Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem eszik a kamasz...

Miért nem eszik a kamasz lányom? Hogy tudnám evésre bírni?

Figyelt kérdés
A kamasz lányom nagyjából egy éve nem hajlandó enni, csak este, amikor én már alszok. legalább is azt mondja, olyankor szokott enni. sajnos már fenyegetnem, és kiabálnom kell vele, hogy egyen, de semmi. azt mondja nem éhes. 10-15 percenként kérdezgetem tőle, hogy éhes-e?, mit szeretne enni?, de mindigy csak a "most nem vagyok éhes" válaszolt kapom. hogy tudnám evésre bírni? ha nem eszik bele fog halni...
2020. aug. 28. 15:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%
A lányod azért nem eszik, mert rájött, hogy ezt az egy területet tudja kontrollálni az életében, és látja, hogy ez az a terület, amelyen föléd kerülhet, mert látja, hogy hatással van rád. Nem tudatosan, de idegesíteni akar. Ez egyfajta hatalmi harc. Látja, hogy neked fontos. Leírtad, hogy akkor nem eszik és akkor makacsolja meg magát, amikor te kínálod, te erőlteted. Szakadj le az evés témáról. Legyen otthon kaja, ehessen bármikor, de ne erőltesd. Legyen sok könnyű, egészséges étel, gyümölcs. Meglátod, ha elkezdesz látványosan nem törődni a témával, de időnként elöl felejtesz a nappaliban egy kis egészséges nassolni valót, meglátod, hogy enni fog.
2020. aug. 28. 17:07
 22/25 A kérdező kommentje:
Biztos nem a főztömmel van baja. Az egész család szerint finoman főzök.
2020. aug. 28. 18:10
 23/25 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező! Fogadd meg a 21-es válaszoló tanácsát, mert van benne valami!

Ne görcsölj rá ennyire erre a témára, mert az nem fog segíteni!

Komolyan mondom!

Leírom a párom hugának a sztoriját. Ő most 20 éves, de szerintem neki eddig SOHA nem volt normális viszonya az evéssel és az ételekkel! Pedig párom Anyukája jól főz és képes 2, 3-félét megfőzni a válogatós lányának!

Eleve egy átlagos hétvégéje vagy nyári napja úgy néz ki a lánynak, hogy délután 2-kor vagy 3-kor mászik ki az ágyából és éjszaka a telefonját nyomkodja. Addig se nem iszik, se nem reggelizik, míg ki nem jön a szobájából! Rá kell szólni külön, hogy igyon vizet (ami általában nála szörp vagy cola)! Wécére se jön ki. Szerintem a veséivel gondok lesznek emiatt hamarosan, de az ô dolga! Egy nap egyszer, de max kétszer eszik (ami általában édesség, sült krumpli, rántott kaja, tejbegríz, palacsinta, nulla gyümölcs, nulla normális kaja)! Mióta ismerem (5 éve), azóta ezt csinálja.

Párom Anyukája már feladta!!! Már nem idegeskedik rajta. Hívjuk ebédelni és nem jön! Vagy szed magának és bevonul a szobájába youtube sztárokat bámulni a lap-topján. Vékony lány, de 75 kiló!! Párom Anyukája is próbálkozott mindennel, de már kinőtt abból a korból a kiscsaj, hogy ráparancsoljon az ember, hogy akkor is egyen, igyon rendesen. Felnőtt ember. Vállalja a következményeket az életmódjának.

Van ilyen helyzetben a lányod? Szerintem ha nem ilyen tragikus a szituáció, akkor ne csinálj belőle hatalmas drámát. Legyen főtt kaja, hideg kaja, gyümölcs a hűtőben, de ne legyen központi téma a kaja, mert nem segít, hidd el! Ha a lányod olyan fajta, mint párom huga, akkor te ki is fordulhatsz a börödből, nem fog használni.

2020. aug. 28. 18:28
 24/25 anonim ***** válasza:
Kérj segítséget. Lehet, hogy szakemberre lenne szüksége, mert anorexia lehet akár... a kislányom osztálytársa elég durván belecsúszott, hatodik hetedik osztályos volt kb. életveszélyes állapotig, kórházban töltött hónapok, magántanulóság. A lányom osztályában több kislány is azelőtt "nem evett" féltette a vonalait.. de végignézve a korábban vagány, magabiztos osztálytársuk komoly harcát, -"így közelről" mindegyikük feladta.
2020. szept. 21. 17:01
 25/25 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azóta a lányoddal?
2023. aug. 26. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!