Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak vele? Megőrülök...

Mit csináljak vele? Megőrülök tőle

Figyelt kérdés
Sziasztok! 13 éves lány vagyok a húgom 7 éves lány. Már nem bírom elviselni. Mindent megkap amit akar csak egy szavába kerül. Ha megyünk vásárolni és nem vesznek meg neki valamit elkezd hisztizi a bolt közepén elmondja anyáékat meg engem mindennek. Otthon sem csinál semmit csak kiabál hogy kapcsoljuk át a TV-t vagy vigyünk neki enni stb. Ha a szülők nincsenek otthon és megyek a szobáját kitakarítani kiabálni kezd hogy: "Húzzál ki te k*r*a" pedig a családból senki sem beszél így. Ha nem vagyok otthon kutat a cuccaim között és ami megtetszik neki azt elviszi szó nélkül. Néha pár osztálytársam átjön tanulni olyankor nem hagy minket békén folyton leéget hülyeségeket mond nekik rólam. Ezért már sokan kerülnek. Állandóan kötekszik ordibál verekszik mindenkivel nem lehet vele normálisan beszélni. Ha anya éjszaka dolgozik és reggel jön haza nem hagyja aludni kiabál hiába mondom neki hogy hagyja békén. Most is ezt a kérdést írom és idejön ütögetni a billentyűzetet mert neki olyan kedve van. Persze anyáék ennek a nagy részét nem is tudják. Hogy viseljem el? Normális válaszokért előre is köszi
2010. aug. 12. 11:33
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Szólj a szüleidnek, még te is túl gyerek vagy, hogy neveld a tesódat.

26/N

2010. aug. 12. 11:43
 2/10 anonim válasza:
90%

Szia!

Próbáld meg levegőnek nézni. Ha kér kaját ne hozz neki, hanem mondd, hogy Neked most más dolgod van, legyen szíves hozzon magának-és ennyi. Hadd hisztizzen utána, nehéz elviselni de hidd el ő hamarabb kifárad az ordítozásban mint Te a hallgatásban:D Anyuddal is beszélj, hogy üljetek le hármasban és egyszer mondjátok el neki a játékszabályokat. Ha nem akartok valamit megvenni neki akkor az nem lesz megvéve és kész. Ha az áruházban rákezdi, arra is van megoldás. Egyszerűen otthagyjátok. Tudom égő, hogy folyton ordibál, de hidd el ha eltűntök a szeme elől akkor nagyon gyorsan el fogja felejteni hogy mi a baja:) Velem csak egyszer-kétszer kellet ezt anyunak megcsinálnia pici koromban, nem nagyon hisztiztem utána. Bár akkor én jóval kisebb voltam, ennek ellenére talán most is beválik. Ha még eszembe jut valami, szólok. A lényeg: legyetek vele következetesek. Ha hisztizik, hadd hisztizzen, nézzétek levegőnek. De persze csak akkor ha ok nélkül ordít, ha tényleg baja van akkor figyeljetek oda rá, mert az elhanyagolás sem megoldás. Ha eszembe jut még valami, majd szólok:D

Üdv!

