Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A 12 éves kislányom szeretne...

A 12 éves kislányom szeretne gyantáztatni, mit csináljak?

Figyelt kérdés
A 12 éves lányom néhány napja bejelentette, hogy szeretne gyantáztatni a bikinivonalán és a lábszárán, mert neki állítása szerint „ciki”, hogy szőrös. Mit mondjak neki, ennyi idősen ez nem korai?

2020. szept. 3. 18:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
14%
Mondjuk én spúr vagyok, szerintem az emberek kényelmi okokból járnak kozmetikába szőrteleníteni. Én megoldom magamnak otthon. 9 évesen is kapna a lányom szőrtelenítő eszközöket, ha gyantát akar, akkor én leszedem neki. De azért, hogy elmondhassa, hogy kozmetikusnál gyantáztatja a p_náját, azért tuti nem fizetek. Emlékszem anno nálunk is az volt a menő a suliban.
2020. szept. 3. 20:29
 12/32 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem a "menőzésről" szol #11-es. Nekem is lányom van, decemberben lesz 11 éves, ő még nem szőrösödik, úgymond még nincs jele a nemi érésnek, de ugye nála is eljön, és én mint édesanyja mindenben támogatni fogom amire megkér.
2020. szept. 3. 21:49
 13/32 anonim ***** válasza:
5%
Tudod értelmezni, amit írtam? Nálunk arról szólt. Ezt ne vitasd már el tőlem.
2020. szept. 3. 21:56
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Engedném

Kb én is ekkor kezdtem, bár borotvával.

2020. szept. 3. 21:56
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Engem is rettenetesen zavart.. Hófehér bőröm mellé sűrű, hosszú, fekete szőrzet... Körömvágó ollóval vagdostam a szőrszálaimat a lábamon 11 évesen, amikor apám észrevett, majd adott borotvát hogy inkább ezzel csináljam. Meg egy beszólást kaptam, hogy reméli nem fiú miatt, de a fúúúj apaaaa ne már jó válasz volt neki😅 azóta rendszeresen szőrtelenítek, a gyanta pedig valóban jobb, ritkul a szőrzet, lassabban nő vissza.
2020. szept. 3. 22:19
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem lány vagyok, nem is szülő, úgyhogy nem nagyon tudok ilyen személyes tapasztalatokat írni, csak annyit akarok írni, hogy szerintem hiába a gyereked, ő egy külön személy, lehet saját véleménye, lehetnek saját érzései stb. Lehet neked nem ciki és úgy gondolod, hogy minek, még korai, de neki az és szerintem ez a fontos. Arra is gondolj, hogy lehet, hogy csúfolják, a kamaszok nagyon bunkók tudnak sokszor lenni, egy életre elvehetik az önbizalmát.

Ráadásul egyébként nem is egy olyan dologról van szó, amivel ártana magának, vagy vissza csinálhatatlan lenne, úgyhogy én nem nagyon látom értelmét a tiltásnak.

2020. szept. 4. 01:29
 17/32 anonim ***** válasza:
85%
Attól is függ, hogy az a szőr milyen szőr. Ha szőke babaszőr, biztos nem engedném, mert azzal többet ártassz mint használsz. Ha az az igazi erős, fekete elvinném kozmetikushoz, h szakszerűen megoldja. Amúgy a bikinivonal RSGnél, balettnál, uszásnál fontos, hogy rendben legyen.
2020. szept. 4. 06:31
 18/32 anonim ***** válasza:
81%

Bírom az embereket.. Itt mindenki leszőrtelenítené a 12 évest, borotválja magának a bikinivonalat, gyantázza, vágja le ollóval, másik kérdésnél a 11 évesnek a fele azt írta, nem kell tudnia a szexről:)

Igen, kell szőrtelenítenie, már előre kellett volna neki szólnod, ha zavarja van 4 megoldás(krém, borotva, gyanta, epilátor), melyiknek mi az előnye és mi a hátránya, próbálkozhat amelyikkel gondolja..

Ezenkívül 9-10 éves kor körül van a sokat takaró de szép bugyifazon, ami ilyen hipster fazon néven fut, de van ilyen félshortos, még mindig nem kis boxer, de szintén sokat takar, a francia fazon is, és hát a női boxer is.

Szóval ezt érdemes beszerezni, nem a sima bugyikat, amik a combhajlatot szabadon hagyják..

2020. szept. 4. 07:58
 19/32 anonim ***** válasza:
81%
A szexnek meg a szőrnek mi köze egymáshoz?
2020. szept. 4. 08:15
 20/32 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen mindegy, milyen a szőr. A hangsúly azon van, hogy őt zavarja-e vagy sem. Ha igen, akkor akármilyen és akárhány éves, engedném, hogy eltávolítsa. Ha 18 évesen se zavarja a fekete szőrös lába, akkor meg nem szekálnám vele. Éljen mindenki olyan testben, amilyenben akar, akár 12, akár 22, akár 82 éves.
2020. szept. 4. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!