Egy életre törést okoztam a lányomban?
A lányom 10 éves. Sosem kiabáltam vele, feszültebben is ritkán beszélek vele.
Ma történt valami, amiért azt hittem ő a felelős. Nagyon feszülten kérdeztem, hogyan történt. Majd elmondtam neki, hogy ez miért nem volt helyes, amikor kiderült, hogy nem is ő volt. Elkezdett sírni.
Azt hittem elájulok. Undorodok magamtól. Sosem félt tőlem, sosem bántottam. Ma meg konkrétan miattam sírt. Nyugtattam, hogy nem haragszom rá, sajnálom, hogy okoltam. Túlzásba sem akarta azonban esni előtte, nehogy pont azzal erősítsem ezt benne.
El is kezdtünk játszani. Néha még láttam rajta, hogy úgy elmerengett egy-egy pillanatra. Aztán ki is akart menni az udvarra, nem hívott, én meg hagytam egyedül kimemni. Visszajött, már nevetett újra, aztán rajzoltunk. Lehet hülyeségnek tűnik majd amit írok most. Rajzolt. Először megörültem, mert láttam, hogy egy szívet rajzol. Aztán középen kiegészítette, így egy törött szív lett.
Azóta már sírtam is, amikor nem látta. Most is tudnék. Olyan jó amúgy a kapcsolatunk. Nem vagyok őrült, tudom, hogy valószínű pár nap és nem fog rá emlékezni. De ez az emlék nem marad benne örökre negatívan? Ugye sokkal fontosabb a sok jó?
Nagyon rosszul érzem magam. Nem kiabáltam, de csúnyán viselkedtem vele OK NÉLKÜL. Mi vigasztaljon engem?
Mindennek megvan az oka. Annak is, hogy nem tudok talán annyira szigorú lenni, mint az átlag. De nem is ez a lényeg.
Eddig még szerencsére mindenki válasza megnyugtatott, mert arra utaltatok, hogy gond nélkül túllép rajta.
Nekem traumatikus gyerekkorom volt a szuleim miatt, vertek, lelkileg zsaroltak, allandoan a kulson szoltak le, es meg mas...
Ez miatt en sem tudnek a lanyommal igazsagtalan es mogorva lenni. De azert ennyire nem hagyom, hogy palira vegyen. Ne feledd, szulo vagy, nem baratno.
Az én gyerekem egy halom törött szívet rajzolt már 4 éves kora óta(most hét), legtöbbször a szobája rendrakása miatt, máskor ha enni kellett, vagy öltözni, vagy menni valahova, ha nem akart. Nagyon tud, utána mindig megmutatja nekem, igazi manipulátor.
10 évesen, ha mimóza akkor is durva ez a viselkedés, pláne hogy most kellene elkezdenie kamaszodni.. Miért nem megy a lelki érés? Te vagy az egyetlen barátja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!