2010. aug. 12. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Mondd el őszintén anyukádnak apukádnak amit ide leírtál, és majd beszélnek vele! Amúgy meg vedd levegőnek a hugod, ne foglalkozz vele,ajd abbahaggya!
2010. aug. 12. 11:45
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Szia,igaz 15 vagyok,de ha nekem lesz gyerekem nem lesz laza pórázon az tuti. Nyugi nekem az unokahúgaim még rosszabbak;)maga az ördög mind a kettő,de imádom őket,mindennél jobban!:)Ők szó szerint(!)gyilkolják egymást és majd nem megölte a nagyobbik a kicsit és ez nem 1x fordult elő,de ha én ott vagyok,akkor kapnak akkorákat,persze csak,akkor mikor már a szép szóból nem értenek. Megfogom őket szépen mindegyiket egy-egy szobába,ha kijönnek ,leszidom őket;)de az a gáz,h nem hat rájuk, mert kiröhögnek mindenkit és neki mennek a legnagyobbnak,szal sokkal rosszabbak,na de te is keményíts be, egy kicsit,ha kell,akkor zsarold meg, vagy beszélj a fejével és ha így is szarik rád, pár pofon és kész;)am meg,ha anyukádnak árulkodik,mond azt,h "anya sajnálom,de már nem lehetett kibírni és te meg nem voltál itthon,h rá szólj"vagy vmi.. am én olyan vagyok,h anyámnak is beszólnék,h még is mit csinálhattam volna,mikor egész nap b4sztat a húgom,de te inkább még ne;)csak fegyelmezd meg jó keményen a húgodat és,ha anyukád leszidna,mert lekevertél a húgodnak, ne törődj vele,mert a szülők már csak ilyenek, mindig a kisebbek...vagy beszélj anyukáddal,csak az a baj,h ha nincs otthon,akkor nincs mit tenni...vagy megneveled,vagy hagyod tovább...én megnevelném rendesen,de hát én am is keményebb vagyok,iylen téren...
2010. aug. 12. 11:55
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Szobádra zárat így védheted a cuccaid.

A viselkedéséért néhány füles s persze videózd le s mutasd meg anyudnak. Ha szüleidet ennyire nem érdekli, te azért tudasd vele mik a játékszabályok.

2010. aug. 12. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Hát eléggé durva a helyzet, az igaz, de mindenféleképpen beszélned kell erről a szüleiddel. Szerintem anyukádat is borzasztóan zavarhatja hogy mindig felkelti a testvéred.

A húgod még nagyon fiatal, nem "menthetetlen" még meg tud változni, de ehhez mindenképpen beszélnetek kell együtt erről.

2010. aug. 12. 12:13
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

szerintem ha elkezd hisztizni a boltba, akkor csinálj úgy mintha nemis hallanád, ne foglalkozz vele menj tovább és akkor valószínűleg menni fog utánad. esetleg ajánld fel neki hogyha befejezi a hisztit és jól viselkedik akkor veszel neki valami apró dolgot (csoki vagy ilyesmi) amit szeret. ha kiabál hogy tedd ezt meg azt, akkor ne tedd! mondd neki hogyha szépen kéri akkor esetleg segítesz neki.

