Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megengednétek hogy a 14 éves...

Megengednétek hogy a 14 éves lányotok elmenjen egy ottalvós házibuliba? Ott lesz az unokatestvére aki 25 éves, és neki a haverjai akik szintén huszonévesek.

Figyelt kérdés
2021. ápr. 12. 19:24
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
34%

40!

Miért lennék képtelen nevelni? Mert elengedem egy buliba az unokatestvérével? Megbízok benne, ami alap lenne egy szülőnek. Eddig még egyszer sem adott rá okot, hogy ne bízzak benne. Mindent megbeszélünk, akár a menstruációról, önkielégítésről, suliról, barátokról vagy bármiről legyen szó. Van egy gyerekem, aki jól tanul, nem jár balhés társaságba, tisztelettudó és szeret minket, mi is őt.

Annyi lepontozást kaptam, hogy most már nekem is lennének kérdéseim.

Amikor előáll a gyereketek azzal, hogy ő el szeretne menni egy ilyen buliba, mit mondtok neki?

-Hogy kicsi, túl fiatal? Hogy bántani fogják, le akarnak vele feküdni? Egy 4 éves gyerek sem szereti ezt, nemhogy egy 14. Lealacsonyítod a saját gyerekedet? Szerinted mennyi önbizalma lesz egy ilyen gyereknek, ha már te is azt érezteted vele, hogy ő még erre sem képes, még ezt sem teheti meg? Ahelyett, hogy szarba nézed a gyerekedet inkább ülj le vele beszélni. "Kicsim, ezen a bulin nálad jóval idősebb emberek lesznek. Lehet, hogy nem is fog érdekelni a téma amiről beszélgetnek. Ha lesz sem baj, te addig elfoglalod magad, vagy ha végképp unatkozol akkor szólsz és érted megyünk. Továbbá semmi olyat ne csinálj, amit nem szeretnél. Nem ciki nemet mondani, sőt akkor vagy igazán bátor és menő ha ki mered mondani amit akarsz. Bármi baj van, szólj az unokatesódnak."

Hasonló szavakat mondott nekem is anyukám anno. Itt vagyok, élek, semmi szégyenfolt nincs az életemben.

2021. ápr. 14. 19:20
 42/47 anonim ***** válasza:
75%
Én most megfordítanám a kérdést: elmennél-e egy olyan buliba huszonévesen, ahol neked kell pesztrálnod a 14 éves unokahúgodat? Vagy: szeretnéd-e, hogy egy buliban, ahol ti huszonévesek vagytok, megjelenjen egy 14 éves lány? Esetleg nem is tudod, hogy csak 14, valaki lefekteti, akkor kb. az egész társaság járkálhat a bíróságra.
2021. ápr. 14. 19:43
 43/47 Bellatrix:3 ***** válasza:
26%
41-es minden szülőnek így kéne hozzá állni a dolgokhoz sokkal több életképes kamasz lenne a világon no meg később felnőtt. A gyereknek nem félni kellene a szülőktől hanem bízni bennük és megbeszélni mindent. De ha tiltás soha nem megoldás csak olaj a tűzre és ok, hogy hazudjon, mert az anyja úgyis nemet mond...
2021. ápr. 14. 19:49
 44/47 Bellatrix:3 ***** válasza:
34%
Én megfordítottam a sztorit nem zavart ha soha a 14 éves unokatestvérem ott lenne. Sőt a legjobb barátnőm és köztem is van pár év és míg kiskorú volt magammal vittem akár külföldre nem volt gáz, hogy ott volt velünk egy társaságba és nem volt szerencsétlen, hogy ne tudja megvédeni magát. Ha normálisan viselkedik miért zavarjon? 14 év a beleegyezési korhatár csak szólok az már nem kiskorú megvonása ha beleegyezéssel történik a dolog ha már itt tartunk. Amúgy meg miért hiszi azt mindenki, hogy az ilyen bulikon csak a szex van?
2021. ápr. 14. 19:56
 45/47 anonim ***** válasza:
0%

42!

Teljesen mindegy lenne ki van ott, pont nem érdekelne :D

2021. ápr. 14. 20:07
 46/47 anonim ***** válasza:
Te ismered, hogy ellehet e.
2021. máj. 24. 22:31
 47/47 anonim ***** válasza:
56%
Áprilisi bejegyzés ugyan.... De nem! Kitárt!
2021. júl. 29. 08:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!