Valakinek van hasonló tapasztalata ilyen téren? Mit lehetne tenni?
Figyelt kérdés
Húgom 15 éves. Elég sok baj van vele pl. : nem tanul-és a jegyei is rosszak, folyton csavarog, túl sokat bulizik, engedetlen, nem hallgat a szüleinkre sem. Meg van tiltva neki az is h gépezzen, de figyelembe se veszi. Ha be van zárva az ajtó, h nem mehet sehová, ő akkor is menni akar... Elég szörynű a viselkedése, igaz h jár családsegítőhöz is de az se használ...
Köszönöm a segítséget!
2010. jan. 17. 17:39
1/7 anonim válasza:
Szia!Hát elősször szerintem lekéne ülni vele hogy hogy ezeket mért csinálja...másrészről természetes is mert lázadozik...én 16éves vagyok...nem vagyok maradi én is mennék mindenhova meg bennelennék mindenbe de a szüleim viszonylag szigorúan fognak...ha már vékkép nem lehet bírni a hugodddal akkor szigorítsatok be..kihúzni a netzsinór stb...hogy érezze a szüleitek szavának súlya van és nem csak úgy mondják..
2/7 A kérdező kommentje:
hiába húzzuk ki a netzsinórt, tudja h melyik az és visszateszi:S
2010. jan. 18. 14:11
3/7 anonim válasza:
itt már radikális megoldások kellenek...el kell tiltani nem csak a nettől, de a csavargástól és a bulizástól is...készítsetek neki egy olyan szobát, ahol csak tankönyvek, íróasztal és egy ágy van... se gép,se tv, se semmi, és töltse ott az egész napját...ha pedig megszegi a tiltásokat, zárjátok is be...aztán idővel majd megjön az esze....
4/7 anonim válasza:
Én 23 éves vagyok, elég lázadó voltam, nem tanultam utáltam mindent és erre most jövök rá, hogy ez nagy hiba volt, hogy szeretnék továbbtanulni és a középiskolai jegyeim ezt nem engedik.Valahogy megkéne áértetni vle, hogy mi minden múlik azon ha ost így viselkedik, be kellene mutatni neki egy nagyon rossz példát, hátha felfogja.
5/7 A kérdező kommentje:
15:19-es: az ötlet nem rossz, csak sajnos összesen 2 szobánk van, és így is alig férünk...
2010. jan. 19. 13:04
6/7 anonim válasza:
15:19-es jó hogy nem kényszerzubbonyt akarsz rátenni
7/7 anonim válasza:
Beszélj vele, kérdezd meg, hogy miért csinálja, mi a baja a családjával. Próbálj meg engedékeny lenni vele, ed ugyanakkor nem túlzottan. Ha átlép egy határt, jelezd neki (nem arra gondoltam, hogy kócold össze a fogait, de valami durvaságot lehet neki mutatni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!