Hazahozzam saját felelőséggre? Nagyon sajnálom!
12 éves lányom anorexiás. 170 cm és 42kg. Nem tudtam elrángatni pszichológushoz sehogy sem. Fogyott, fogyott és fogyott. Ő kövérnek látja magát, naponta jó ha 500 kalóriát megeszik. Tudom, hogy egy pszichiáter/pszichológus adna rendes segítséget, de eddig nem tudtam rávenni. Egy kamasz már nem olyan, hogy felkapom és elrángatom.
Múlt héten csúnyán átvertem. Kórházban dologozom és megbeszéltem ott a dolgozókkal, hogy felveszik ideiglenesen a gyerekosztályra. Azt hazudtam neki, hogy más miatt megyünk be vizsgálatra. (Van egyéb is, megnagyobbodott nyirokcsomók, azt mondtam neki ezt csak kivizsgálják).
Ott tudta meg, hogy bent kell maradnia az alacsony súlya miatt. Sírt, könyörgött, hogy ne tegyük. Bevallom eléggé arrogánsak vele a nővérek, fenyegetik, hogy szondára kötik ha nem eszik így most rendesen reggelizik, ebédel, vacsorázik. Közben meg tudom, hogy szenved, naponta többször felhív bőgve ha nem vagyok bent. Megígérte, hogy eljár szakemberhez, csak hozzam ki. Ma kihányta az ebédjét és azt mondták neki ha még 1x ilyen lesz szondát kap. Tudom, hogy nem hánytatja magát, mert fél a hányástól. Azt mondta, hogy nem esett jól neki.
Az orvosa nem szeretné elengedni amíg pár kilót magára nem kap, csak ha én aláírom. Kicsit bűntudatom van amiért bevittem, másfelől meg nyugodt vagyok, hogy rendesen kap tápanyagot a szervezete. Mikor ott vagyok nála vagy telefonálunk mindig elmondja, hogy mennyire utál és ezt sosem fogja megbocsájtani.
12-es, ez nem szokványos máshol lét, kb. senki nem szeret kórházban lenni.
Valóban nem egy alkalomtól lesz jobban, de ha el sem kezditek, úgy nehéz eredményt elérni.
Mióta éhezteti magát? Van valami űr az életében (hiányzó szülő), iskolai problémák, vagy hasonló, amiért ezt elkezdhette?
Hallottam mentális egészségről, de először azt tartom fontosnak, hogy testileg rendben legyen.
Tényleg, te várnál a sajátoddal ilyenkor, hogy mikor kezd el lenni?
Fogunk járni terápiára, megígérte. Egy kicsit felerősítik és jön is haza. Már el is kezdett gyarapodni a súlya és végre nem lila a keze s lába. Valahogy jobb így ránézni a gyerekemre. Amennyit lehet ott vagyok vele munkaidőben is. Annak ellenére, hogy elmondja mennyire utál, mindig sír, hogy ne menjek haza. Ilyenkor persze a szívem szakad meg érte.
Nem kap szondát, nincs olyan alacsony BMI-je és bent eszik is, ezzel csak a nővérek ijesztegetik. Én sem vagyok ennek a híve, meg is kértem, hogy ne tegyek!
Kb egy 7-8 hónapja kezdett el drasztikusan fogyni. Az anyósom szokta kisebbként piszkálni, hogy dundi. Volt egy egészséges súlyfeleslege. Aztán 11 éves kora körül megnyúlott, de ô dundinak érezte magát. Le merem fogadni, hogy ez a ‘dundizás’ is közrejátszott a dologban.
Nem tudok egyéb űrről, dologról ami bántaná.
Nem hoznám ki, utáljon, de az ő érdeke, híznia kell, vagy meghal.
Én potom 35 kg-ig koplaltam le magam ellenőrizetlen körülmények között, és mikor már létezni alig bírtam és folyamatos fájdalmaim voltak, ott döntöttem úgy, hogy oké, de inkább élni akarok, nem kínhalált halni 30 évesen.
31-es, hazaviszi, tovább fogy, ez tény. Mire a pszichológus segít neki elfogadni a félelmeit, a testét, addig már rég késő lesz.
Vagy vidd haza kérdező, és etesd a kórházban összeállított étrend alapján, hogy hízzon ÉS MELLETTE keress egy jó orvost, aki foglalkozik vele.
Én beköltöznek vele a kórházba és lelkileg is támogatnam ... Ez elég nagy trauma egy 12 éves lánynak. Ráadásul beteg is... Valami olyan megoldás kellne amit ő is elfogad...
Nagyon sajnálom ....
Sziasztok! Már jobban van kicsit, 2kg-ot felszedett.
Bemenni nem tudok hozzá napi 24-ben, mivel én is dolgozom valamint itthon is van egy másik pici gyerekem. De ha tehetem munka közben is ott vagyok nála és munka után is egy darabig.
Már találtam egy megbízhatónak tűnő szakembert akihez vinni fogom mikor kiengedik, ő is rábólintott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!