Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Valakinek hasonló helyzet?...

Valakinek hasonló helyzet? Mit lehet tenni? 16/L

Figyelt kérdés

Sziasztok az a bajom hogy az édeanyám úgy kezel mint egy 10 évest nemrég lakunk együtt ... eddig édeapámmal laktam 3-16 éves korig aztán mikor 3 éves voltam mikor elváltak . Szóval nemrég nála lakom úgyérzem hogy lelkiismeretfurdalása van amiért eddig nemvolt velem ..de ezzel csak az a baj hogy most próbálja ezeket a dolgokat pótólni. Az egyik az volt hogy az eddigi ruháimat kidobálta, elajándékozta mert szerinte nem ennyi idős gyereknek valók mondta, majd mi együtt vásárolunk. Takko és C&A -s kislány ruhatáram lett-.- arról nemis beszélve hogy tiltja a melltartóhordást pedig 75/C -s mellméretem van. Tiltja a sminket a hajvasalást a parfümöt, borotválást és a tampont. (Meglepődőtt mikor elmondtam hogymár menstruálok...X() ott szaladt el vele igen a ló mikor rávette a 23 éves barátom hogy szakítson velem.

És ebből ő azt szürte le hogy rossz társaságban vagyok és ezért új "barátnőket" szerzett nekem aki a bnői lányai ilyen 11-13 évesek. Betelt a phár nálam leültem vele beszélni hogy " Nemcsinálhatod ezt velem aztszeretnéd hogy visszakölötözzek" Erre ő hogy teljesen megért engem hogy idősebb akarok lenni...ebben a korban ez normális.

Valaki esetleg voltmár hasonló helyzetben hogyann tudnám neki elmagyarázni hogy amit ccsinál azmár nevetséges...Nemszeretnném megbántani mert rendes és nagyon kedves velem sose kiabál ...

Köszi a válaszkoat egy 16 éves csaj...

2010. aug. 11. 13:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ülj le anyukáddal és beszéljétek meg a dolgokat. Magyarázd el neki hogy egyáltalán nem kerültél rossz társaságba és nem akarsz idősebnek tünni.Mond el neki hogy már egy 3 éves KISLÁNY vagy, hanem egy 16 éves NŐ.Tölts vele minél több időt, hogy igy potóljátok be azt a 13 évet és ne ugy hogy onnan folytattta ahol elváltak.

13/L

2010. aug. 11. 13:33
 2/11 anonim ***** válasza:

én a helyedben vagy elmennék[ezt csak végső esetben]

vagy nem érdekelne mit mond.te megveszed magadnak azokat a ruhákat amik neked tetszenek és nem foglalkozol a véleményével.a beszélgetés azért nem jó ötlet mert ha már akkor sem hallgatott rád akkor kétlem,hogy msot fog,de azért még egyszer próbáld meg.

2010. aug. 11. 13:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Elég késöi baba vagyok anyu most 60 éves és nemakarom felhuzni meg ilyenek de basszus amiket ő csinál ....
2010. aug. 11. 13:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen,a generációs szakadék az sokat jelent.Ez esetben elkell magyaráznod neki,hogy már a kortársaid miket csinálnak,hova mennek.És,hogy te nem akarsz cigizni,piálni,drogozni,te csak élni akarod az életed.Normálisan,és nem egy börtönbe zárva.Megtudlak érteni amúgy,én örökbefogadott vagyok,és nálunk is van ez a generációs szakadék.Anyukám 55 éves,"apa",aki alkoholista,na ő 60 éves.És eléggé sokat kell nekik magyaráznom,mire megértik,mi a helyzet.De nem nézem hülyének őket,mivel ők nem ezt az életet szokták meg.Szóval nem mentek el a szomszéd városba minden második héten,nem vett nekik az anyjuk annyi ruhát,meg olyat,amilyet ők akartak,hanem olyat vettek nekik,amilyen épp volt a boltban.Sajnálom őket,hogy leélték egy börtönbe az életüket.Persze akkor ez normálisnak számított,de ma már ez nem elfogadott.És egy fiatalabb anyuka sokkal több mindent megenged.De ez nem azt jelenti,hogy jobb is.Mivel a nevelésen meglátszik.Míg én 14(lassan 15) éves fejjel úgy gondolkozok,mint egy 16-17 éves,addig az egyik barátnőm 11 éves fejjel gondolkozik,és mindenbe belemegy,mert felajánlják neki,de nem gondol a következményekre.

