Szerintetek felelőtlen anya vagyok azért mert megengedtem a 13 éves lányomnak hogy befestesse a haja első két tincsét rózsaszínra?
Nem vagy felelőtlen.
Én nem engedném. De műkörme szokott lenni, én meg ezért kapom az ívet.
Valahogy a hajától tartok. Nagyon meg tudja változtatni a kinézetét.
Ne törődj senkivel. Ha a suliban nem tiltott akkor rendbe van.
Kimosható színezővel engedtem volna ennyi idős korában, kizárólag suliszünetben.
Ennyitől még nem feltétlenül vagy felelőtlen, az igazából majd a későbbiek folyamán fog kiderülni. Kérdés, hogy ezentúl is ugrasz-e minden szavára és teljesíted-e minden kívánságát - vagyis te neveled a gyereket vagy a gyerek irányít téged. Az eredmény nem most fog látszódni, hanem kb. 2-3 év múlva. Majd akkor kiderül, hogy jól döntttél-e.
Szerintem ez nem nagy dolog. Nem az egész haját festette be :)
Ezen kár vitatkozni, meg tiltani.
Szerintem nem felelőtlenség, illetve nem ez a felelőtlenség, hanem az, hogy mindenben engedékeny vagy vele. Ha a lányom jól tanulna, segítene a házimunkában és már egy ideje szeretné ilyenre festeni a haját (nem csak egy hirtelen fellángolás) akkor nem látnám értelmét, hogy ebben korlátozzam.
Egyébként is lassan gimis lesz. Gimi elsőben talán 2-3 olyan osztálytársnőm volt a 16-ból, akinek nem volt se melírozva, se festve a haja. (25 vagyok).
A férjed mit mond?
Más lányoknak van festve a haja az osztályából?
Más dolgokban mennyire vagy szigorú?
Illetve: "viszont aki eddig látta azt mondta, hogy nagyon jól áll neki" - mások véleményét mindig szkeptikusan fogadd. Nem tudhatod mit gondolnak valójában, a szemedbe úgysem mernek rosszat mondani.
Anyósod véleményét érdemes lehet meghallgatni, de azért ő már más korosztály, másban nőtt fel. Az idősek közül sokan máglyára vetnék azt, akinek extrém színű a haja vagy van egy pici tetoválása, esetleg több fülbelövése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!