Anyum nem világosít fel, mit csináljak?
Én a helyedben nem titkolnám, hogy informálódtam, ezek a témák is természetes dolgok, és ha éppen zsóva kerönek, akkor nem kell magadat visszafogni, mintha fogalmad sem lenne.
Nem tudom, hány éves vagy, és honnan szeded az ismereteidet, remélhetöleg valamilyen megbizható forrásból és nem ismerösök elbeszéléseiböl. Egyébként könnyen lehet, hogy anyukád csak azért nem vilagosit fel, mert ö maga van zavarban, ha ilyen témákról kell beszélnie.
Hát majd egyszer talán szóba kerül vhogyan..
Ha meg nem kerül szóba,akkor kapd el őt jókedvében,és mondd el neki,hogy szeretnél [arról] beszélni..ha ez nem jön be,akkor semmi..
Nálam sem volt felvilágosítás anyámmal,de egy ismerősöm felajánlotta,hogy bármit kérdezhetek.És felmerült bennem egypár olyan kérdés,amit magamtól sem hittem el,hogy bárkitől is megmerem kérdezni..:) és végre kaptam választ:D
Egy kérdésre sem emlékszek úgy igazándiból már,de mostmár tudom az általános dolgokat:)
Nálunk ez máig tabutéma. Anyám sosem beszélt ilyesmiről, apám is csak a disznó viccekig és a mikor lesz már csajod kérdésig jutott. Anno a fiú osztálytársaim világosítottak fel a legalapvetőbbekről, a többit meg a netről. Ha társaságban szóba kerül, akkor beszélj róla, ha kérdeznek (anyud jelenlétében). Akkor meg miért ne. Lehet, hogy anyud nem tudja, hogy is kéne erről beszélni. A "nagy beszélgetés" kínos sokszor a szülőnek is, lehet, hogy arra vár, hogy te kérdezz. Az meg ugye neked kínos. Ez van, ez nálunk sajnos tabutéma, fene sem érti miért, mikor ugyanolyan természetes, mint az evés vagy a WC-re menés, csak az embernek később lesz rá ingere.
f/21
En sem voltam felvilagositva, dehaat szerencsere mar van net es hat igy mmar tobbet tudok mint masok :D nekem is sz@r erzes volt h soha nem beszelhettem ilyenekrol az anyukammal...annyira tabutema az egesz..neha celozgatnak stb., minden baratnom nyiltan beszel ilyenekrol a szuleivel, nalunk meg a menzeszrol sem esett itthon szoo :D nem mintha itthon nem jottem volna raa mindenre...csak akk szoltamneki mikor eloszor megjott...ennyi..azota se semmii...dehat mit lehet tennii..en elhataroztam h ha lesznek gyerekeim nyiltan fogokezekrol a dolgokrol beszelni mert szerintem fontos h a szulokkel is beszelhessunk ilyen dolgokrool
16 es laany voltam :)
ha elkezd okítani egy hülyegyerekhez méltóan akkor szakítsd félbe és mond hogy tudom!
ha megkérdezi honnan akkor mond hogy a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!