a takarításnál meg értesd meg vele, hogy te nem azért takarítasz mert szeretsz, hanem hogy neki jó legyen és ne keljen rendetlenségben, koszban játszania. (a csúnyabeszédet valószínűleg óvodában, iskolában tanulja a vele egyidősektől) igazából nem a te dolgod lenne, hogy megneveld, hanem a szüleidé, de úgy látom itt nincs más választásod és neked kell cselekedned.. ha csúnyán beszél esetleg büntetheted azzal hogy elveszed egy játékát és olyan helyre teszed ahonnét nem tudja megszerezni. ha esetleg idáig jut a dolog akkor mondd meg neki, hogy 1 óra múlva visszakapja a játékot amennyiben nem beszél csúnyán, de ha folytatja hosszabítsd meg a büntetést még egy órával! (de ezt a módszert alkalmazhatod más rosszaságoknál is) én babysitter vagyok egy kisbabára és egy 4 éves kisfiúra vigyázok. a kisfiú is szokott hisztizni pl múltkor nem akart aludni, mondtam neki hogy mesélek neki mesét alvás elött. azt mondta nem. mondtam hogy választhat, vagy mesélek neki és úgy megy aludni, vagy nem mesélek és most rögtön mehet. innentől kezdve nincs gond, mert nyílván azt választja ami neki kedvezőbb, tehát a mesét. a lényeg hogy mindig legyél határozott. adj neki választási lehetőségeket. mivel te is gyerek vagy ezért ez nehezebb, de őt is meg kell értened, lehet hogy azért hisztizik mert pl hiányzik neki hogy anyukátok nincs otthon, ha jól viselkedik akkor legyél vele kedves, mondd neki hogy sokkal jobban szereted amikor kedves, aranyos és nem kiabál. szóval nem kell hogy mindig kiszolgáld. ha azt kéri hogy vigyél neki enni, akkor mondd hogy a konyhába jöjjön ki és melegítesz neki ennivalót. és ezt csak akkor tedd ha szépen kéri! ha kiabál hogy adj neki enni akkor mondd hogy nem hallod mit mond, kérje szépen és akkor talán tehetsz valamit. Ha nem vagy otthon és úgy hozzá nyúl a cuccaidhoz, akkor vedd vissza, hiába sír, kiabál, az a tied! mondd neki hogy te sem veszed el ok nélkül az ő játékait, ruháit, mesekönyveit. beszéld meg vele hogy nem mehet be a te szobádba ha nem vagy otthon! mondd meg neki hogy ha nem megy be, és jól viselkedik, akkor esetleg egy megunt vagy kinőtt ruhádat neki adod, vagy esetleg valami nyakláncot, olyan holmit ami neked nem kell, de tudod hogy ő szívesen játszana vele. ha továbbra is bemegy a szobádba és elvesz valamit, akkor csináld azt hogy amikor ő bent van a szobájában akkor bemész és elveszel egy általa kedvelt játékot vagy ruhadarabot. mondd meg neki hogy ha nem lesz otthon akkor is bemész és elveszel valamit, mert ő is ezt teszi és akkor te miért ne tehetnéd!? értesd meg vele hogy ezt csak akkor hagyod abba ha ő se megy be szó nélkül a te szobádba és nem veszi el a te dolgaidat. ha feljön hozzád valaki akkor mondd neki, hogy ne zavarjon és viselkedjen rendesen, csak akkor jöjjön be a szobába ha szüksége van valami olyan dologra amit egyedül nem tud megoldani.ameddig ottvannak nálad, addig egyedül csendbe játszon a játékavil, vagy engedd meg neki hogy nézzen egy mesét a tvben vagy dvd-t. ha ezt megteszi akkor ajánld fel neki hogy mesélsz egy mesét vagy kaphat valami édességet, apró játékot vagy pedig játszasz vele valamit miután elmentek a barátaid.(ezeket mondd el neki mielött még megérkeznek hozzád a vendégek, a testvéreddel mindent előre tudass hogy ha jó lesz akkor mivel fogod jutalmazni, és ha rossz lesz akkor mivel fogod büntetni) mivel ő nem szándékosan rosszindulatú, csak még kislány és nem tudja mit szabad és mit nem ezért értsd meg őt és kedvesen beszélj vele mindig, akkor is ha ő nem úgy beszél! te sose kiabálj vele, ne legyél erőszakos, ne bántsd őt mert abból csak azt látja hogy te is úgy viselkedsz mint ő! mindenre szépen kérd és ha valami jót tesz bíztasd, mondd neki hogy ügyes, szépet rajzolt stb. ha kéred valamire (pl hogy este maradjon csöndbe) mondd hogy légyszives, ha megteszi köszönd meg, és ő is meg fogja tanulni tőled, hogy hogyan kell szépen beszélni. ha nagyon túlpörgött akkor ne vegyél róla tudomást. ha kiabál és nem hajlandó normális beszédre, akkor nézd levegőnek! a lényeg hogy ne lássa rajtad ha ideges vagy! viszont mielött levegőnek néznéd mondd meg neki hogy akkor vagy hajlandó beszélni vele, vagy segíteni neki, esetleg játszani vele ha szépen beszél, nem kiabál. mindig legyél határozott! ha valamit nem csinálhat mondd hogy nem! ha mégis csinálja mondd megint hogy nem! ha azt mondja hogy de, akkoris mondd hogy nem! ha valamit megbeszélsz vele, akkor ahhoz tartsa magát! ha nem tartja be amit megígért, akkor emlékeztesd és mondd hogy megígérte, megbeszéltétek és naagyon csúnya dolog ha valaki nem tartja be a szavát. ha ez nem hatja meg akkor büntetheted azzal, hogy megvonod tőle azt amit akkor adsz neki ha jól viselkedik (tv nézés, mese, játék, édesség vagy bármi amit szeret). ha nincs otthon anyukád este akkor csak egyszer kérd meg hogy maradjon csendbe, ő nem fog csendbe maradni, ezt jó ha előre tudod. ilyenkor ne szólj újra! mindig csak egyszer. hiába kiabál csinálj úgy mintha aludnál, mintha csend lenne és nem hallanál semmit! egy idő után meg fogja unni hogy magának kiabál ezért abbahagyja és elalszik. másnap ha kér valamit (akár szépen kéri akár kiabálva) mondd neki, hogy sajnos nem adhatsz neki, nem tehetsz eleget a kérésének, mert tegnap este nagyon hangosan kiabált és nem viselkedett jól. te pedig úgy tudod hogy a rossz gyerekeknek nem jár az a dolog amit ő kér, csak a a jólviselkedőknek. aznap este valószínűleg már nem fog kiabálni. ha mégis akkor játszd el újra amit azelött! egyszer szólj rá, emlékeztesd hogy ha kiabálni fog akkor másnap megint nem fogja megkapni azt amit szeretne. ha megint kiabál akkor csinálj úgy mintha nem hallanád és ezt addig ismételd ameddig meg nem unja. beszéld meg vele, hogy neked is kell szabadidő, pl hogy számítógépezz vagy hogy tanulj, a barátaiddal legyél. mondd meg neki ha békén hagy fél órára, akkor utána játszol vele egy kicsit. mivel te nem az anyukája vagy nem vagy köteles ezeket megtenni, viszont ha azt szeretnéd hogy jól viselkedjen, akkor kompromisszumokat kell kötnöd vele. valamit valamiért. a szüleiddel pedig beszéld meg, mondd meg nekik hogy mi a helyzet! bocsi hogy ilyen hosszú lett :)

