A 12 éves kislányom szeretne gyantáztatni, mit csináljak?
A szőr megerősödése a pubertáskor tök normális! Nem a borotvától van, hanem a hormonoktól. A borotva nem vátoztatja meg az ember típusát, nem mászik bele a dnsbe! Az a szőke pihe amúgy is megerősödne.
Hihetetlen, hogy még mindig él az a tévhit, hogy a borotvától erősödik a szőr... mivel elvágja a szőrt sréhen, persze, hogy szúrósabb lesz.
A szemöldök ritkulás is full normális dolog 40 fölött, meg klimaxnál. Sőt van akinek az álla meg szőrös lesz öregasszonyként. Köze nincs a szőrtelenítési módszerekhez, csakis a hormonok változásához.
Maga a szőrszál nem vastagodik meg, de ha borotválás után elkezd nőni mégis vastagabbnak látszik, mert a borotvával levágtad a szőrszál elvékonyuló végét. Így a vége is olyan vastag, mint a töve.
#Kérdező
Hogy te mit csinálj, azt nem tudom, de ha én lennék ilyen helyzetben inkább megbeszélném ezt a lányommal. De nem maga a szőrtelenítés miatt, hanem amiatt, mert "ciki" szőrösnek lenni. 12 évesen még nehéz felfogni, de ha mindenkinek meg akarsz felelni, akkor egy idegroncs leszel egy idő után, mert nem lehet mindenkinek megfelelni. Rá kellene már lassan jönnie arra, hogy úgy élje az életét, ahogy neki jó, ne pedig úgy, ahogy mások elvárják.
Ha őt zavarja a szőr, akkor inkább gyanta, mint borotva. (Meg először kozmetikusnál, hogy tudja, hogy kb mire számítson). De ha másvalaki miatt akarja legyantáztatni, inkább hagyja szőrösön.
Mindenfajta gyanta fáj..
Engem anyám beszélt rá a gyantára, leszedte, azt hittem ott halok meg, oda se mertem nézni, masszívan vérzett először csak pontokban, majd összeolvadt a vér a csíkban. Több csíkot nem engedtem. A krém gyors, de utána szúr, nekem a borotva jött be a legjobban, és nem vagyok szőrös hetekig, mert a gyantához növeszteni kell a szőrt, senki sem akar borostás viszkető bikinivonalat..
Nekem két lányom is van. Fel sem merült bennem, hogy lebeszéljem őket róla amikor szóbahozták. Én is járok évek óta, a nagyobbik 14 évesen, kisebb 12 évesen jött velem először kozmetikába.
A kozmetikus barátnőm nagyon szépen legyantázta őket, semmi sírás vagy vér nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!