Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A 12 éves kislányom szeretne...

A 12 éves kislányom szeretne gyantáztatni, mit csináljak?

Figyelt kérdés
A 12 éves lányom néhány napja bejelentette, hogy szeretne gyantáztatni a bikinivonalán és a lábszárán, mert neki állítása szerint „ciki”, hogy szőrös. Mit mondjak neki, ennyi idősen ez nem korai?

2020. szept. 3. 18:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
61%
Nem, nem mindegy, h milyen a szor, mert ha a szoke babaszoron atmegy borotvaval, csak azt eri el, h jol megerosodjon. A pihes szor, idovel akar el is tunhet. Kicsit mas teszta, de idevag. A szemoldokszedes. Nem egy lanynak volt fiatalon dus, akar osszero szemoldoke, amit annyit szedtek, hogy igy 20 evvel kesobb mehetnek tetovaltatni, mert nem maradt.
2020. szept. 4. 11:25
 22/32 anonim ***** válasza:
86%

A szőr megerősödése a pubertáskor tök normális! Nem a borotvától van, hanem a hormonoktól. A borotva nem vátoztatja meg az ember típusát, nem mászik bele a dnsbe! Az a szőke pihe amúgy is megerősödne.

Hihetetlen, hogy még mindig él az a tévhit, hogy a borotvától erősödik a szőr... mivel elvágja a szőrt sréhen, persze, hogy szúrósabb lesz.

A szemöldök ritkulás is full normális dolog 40 fölött, meg klimaxnál. Sőt van akinek az álla meg szőrös lesz öregasszonyként. Köze nincs a szőrtelenítési módszerekhez, csakis a hormonok változásához.

2020. szept. 4. 12:01
 23/32 anonim ***** válasza:
84%

Maga a szőrszál nem vastagodik meg, de ha borotválás után elkezd nőni mégis vastagabbnak látszik, mert a borotvával levágtad a szőrszál elvékonyuló végét. Így a vége is olyan vastag, mint a töve.

#Kérdező

Hogy te mit csinálj, azt nem tudom, de ha én lennék ilyen helyzetben inkább megbeszélném ezt a lányommal. De nem maga a szőrtelenítés miatt, hanem amiatt, mert "ciki" szőrösnek lenni. 12 évesen még nehéz felfogni, de ha mindenkinek meg akarsz felelni, akkor egy idegroncs leszel egy idő után, mert nem lehet mindenkinek megfelelni. Rá kellene már lassan jönnie arra, hogy úgy élje az életét, ahogy neki jó, ne pedig úgy, ahogy mások elvárják.

Ha őt zavarja a szőr, akkor inkább gyanta, mint borotva. (Meg először kozmetikusnál, hogy tudja, hogy kb mire számítson). De ha másvalaki miatt akarja legyantáztatni, inkább hagyja szőrösön.

2020. szept. 4. 13:27
 24/32 anonim ***** válasza:
88%
Én is 12 évesen kezdtem ez borotválni a bikinivonalamat mert engem zavart. De utána már szenvedés volt borotválni így cukorgyantával akartam leszedni de olyan erősek lettek a szőrszálak hogy mindenféle gyantát kipróbáltam egyik se működödd ezért 5 ször epilátorral kellett leszednem hogy gyengüljün a szőr utána már vitte a gyanta. Úgyhogy szerintem cukorgyantával kezdjétek az nem fáj
2020. szept. 5. 07:09
 25/32 anonim ***** válasza:
29%

Mindenfajta gyanta fáj..

Engem anyám beszélt rá a gyantára, leszedte, azt hittem ott halok meg, oda se mertem nézni, masszívan vérzett először csak pontokban, majd összeolvadt a vér a csíkban. Több csíkot nem engedtem. A krém gyors, de utána szúr, nekem a borotva jött be a legjobban, és nem vagyok szőrös hetekig, mert a gyantához növeszteni kell a szőrt, senki sem akar borostás viszkető bikinivonalat..

2020. szept. 5. 08:47
 26/32 anonim ***** válasza:
84%
A cukorgyanta nem fáj mert a szőr növekedésével ellentétesen jell felkenni és a növekedéssel megegyezően lehúzni ezért nem fáj
2020. szept. 5. 08:56
 27/32 anonim ***** válasza:
83%
Lol, próbáld ki ezt a taktikát szemöldöknél, ugyanúgy fáj, bármelyik irányba húzod, mert a fájdalmat a szőrtüsző eltávolítása adja, amit az ideg érzékel!
2020. szept. 5. 09:06
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen engedném hogy szörtelenitsen mert tényleg nagyon ciki tud lenni az ilyen ebben a korban már. Én szőrtelenítő krémet javaslok első körben.. Azzal nem tudja el vágni magát illetve a gyantázás neki még szerintem fájna és nehogy ez miatt mennyen el a kedve..
2020. szept. 7. 17:09
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két lányom is van. Fel sem merült bennem, hogy lebeszéljem őket róla amikor szóbahozták. Én is járok évek óta, a nagyobbik 14 évesen, kisebb 12 évesen jött velem először kozmetikába.

A kozmetikus barátnőm nagyon szépen legyantázta őket, semmi sírás vagy vér nem volt.

2021. jún. 30. 10:07
 30/32 anonim válasza:
Nos biztosan nem azért akarja a kislányod a szőrtelenítést mert szexelni akar, hanem azért mert ma már ez a normális, testnevelés óra előtt - után a saját osztálytársai vannak rá a legnagyobb hatással mivel ( jobbik esetben ha nem is mondják vagy nem is csúfolják érte ) lehet hogy több osztálytársa szőrtelenít és ő ezt látja és ő saját maga gondolja azt hogy ciki az hogy ő nem teszi ugyan ezt. Amúgy nem fog csak azért fertőzést elkapni mert meztelen a puncija, meg k...a sem lesz belőle mert a lábát szőrteleníti. Sok orvos talál ki olyan hülyeséget hogy egy 12 -14 éves kislány ha szőrteleníti a punciját akkor az egészségtelen mert akkor nincs ami megvédje a puncijukat a fertőzéstől, ez egy nagy butaság, elsősorban azért mert ha megfelelően tisztálkodik akkor ha szőrteleníti ha nem akkor is védve van a fertőzésektől, viszont ha meg nem tisztálkodik rendesen akkor ha szőrteleníti ha nem akkor is elkaphat bármiféle fertőőzést. A láb és kar szőrtelenítése is teljesen normális, mitől ne lenne az ???, igazából azt szokták mondani hogy az ápoltság jele a tisztálkodáson túl az is ha szőrtelenítenek, még a férfiak is megteszik ezt, ha nem is a lábukról vagy karjukról de a hónaljukról és ott lent is szőrtelenítenek.
2022. febr. 11. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!