Túl vaskalapos vagyok? Nektek mi az ami még belefér?
Nekem még ovis a lányom, így nem vagyok ebben jártas. Ma én vittem el keresztlányomat (7 oszt) edzésre. Ahogy vártam a suli előtt, jött ki az osztálytársaival.
Nem viccelek, olyan érzésem volt mintha egy piroslámpás ház előtt várakoznék.
A barátnői talpig "krvásban" voltak. Festett haj, műköröm, szemhéj tussal kihúzva "cicásra" szempillák, COMB CSIZMA, miniszoknya.
Úgy megdöbbentem h ezek a kislányok hogy néznek ki!
Ez normális iskolai megjelenés manapság?
Ti mit engedtek/engednétek ezekből egy ilyen korú lánynak?
20, lehet, hogy te feleslegesnek érzed, ezért nem hordanád, de nem mindenki te vagy. Rajtad kívül egy csomó másmilyen ember él a világon, akiknek más az ízlése és a kényelmi szempontjai, mint neked. Nagyon sok embernek az a legnagyobb baja, hogy saját magát tekinti a világ közepének, képtelen saját magától elvonatkoztatni, és mindennek a hasznosságát, szépségét, kényelmességét ahhoz viszonyítja, hogy neki magának az adott dolog hasznos-e, szép-e vagy kényelmes-e. A kamasz nem hülye, nem fogja magát olyan dolgokkal kínozni, ami semmiben nem előnyös a számára. Nekem is volt tűsarkúm tizenévesen, mert az volt akkoriban a menő, minden divatfotón abban voltak a modellek, ezért a zsebpénzemből vettem magamnak egyet kb. 14 évesen. A szüleim azt mondták, hordhatom, ha akarom. Egy napra kipróbáltam, ezalatt megállapítottam, hogy hiába néz ki jól, rohadtul fájni fog a lábam, ha egész nap abban sétálgatok, és mivel nekem személy szerint a kényelem fontosabb, mint hogy jól meg divatosan nézzek ki, ezért sose használtam rendszeresen, maximum egy-egy pár órás alkalomra. Viszont ez csak én vagyok, de tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenki ugyanilyen, hanem vannak olyan emberek, akiknek más prioritásaik vannak, mint nekem. Szóval eszemben sincs lenézni vagy lehülyézni azokat, akiknek mondjuk nem a kényelem az elsődleges, hanem az ad nekik önbizalmat, hogy számukra csinos ruhát vehetnek fel.
Ami még eszembe jutott, hogy lehet azok a lányok, akiket a kérdező látott, alapjáraton nem öltözködnek rendszeresen így, csak most ugye hónapokig nem volt jelenléti tanítás, egész nap otthon ültek és nem tudtak úgymond kiöltözni sehová, ezért most, hogy újra közösségbe mehetnek, szeretnének egy kicsit feltűnőbben kinézni. Én egyáltalán nem érzem azt, hogy ebben bármi rossz lenne.
22 akkor lenne igazad, ha felnőtt, nagykorú nőkről lenne szó, ők valóban bármit felvehetnek. A 13 éves viszont még bőven nevelésre szorul és ha a kedves anyukája nem irányítja megfelelően, akkor a pedagogusnak kellene.
Nekem egyébként a piercing-töl kezdve a színes hajig és hülye öltözködésig minden megvolt, aztán amikor 17 évesen nem vettek fel bizonyos diákmunkákra, akkor elgondolkodtam. Az én anyámat egyébként nem érdekelte, hogy mit veszek fel. De én nem így szeretném nevelni a lányomat és ez nem azt jelenti, hogy nem festheti be a haját, csak azt, hogy elmagyarázom neki mit hova lehet felvenni. Szerintem sok tinédzsernek fogalma sincs a dolgokról és kell az iránymutatás, nekem is jól jött volna és bánom, hogy ez az én fiatalkoromban nem így történt.
Én is úgy gondolom mint az utolsó.
Nagyon nem mindegy h ezt egy 13 éves vagy egy 16 éves teszi.
Akkor a Te esetedben egy 10 éves is nézhet ki úgy ahogy akar. Vagy mi lenbe a határ?
7 évesen mehetne ünnepi megemlékezésre unikornis ruhában?
Hiszen ő önáló lény.
Ugye h nem. Mert mindennek megvan a maga helye és ideje.
Ahogy én sem megyek pirosban temetésre. Pedig aztán nekem miért mondaná meg bárki is h mit vehetek fel
Mert az ilyesfajta ruházat és smink ugyan úgy nem alkalomhoz illő.
Nem discoba megy hanem iskolába.
Miért ha ünnepély van akkor már a tulajdonod? Akkor megmondhatod h mit vehet fel csak hétköznap nem?!
Te hogy nem érted h ez pont ugyan az?
Mivel nincs most a felsősöknek tanítás, elképzelhető, hogy csak valami alkalom miatt mentek be az iskolába. Lehet, hogy valami buli miatt néztek így ki.
Órák biztos nem voltak, mert az erősen törvényellenes.
Az lehet. Fogalmam sincs. De egy buli (tanítás nem lehet bulit tarthatnak ez is érdekes, de ez már nem ide tartozik) akkor sem indokolja a műkörmöt és a festett hajat. Valamint az isten tudja hány d-s szempillát. Gondolom nem erre az alkalomra csináltatták.
És a fiúk igazából teljesen átlagosam voltak öltözve. De persze náluk nem is sokban tér el a buli szett a hétköznapitól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!