Buta a gyerekem?

Figyelt kérdés
Nem egy szép kiiras és gondolat, tudom! Lassan 11 éves gyerekem elég furán viselkedik vagy csak nekem az nem tudom. Kicsi kora óta sokat van foglalkozva vele de valahol mégis elcsúszott a dolog. Nem érti, nem hallja mit kérek tőle mindenre vissza kérdez hogy micsoda? Matekból sem valami jó de az még hagyján. Mindenen puffog, sír, megsértődik. Rajta kaptam már egy párszor hazugságon is. Alapvető dolgokat nem tud megjegyezni vagy vissza mondani 2 perc után elfelejti. A hugaval egesznap veszekednek, verekednek, orditanak. Már elegem van. Mit tegyek hogy változzon a helyzet?
2021. júl. 1. 16:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Figyelemzavar, ilyesmi esetleg? Menjetek el nevelési tanácsadóhoz.
2021. júl. 1. 16:32
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Ha jól számolom, kb. a negyedik osztályt fejezhette be. A matekon kívül a többi tárgy hogyan megy neki? Ne átlagot mondj, mert a testnevelés meg a többi készségtárgy érdektelen ebben a kérdésben.

Verseket pl. meg tud tanulni? Szeret-e és szokott-e regényeket (vagy bármi mást) olvasni? Idegen nyelvet tanul-e, ha igen, az hogyan megy neki?

Tanítói mit mondanak róla? Itt nemcsak a tudására, hanem az iskolai viselkedésére is gondolok. Órákon tud figyelni? Osztálytársaival nem olyan agresszív, mint a húgával? Vagy netán pont ő az elnyomott, kiközösített gyerek?

Mivel tölti szívesen a szabadidejét?

Mik miatt hazudott neked?

Miken veszik össze a húgával? Mióta ilyen rossz közöttük a viszony? Másokkal is agresszív? És a lányod önmagában (veled szemben) milyen viselkedésű? Nem azt érzi a fiad, hogy ő nincs annyira szeretve, mint a lányod?

Innentől már messzire vezet a dolog, gyakorlatilag bele kéne látnunk a mindennapjaitokba. Szerintem egy gyerekpszichológus nem lenne rossz. Vagy amit 1-es írt.

2021. júl. 1. 16:50
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
A hallàsa rendben van? Erdemes lenne megvizsgaltatni.
2021. júl. 1. 17:05
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Nincs túlhallása??? Egyik ismim évekig szenvedett a gyerekével mire kiderült.
2021. júl. 1. 19:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen, most fog menni 5ik osztályba. Magyarból nagyon jó jegyei vannak, angolt tanul abból se a legjobb nem érti nem is érdekli szerintem. Verseket fél óra alatt megtanul, de olvasni nem szeret nem is szokott. Az osztályfonoke szerint visszahuzodo, félénk, csendes. Órákon oda figyel azzal nincs gond. 1-2 barátnője van a többiek nem játszanak vele mert nincs póthaja nem vesz fel haspolot és nincs mukorme. Egy lassan 11 évesnek szerintem nem kellenek ezek a dolgok. Beprobalkozott már hogy mi lenne ha lenne póthaja de azért nem megyek bele hogy ő is menő legyen egy darabig. Szabadidejében hintazik, medenceznek, trambulin, barbie, számítógép. nem agresszív velem szemben ugyan probalgatja meddig mehet el de ezt betudom a korának. a hugaval mindig azon vesznek össze hogy most én ülök erre a székre, ez az én játékom stb. a hazugság a jegyeire értendő letagadja hogy ő egyest kapott, az apjának mondja hogy valamit megengedtem amit amúgy nem tennék mert nem nekik való. ugyanúgy van velük foglalkozva, nincsenek bantva tudja hogy velem mindent megbeszelhet mégis tagad, hazudik vagy csak néz maga elé mert zavarba van és nem mond semmit.
2021. júl. 1. 19:31
 6/12 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudhatjuk, hogy buta-e, nem ismerjük, nem csináltunk vele iq tesztet. De ha belegondolsz sokkal több bolti eladó van, amihez nem kell túl sok ész és kevés atomfizikus. Az emberek nagy része nem kiemelkedően okos, attól még lehet boldog ember és szerintem ez a lényeg.

Idegen nyelvről az jutott eszembe, hogy egészen hetedikig kettes voltam belőle, utána viszont dicséretes ötös, hetedikben végre megtanitották a magyar nyelvtant és megtudtam mi az a személyes névmás, addig csak elmondtam, mint egy verset franciául, azt se tudtam, hogy azt jelenti: én, te, ő. Nyilván nagyon rosszul tanítottak akkoriban, de nem az volt az oka a rossz jegynek, hogy hülye vagyok.

2021. júl. 1. 20:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem mindig fogom fel, amit mondanak nekem. Felnőtt koromban tudtam meg, hogy asperger szindrómám van. Csak hát Magyarországon amilyen orvosok vannak, csoda ha 10 év alatt kiderül mi baja az embernek.
2021. júl. 2. 18:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy figyelmetlen vagy álmodozó. Én sem hallom meg mindig vagy értem meg mindig, amit mondanak nekem, én mindig is ilyen álmodozó voltam.

Rossz jegyekről én hazudtam otthon, mert nem szerettem az azt követő veszekedést, hogy akkor most hétvégén nincs mese, nincs játszás, tanulni kell.

Még az a rész is stimmel, hogy ami nem érdekli, azt nem tanulja meg. Szintén ilyen voltam. Idegen nyelvnél lehet a probléma, hogy nem jó a tanár. Nekem nagyon sokáig gondom volt vele, hogy nem értettem, mi a feladat, mivel a feladat leírása is idegen nyelven volt, és inkább a szavakat tanították, a nyelvtant nem. Meg szövegeket kellett bemagolni. (Ez német nyelv volt.)

2021. júl. 3. 05:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

5-re reagálva:

"Órákon oda figyel azzal nincs gond."

Vessük össze ezzel: "Nem érti, nem hallja mit kérek tőle mindenre vissza kérdez hogy micsoda?"

Eszerint nem buta, csak álmodozó. Valószínűleg a hallásával sincs gond, bár ha azzal nem teszel bajt, ha egy hallásvizsgálatra elviszed.

Amit a "menőzésről" írtál, sajnos elég söpredék társaságban van az iskolában. Ezek után nem csoda, ha visszahúzódó. Biztos sok frusztráció éri ott, ez részben magyarázhatja, hogy otthon "mindenen sír, puffog, megsértődik".

"a hazugság a jegyeire értendő letagadja hogy ő egyest kapott, az apjának mondja hogy valamit megengedtem amit amúgy nem tennék mert nem nekik való"

Ezek nyilván nem a butaság ismérvei, de elég kellemetlen dolgok. A rossz jegy letagadása kapcsán beszélgess vele arról, hogy miért fontos, hogy meg tudj bízni benne. Ennek lenne jelentősége majd pár év múlva, amikor ide-oda mered vagy nem mered elengedni. Ha azt látod, hogy nem lehet benne megbízni, annak ő lesz a kárvallottja. Ugyanígy a bizalmadat rombolja le azzal is, ha apjának abban hazudik, hogy mit engedtél meg neki.

2021. júl. 3. 19:06
 10/12 anonim ***** válasza:
83%
Én is ilyen voltam régen, nincs ezzel semmi gond.
2021. júl. 6. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!