9 éve nem esek teherbe. Az orvosok azt mondják a stressztől lehetséges ez? Nekem már van egy 12 éves kislányom. Mit tegyek hogy végre teherbe essek? Már minden módszert kipróbáltunk.
A stressz közrejátszhat, na de nem 9 évig! Gondold végig, a háborúk alatt, éhezések, bombázások közepette is teherbe estek a nők, születtek gyerekek, pedig az a várandósság biztos nem a rózsaszín álmokról szólt. És manapság is, a legszegényebb családba, munkanélküliségbe, mindennapi stresszbe is születnek babák, ha amúgy a testben oké minden.
Más lehet a gond, amit nem találtak még meg vagy nem is kerestek vagy épp fel sem merült, h az is lehet a probléma. A "mindent kipróbáltatok"-ban benne a van egy teljes körű meddőségi kivizsgálás? Neked és a férjednek is természetesen. Az, h a férjed egyszer már összehozott neked egy gyereket 12 éve, attól még lehet rossz a spermaképe. Ha szervi vagy hormonális problémátok van, akkor hiába állsz gyertyát, meg hiába minden csodavitamin, tea, kuruzslás, ráolvasás.
Volt laparoszkópos műtéted? Csak mert nekem ott derült ki, hogy van egy pici endometriózisom, amire még csak nem is gyanakodtam, semmi erre utaló tünetem nem volt. Ekkor csináltak átjárhatóságit, méhtükrözést és hasüregi tükrözést is. A problémák egy része nem látható sima vizsgálattal, meg ultrahanggal! Nekem minden más rendben volt az endometriózis kivéve, leszedték, műtét után még egyszer megjött, kövi hónapban teherbe is estem. Ha csak HSG-m lett volna soha nem derül ki az endometriózis, és csak lestünk volna, hogy érik a pete, átjárhatók a vezetők, nyh. midig elég vastag, apa rendben, a baba meg nem jön.
Ha még nem volt laparoszkópos műtéted, és tiszta szívből tudom javasolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!