AZT TUDOD CSINÁLNI,hogy beszélsz egy anyudnál minimum 10-15 évvel fiatalabbal,és megkérdezed,hogy "nem tudná-e" anyudat "észhez" téríteni olyan téren,hogy ne szerezzen barátnőket neked..stb.,hadd éldd egy picit az életed!És lehetőleg neki legyen egy veled hasonló korú lánya/fia,akiről elmondhatsz mindent,hogy hogyan él.

Remélem érthető,ha nem,AKKOR ÍRJ privátot!

2010. aug. 11. 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Próbálj apádtól segítséget kérni, ha vele jóban vagy, kérd meg, hogy beszéljen ő anyáddal. Sajnos nem biztos, hogy Te el tudod neki magyarázni, mi is a probléma...

Bár nehéz tanácsot adni így, hogy sok fontos részlet homályban van . (Miért váltak el, miért apádhoz kerültél, és most miért kerültél vissza, stb. stb.)

Legjobbakat!

2010. aug. 11. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:
39%
sajnálakk,barbiznod is kell?Ne haragud de ez beteges majd 18 évesen is 10 éves szintenb leszel,költözz vissza mert egy a fejlődésédre nincs jó hatással.
2010. aug. 11. 14:15
 7/11 anonim válasza:
Most panaszkodsz, de hogy hagyhattad, hogy ez idáig fajuljon? Én nem hagytam volna, hogy kidobálja a ruháimat. Beszélj vele, vagy legalább kérd meg apukádat, hogy szóljon neki.
2010. aug. 12. 01:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Szegényke..sajnállak :S

Nos,mondd meg anyukádnak,hogy jó volt úgy élned,ahogy eddig éltél,a régi ruhatárad,a tampon,a smink,a hajvasaló meg egyebek,és hogy semmi ártalmas nincs bennük,és hogy engedje meg hogy használhasd őket.Remélem sikerülni fog meggyőzni őt! :) Sok sikert hozzá! :)

15L

2010. aug. 12. 08:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez a helyzet így tarthatatlan. Szívesen segítenék Neked...nem tudod anyudat leültetni gép elé valamikor? Mutasd meg neki a kommenteket, sőt ha akarsz írj privit, beszélek vele/írok neki én is-akár mailt, akár itt kommentekben. Próbáld meg megkérni erre, persze úgy, hogy Te is a gép előtt vagy vele együtt. Talán ketten már rá tudjuk beszélni:D

Üdv!

2010. aug. 12. 08:52
 10/11 anonim ***** válasza:

ááá te szegény.:O

az édesanyád részéről ez nem normális, nekem 15 éves lányom van, és nem vonom meg az alap szükségleteket:tampon, melltartó,mondjuk én sajnos csak a kínaiból tudom öltöztetni, de ott is megkapja a divatosabb darabokat.amúgy 20 éves pasija van, és nem ellenzem, mert komoly a lányom, tudom hogy nem szűz már, nem fogom az agyam játszani előtte, hogy az "én időmben ez nem így volt"...költözz vissza apukádhoz, már csak 2 év angyalka, azt bírd ki.az nem NORMÁLIS hogy ilyen alapvető dolgokat megtilt!én csak azt tiltom a lányomnak hogy pl:fű vagy mértéktelen alkohol:O , meg egyszer kapott egy anyai pofont mert kopp részegen hozta haza a nővére, de ilyenre azóta se volt példa=)

2010. aug. 13. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!