Nem is tudom, hogy jó helyre írom e ki?
Jézusooom! Most állj le!
A fiad, lehet hogy korábban, mint más, de elkezdett érdeklődni a szexualitás iránt. Ha most ezt elfojtod benne, később nagyon nagy gondok lehetnek belőle. Ne kövesd el azt a hibát, amit a szüleid! Beszélgess vele, az ő szintjén, de ne éreztesd vele, hogy ez rossz dolog, mert nem az. A pszichológus meg pláne hatalmas túlzás. Ne tedd tönkre szegényt!
Én nevén nevezném a dolgokat, nekem szüleim így csinálták anno és hálás vagyok, hogy nem baromkodták el méhecskékkel meg ilyenek. Bár jóval előbb beszéltünk róla, de időszakonként újra és újra felmerült, mint téma.
Például indíthatod így:
- tudom, hogy egyre jobban érdekel titeket a szex és az ezzel kapcsolatos kérdések. Van olyan téma, ami nem egyértelmű számotokra és szeretnétek kérdezni?
- egyre idősebbek lesztek és a testetek megváltozik. Ez a pubertás kor természetes folyamata. Szerintem időszerű lenne beszélnünk erről illetve a szexről. Mi az, amit ti esetleg már tudtok, nem vagytok benne biztos, hogy jól tudjátok, vagy szeretnétek most átbeszélni? (ha semmit nem mond, akkor kezdeni az alapoktól, hogy tudja e, hogy születik a baba, stb)
A lényeg, hogy nem kell szem lesütve pironkodni, ezt a folyamatot úgysem állítod meg, maximum segithetsz neki, hogy ne tanuljon el baromságokat az osztálytársaitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!