Csak én tartom kicsit felelőtlen dolognak ezt?
Szerintem igaza van a férjednek. Én sem feltétlenül örülnék neki, ha a lányom 15 évesen már szexelne, de azt jól látja az apja, ha le akarnak feküdni a fiújával, akkor le fognak buzdítás nélkül is, ezt nem tudjátok befolyásolni. Legalább akkor már védekezzenek közben.
Amúgy ha a férjeddel van olyan viszonyban, hogy nyugodtan elfogadta tőle az óvszert, akkor bízhatsz benne, hogy ha netalán baj van is mer majd szólni. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint hogy most, vagy majd fél év múlva kezd el szexelni.
Koliba egyszer szobatársam szorizott, hogy régen ő is kapott egy óvszert az egyik szülőlőtől.
Az volt a lényeg, hogy volt akkor barátja, 13 éves volt. Akkortájt gondolkodtak a szexen, ám egyszercsak megkapta a szobatársam azt a csomag gumit. Akkoriban olyan kínosan érezte magát tőle, hogy inkább nem feküdt le a sráccal, és olyan helyen hagyta a bontatlan óvszert, ahol ha megtalálják a szülei, akkor látják, hogy nem használja, tehát nem szexel.
Na nála kb emiatt történt az, hogy csak 15 évesen vesztette el. Ami korainak tűnhet, de ő 13 évesen tervezte.
Szóval annyira nem hülyeség a férjed ötlete. Így vagy nem szexelnek a gyerekek, mert kínosan érzik magukat attól, hogy tudtok róla, vagy védekeznek. Win-win.
Teljesen normálisan, felelősségteljesen csinálta a férjed. Ha nem beszélgettek erről nyíltan akkor ez a minimum. Az óvszer nem buzdít a szexre, a kommunikáció hiánya pedig nem véd attól, hogy a lányod szexeljen. 15 évesen veszítettem el én is, azóta is együtt vagyunk, de nem is ez a lényeg, hanem hogy szeető kzegben történjen. Sokkal jobb egy 15 évesen, védekezéssel, szerető kapcsolatban először szexelni, mint 18 évesen egy buliban egy random sráccal, csak azért hogy elveszítse.
Megértem, hogy nehéz nektek, de az, hogy a homokba dugod a fejed nem túl jó taktika szerintem
Kérdező, akár te magad is elviheted a nőgyógyászhoz és megbeszélhetik a védekezési lehetőségeket.
Én azt tervezem, amikor lesz barátja, eljön velem az éves szűrésre és neki is kérek időpontot az orvoshoz.
Nem szexuális felvilágosításra, az a szülő dolga. És nem is vizsgálatra, mert az meg a lányom dolga. Egyszerűen csak beszélje meg egy orvossal a védekezési lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!