12 éves kislányomnak megjött a vérzése. Milyen betétet vegyek Neki, a Ti lánykáitok mit használnak?
7es vagyok.
Nekem is lányom van, fél éve van meg neki, és én is ajánlottam a moshatót. Nem azért mert ellenzem, hanem mert nem egy kiskamasznak kell ezt csinálnia. Mindenkinek más a menstruációja. A lányok nagyon megszenved vele, nem hianyzik még az, hogy mosogassa a betétet.
Ha majd idősebb lesz úgy is eldönti mit szeretne.
Mindezt, úgy hogy amennyire lehet műanyagmentesen élünk, komposztálok, kertészkedünk.
12, én se azt mondtam, hogy csak az és más semmi.
Ha odajutunk ugyanúgy felvázolom neki az összes többi lehetőséget és nem harapom le a fejét, ha mást választ (eldobható, mosható, mensibugyi... ), de a mosható csípőből való elutasítása nem vezet sok jóra a környezetünkre nézve.
Nekem anno 2 cseppes always betétet vett anyukám. Később a szárnyasat is kipróbáltam, de bekem sose tapadt oda rendesen a szárny, elcsúszott, meggyűrődött.
A lányomnak menstruációs bugyikat tervezek venni, ha megjön neki. Persze lesz itthon eldobható betétből is egy csomag. Én Selena Care menstruációs bugyit használok, töketesen elégedett vagyok vele. A lányomnak is ezt fogom venni (csak értelem szerűen kisebb méretben).
Neki kell kitapasztalnia, hogy mi a jó. Betét, vagy tampon, milyen, mekkora? Egyszer használatos vagy többször használható eszköz? Ha többször használatos, akkor mosható betét, menstruációs bugyi, vagy intim kehely?
Én a mosható betétet hanyagolnám általánosban, pláne 12 évesen. Felénk megesett, hogy valaki viccből belenyúlt a másik táskájába, úgy hogy a másik azt látta. És az egész osztály is. Azon is volt kuncogás, ha valakinél előkerült egy csomag betét, akkor mi lenne egy véres mosható betéttel egy ilyen szituban.... Nem, erről inkább lebeszélném. Esetleg középiskolában, ha értelmesebb a közeg, akkor nem beszélném le.
Egyébként a környezettudatosság mellett vagyok, én magam kelyhet használok, úgy, hogy még kollégista diák vagyok. De a környezettudatos viselkedésért nem áldoznám be a gyerekem önbecsülését. Ha ő akarja elmondom neki az előnyöket, hátrányokat, és mérlegelhet. Esetleg elmondanám, hogy mosható opciókat általánosban nem ajánlom, pláne ha olyan a közeg mint nálunk. De amúgy nyugodtan.
Sima narancssárga rövid Always nappalra, lila hosszú éjjelre. Vastag tisztasági betét meg akkorra mikor váárja, s aakorra mikor már menne el.
Ha meg mást akar akkor szóljon.
De én pl egy tampont 12 évesen nemigazán tudtam volna rendesen feltenni. Arról meg nem is beszélve, hogy elég érdekes érzés kivenni... :D Vagy 12 évesen a fiúk arra is túlságosan felfigyelnek, ha egy lány kivesz valami furát a táskájából, nemhogy arra, hogy majd a wc után bele is tesz. (mosható)
Tehát nyáron a 35 fokban majd a full véres cuccal a táskájában mászkál mindenhová?
Roppant higiénikus és "illatos". Ez undorító, már bocs. Más, amikor kicseréled, és rögtön beáztatod-kimosod, meg más, hogy "áh, beledobom a táskámba, majd este ráér".
Alwaysből logikus lett úgy 2 éve a méretezés. Én a helyedben vennék az általános 1es méretből egy Sensitive-et (púderrózsaszín csomagolás) egy ultrát (narancsssárga) és egy Platinumot (lila). Amelyik tetszik neki, az maradhatna is, max eggyel nagyobb méretet venne (2es) vagy pedig a 3(ast), ez éjszakai. A logika ugyanez a számozásban. Van a sima, a sensitive és a Platinum is minden méretben.
Ha nem Always én jó szívvel ajánlanám még kipróbálásra a Naturellát, a Libresse rózsaszínt, vagy a sajátmárkás Jessa (Dm-ben kapható) és a Pennyben kapható Inti is nagyon bevált nekem. Az always-et erősebb napokra használom, maszatolásra az olcsóbb is tökéletes.
Ha az életmódja megkívánja (úszás, sport) én az O.b.Pro Comfort Minit ajánlanám.
17, aligha beszélsz tapasztalatból.
Évek óta moshatózok (pelenka és női betét) és a pul zsákban még 40 fokban se szagolta ki a kutya se.
De jó is lesz majd, amikor ellep minket a szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!