2010. aug. 12. 12:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Amúgy már én is mondtam neki hogy hagyjon és utána játszok vele vagy kap valamit de erre mindig az a válasz hogy nem érdekel anyáék úgy is megveszik. Emellett még ő asztmás is és ha elkezd sírni, hisztizni akkor egyből rohama lesz ezt nagyon jól ki is tudja használni.
2010. aug. 12. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
2. és utolsó nagyon hasznos tanácsokat adott! :) Fogadd meg amiket írtak! =)
2010. aug. 12. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:
44%

Mondd meg anyudnak,hogy ne vegyen mindent meg neki,hanem mondjuk adjon neki havonta 2500 Ft zsebpénzt(ugyanis egy hét éves lánynak ennyi,vagy ennyinél sokkal kevesebb jár),és ebből gazdálkodjon!Vehet magának mindent,ami ebbe a pénzbe belefér,de anyud semmit ne vegyen neki,ami nem hasznos a kaján kívül meg az üccsin(üdítőn) kívül!

Ha már a szép szó sem segít nála,akkor kockáztasd meg,tépd meg jól vagy pedig keverj le neki egy jó nagy pofont,vagy üss a p.csájára,aztán majd elhallgat!De úgy,hogy érezze!Aztán elmondod neki a szabályokat,meg hogy kuss van,amikor te gépezel,tanulsz..stb.,mert így jobb lesz neki,és adsz neki pénzt!

Ha nem válik be,és anyud tényleg büntetést ad neked,azért ne engem tegyél felelőssé,mert én nem kényszerítettelek semmire!Másrészt meg:én mindenáron megleckéztetnék a kiscsajt,nem érdekelne,ha nekem is adnának pár pofont,vagy jól lecs.sznének!!Legalább a kiscsaj is megkapta..xD

*Bocs,hogy hosszú lett és kegyetlen.*

2010. aug. 12. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!