, akik 14-15 évesen jöttek össze, ma velem egyidősen, 38-39 évesen, közvetlenül az érettségi utántól fogva férj és feleség, boldog házasok nem nehéz kiszámítani, immáron 20 éve (így még a vaslakodalom is összejöhet nekik akár)
És ismerek olyan 22 éves lányt - sajnos a családomban - aki - bár most szigorúan csakis és kizárólag a COVID-19 miatt - sajnos nem tudtunk megtartani több, nagyobb családi rendezvényt, amit összesítve tegnap pótoltunk, általában soha nem jön 2 rendezvényre ugyanazzal a fiúval, mert ahogy ő fogalmaz, addigra már "lejár a szavatossága".
Én ezt nagyon elítélem.
Anyukam 16 volt mikor ossze jott apammal🤷🏽♀️
Regen is volt ilyen csak regen tobben maradtak egyutt is.
Jól írja az #1-eske
He kérdező! Szólj már rá a le pontozókra! Kezdek begurulni... 😠
Aki jót ír azt mért húzzák le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!