Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Túl vaskalapos vagyok? Nektek...

Túl vaskalapos vagyok? Nektek mi az ami még belefér?

Figyelt kérdés

Nekem még ovis a lányom, így nem vagyok ebben jártas. Ma én vittem el keresztlányomat (7 oszt) edzésre. Ahogy vártam a suli előtt, jött ki az osztálytársaival.

Nem viccelek, olyan érzésem volt mintha egy piroslámpás ház előtt várakoznék.

A barátnői talpig "krvásban" voltak. Festett haj, műköröm, szemhéj tussal kihúzva "cicásra" szempillák, COMB CSIZMA, miniszoknya.

Úgy megdöbbentem h ezek a kislányok hogy néznek ki!

Ez normális iskolai megjelenés manapság?

Ti mit engedtek/engednétek ezekből egy ilyen korú lánynak?

2021. ápr. 22. 20:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
82%

Ha még élnek a nagyszüleid vagy a szüleid, kérdezd meg tőlük, hogy annak idején ők is éreztek-e így a saját generációjukkal kapcsolatban! Nagy valószínűséggel igen lesz a válasz. És ők elkurvultak? Erre nagy valószínűséggel nem lesz a válasz. Többségükből teljesen normális felnőtt lett.

"Ezek a mai fiatalok" jellegű feljegyzések már a középkorban is készültek, egyáltalán nem modern jelenség hogy az idősebb korosztály megbotránkoztatónak találja a fiatalabbak kinézetét vagy viselkedését.

2021. ápr. 22. 21:12
 2/28 A kérdező kommentje:

Tehát akkor szerinted ez teljesen ok egy 13 éves lánynál hogy így jár iskolába. És ezt te is megengeded vagy megengednéd a lányodnak.

Köszönöm a választ

2021. ápr. 22. 21:15
 3/28 anonim ***** válasza:
37%
Nem is engedném, de ami lényegesebb nem egy k.vaneveldébe fogom járatni iskolába! Mi nem így öltöztünk, pedig normál állami iskolába jártam. Két lány volt az egész iskolában aki kirivobban öltözött, nekik megengedték, de a többiek nem is akartak így öltözni, nálunk inkább ciki volt ez, mint menő.
2021. ápr. 22. 21:24
 4/28 A kérdező kommentje:

Mikor én idejártam, ez egy "magas színvonalú" intézménynek számított. (igaz annak már több mint 15 éve)

Tényleg szóhoz sem jutotttam a meglepettségtől. Tehát akor nem csak én gondolom azt hogy ez már így erős túlzás

Mi annó csak gimnáziumi éveink alatt sminkelhettünk festhettük a hajunkat stb. Emlékszem hogy Ált iskolában az egyik lányról a magyartanárnő lemosatta a szempilla spirált

2021. ápr. 22. 21:31
 5/28 anonim ***** válasza:
4%

Ugyan már, ez a bimbózó szexualitás része, normális.

"A virágnak megtiltani nem lehet, hogy kinyíljék..."

2021. ápr. 22. 22:03
 6/28 anonim ***** válasza:
36%
#5 Óriási veszélynek teszik ki ezzel magukat, vagyis pontosabban a szülők, de nem baj, ez teljesen normális, nyílván... Hisz most kell élniük, amíg fiatalok, nem szabad ártani a kicsi lelküknek, mert nem fognak tudni fejlődni szexuálisan, ha nincs rajtuk min. egy haspoló.
2021. ápr. 22. 23:02
 7/28 anonim ***** válasza:
93%

Nehezen hihető, hogy a 7. osztályos keresztlányod a suliból jött ma ki az osztálytársaival.

Nincs jelenléti oktatás.

Szóval, kezdd el újra ezt a történetet!

2021. ápr. 23. 05:28
 8/28 anonim ***** válasza:
92%

Nem szabad általánosítani. Vannak ilyen lányok is meg másmilyenek.

Én pl. örülnék neki ha a lányom kicsit csajosabban öltözne. 15 éves és csupa fiús ruhája van. Festeti a haját, van műkörme, nagyon szolidan és ízlésesen sminkelni magát, és ehhez felveszi az apja XXL-es pulcsiját... Ez mennyivel normálisabb? Ne engedjem meg neki?

Általánosban azért húznék egy határt.

A másik, hogy szerintem nem határozza meg a mostani öltözködésük azt, hogy milyen emberré válnak.

Én rocker voltam bőr gatyában, bakancsban.... És? Felnőtt nő lettem, dolgozom, anya vagyok, feleség.

Téged meghatároz miben jártál tiniként? Ugye, hogy nem.

Én inkább egészségügyi kockázatot látok ebben. Deformálódhat a lábuk, felfáznak, tönkre megy a bőrük.

2021. ápr. 23. 07:17
 9/28 A kérdező kommentje:

Nálunk bent voltak, fogalmam sinvs miért, de oda mkellett mennem érte. De a kérdés miatt ez lényegtelen.

Félreértés ne essék. Nem attól félek h "kisribik" lesznek a szó szoros értelmében. Csupán az én értékrendemben nincs helye egy 13 éves ilyesfajta megjelenésének a hétköznapokban. És kíváncsi voltam h az itteni szülők erről hogy vélekednek.

Hogy ez csak nálunk jellemző/elfogadott vagy máshol is így néznek ki az általános iskolás lányok

2021. ápr. 23. 07:26
 10/28 anonim ***** válasza:
82%

Első voltam.

Azt, hogy öltözködés alapján nevezünk valakit k**vának, alapból ostobaságnak tartom. Az öltözködésnek kb. semmi köze nincs az adott személy szexualitásához vagy szexuális életéhez. Keress rá Yasmin Benoit nevére és olvass utána egy kicsit! Ő egy modell és aktivista. Meg fogsz lepődni, ha megtudod, milyen ember ő és miből áll pontosan a munkássága.

Én a '90-es években voltam gyerek. Kamaszkoromban én is hordtam miniszoknyát és haspólót, sminkeltem magam kb. 13-14 éves koromtól kezdve egész huszonéves koromig, amikor már meguntam naponta pepecselni vele és leszoktam róla. Mindig van egy éppen aktuális kamaszdivat, ami direkt szembe megy a felnőttek által elfogadott normával. Így volt ez az én időmben is, a te idődben is, mindig. És igen, én megengedném a gyerekemnek, hogy úgy nézzen ki és úgy öltözködjön, ahogy neki kényelmes, nyilván az időjárásnak megfelelő keretek között. Nekem a gyerekem nem a tulajdonom, nem egy kerti szobor, amit úgy dekorálok ki, ahogy nekem tetszik, hanem egy önálló ízléssel és személyiséggel rendelkező emberi lény, akinek vannak saját preferenciái azzal kapcsolatban, hogy mit szeret viselni és mit nem. Ezek mellett pedig persze megtanítanám az idegen helyekhez és személyekhez való helyes és biztonságos hozzáállásra is, mert ez sokkal fontosabb, mint hogy mit vesz fel. Ugyanis lehet érvelni azzal, hogy az ilyen kinézet a szexuális bűnözők miatt veszélyes, de hidd el, semmivel nem veszélyesebb, mintha úgy öltözködne a gyerek, ahogy neked tetszene. Aki meg akar erőszakolni vagy el akar rabolni egy gyereket, azt pont nem fogja érdekelni, hogyan öltözködik.

2021. ápr. 23. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!