Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Valakinek van hasonló tapaszta...

Valakinek van hasonló tapasztalata ilyen téren? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Húgom 15 éves. Elég sok baj van vele pl. : nem tanul-és a jegyei is rosszak, folyton csavarog, túl sokat bulizik, engedetlen, nem hallgat a szüleinkre sem. Meg van tiltva neki az is h gépezzen, de figyelembe se veszi. Ha be van zárva az ajtó, h nem mehet sehová, ő akkor is menni akar... Elég szörynű a viselkedése, igaz h jár családsegítőhöz is de az se használ...

Köszönöm a segítséget!

2010. jan. 17. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Hát elősször szerintem lekéne ülni vele hogy hogy ezeket mért csinálja...másrészről természetes is mert lázadozik...én 16éves vagyok...nem vagyok maradi én is mennék mindenhova meg bennelennék mindenbe de a szüleim viszonylag szigorúan fognak...ha már vékkép nem lehet bírni a hugodddal akkor szigorítsatok be..kihúzni a netzsinór stb...hogy érezze a szüleitek szavának súlya van és nem csak úgy mondják..
2010. jan. 17. 17:47
 2/7 A kérdező kommentje:
hiába húzzuk ki a netzsinórt, tudja h melyik az és visszateszi:S
2010. jan. 18. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
itt már radikális megoldások kellenek...el kell tiltani nem csak a nettől, de a csavargástól és a bulizástól is...készítsetek neki egy olyan szobát, ahol csak tankönyvek, íróasztal és egy ágy van... se gép,se tv, se semmi, és töltse ott az egész napját...ha pedig megszegi a tiltásokat, zárjátok is be...aztán idővel majd megjön az esze....
2010. jan. 18. 15:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 23 éves vagyok, elég lázadó voltam, nem tanultam utáltam mindent és erre most jövök rá, hogy ez nagy hiba volt, hogy szeretnék továbbtanulni és a középiskolai jegyeim ezt nem engedik.Valahogy megkéne áértetni vle, hogy mi minden múlik azon ha ost így viselkedik, be kellene mutatni neki egy nagyon rossz példát, hátha felfogja.
2010. jan. 18. 21:23
 5/7 A kérdező kommentje:
15:19-es: az ötlet nem rossz, csak sajnos összesen 2 szobánk van, és így is alig férünk...
2010. jan. 19. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:
66%
15:19-es jó hogy nem kényszerzubbonyt akarsz rátenni
2010. jan. 20. 21:14
 7/7 anonim válasza:
100%
Beszélj vele, kérdezd meg, hogy miért csinálja, mi a baja a családjával. Próbálj meg engedékeny lenni vele, ed ugyanakkor nem túlzottan. Ha átlép egy határt, jelezd neki (nem arra gondoltam, hogy kócold össze a fogait, de valami durvaságot lehet neki mutatni).
2010. jún. 17. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!