Szerintetek felelőtlen anya vagyok azért mert megengedtem a 13 éves lányomnak hogy befestesse a haja első két tincsét rózsaszínra?
# 29 Én nem bonyolítanám ezt. Nem számít, hogy ombre, vagy hupikék, általánosban a hajfestést tiltanám. 9. osztálytól szabad a gazda, az önkifejezés olyan szintjét üthetné meg vele az ifjúság bármely nemű tagja, amilyet csak akarna.
De 9.-től még éppúgy tiltanám pl. a műkörmöt.
Múltkor rá voltam szorulva, hogy buszra üljek, korán reggel (sulis busz). Hát én csak pilláztam, hogy a kiscsajokon L-es, és XL-es méretű műköröm van. Az XL még sok felnőtt nőn is gáz, nemhogy tizenéveseken. Virít a képén a pattanás, aztán még kinyomni sem tudja vele szerencsétlen. Hát el tudok képzelni egy tesiórát... Semmiképp sem tinikézre való. Mondom ezt úgy, hogy nekem már azóta van, mikor még csak elvétve találtál műköröst a városban, és inkább számított extrém dolognak mint átlagosnak.
A körömlakkozással nincs probléma szerintem. Azt anno mi is csináltuk, már akkor sem szóltak érte a tanárok. Legfeljebb a feketén gúnyolódtak, "Kalapáccsal ráütöttél kislányom?". Már akkor sem volt vicces...
Felelőtlenség, ha veszélyezteted a gyerek egészségét, ha igazolod az indokolatlan iskolai hiányzásait, ha nem részesíted megfelelő nemi felvilágosításban és hasonlók.
A hajfestés megengedése ízlés dolga, nem felelős vagy felelőtlen szülői magatartásról szól. Ha az iskola házirendje nem tiltja, lelke rajta, festesse. Te legfeljebb megmondod, hog neked tetszik-e. Ugyaennyit tehet a nagymama is.
Ha a házirend tiltja, érdemes elbeszélgetni a kislánnyal, okos dolog-e fejjel menni a falnak. De az ő feje, és az ő fala, ha ragaszkodik hozzá, én azt hiszem hagynám.
Nem, miért?
Mert anyósnak nem tetszik? Ugyan már.
Az én 11 éves lányom is kért olyan színező sprayt, ami egy napos tartós, de azért pár napig bent maradt a szín a hajában. Egyébként, ha neked elfogadható, akkor mit érdekel más, pl anyós véleménye? Gondolom konzervatív öreg asszony, de ha nem is az, az anyósok szeretnek ellentmondani, bármit teszünk, csak azért, hogy neki legyen igaza!
Mond meg anyósodnak, hogy törődjön a saját dolgával, mert te szerinted ez a festés teljes rendben van. Különben meg mit gondol, mi a felelőtlen ebben?
Nekem 13 évesen szőke melír csíkok voltak a hajamban (ami amúgy jól is állt, az eredeti hajam is világosabb), amikor pedig elkezdett lenőni, feketére festettem be, mégse lett semmi bajom.
Amúgy durva, mennyit fejlődött a világ, pár éve írtam ezen az oldalon erről, hogy 13 évesen melírcsíkok voltak a hajamban és a válaszadók nagy részétől megkaptam, hogy jó, akkor most 1 év múlva jöhet is a rib4ncrendszám a derekamra, 15 éves koromra meg én leszek a város qrvája 😂
21l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!